Onsdag 9. august 2000 Strindheim kunstgress
Kvik 2 4-7 IL Tempo

8. seriekamp
IL Tempo (3-5-2) Roger Kværnø - Magnus Sarheim, Fredric Vogel, Morten Berg - Kyrre Kristiansen, Peter Dahlsbø, Stein Olsen, John Johnsen, Vidar Jenssen - Erik Eikebrokk, Tor Haakon Bjørgum

Mål: Kyrre Kristiansen, Peter Dahlsbø, John Johnsen, Vidar Jenssen, Tor Haakon Bjørgum (3)
Gult kort: Vidar Jenssen, Erik Eikebrokk, Tor Haakon Bjørgum
Rødt kort: Tor Haakon Bjørgum, Erik Eikebrokk

Sommerferien er over og IL Tempo skulle begynne på nytt. En seier i dag ville utvilsomt smake og spillerne var virkelig tente foran bortekampen mot Kvik 2, med Emil Hauge på laget.

Det som skulle bli en lekende lett seier og 3 poeng, kunne endt med det motsatte. Peter hadde rett og slett glemt kampen, mens diverse andre faktorer sørget for at vi da var kun 9 spillere igjen.

Strindheim-spiller Stein stilte sportslig opp og gjorde en god kamp sentralt på midten. Vi åpnet i en 3-4-1 formasjon (ettersom Stein måtte hjem og hente sko først), som gjorde det lett for Kvik å trille ball mellom midtstopperne, noe som var alt de fikk til.

Sjokkerende nok tok vi ledelsen etter kort tid, da Kyrre feide ballen forbi Pæls i Kvik-buret, etter pasning fra Erik. Det så lovende ut og bedre skulle det bli. Da Peter fant sin posisjon på midten og Erik entret angrepet sammen Haaken, ble et nytt pent angrep produsert på høyresiden. Erik og Kyrre småspilte og Peter dunket ballen i det høyre hjørne. IL Tempo viser tenner...Kvik gjemte seg stort seg bak den elendige dommeren...tbc.

Kvik kom dog tilbake i kampen, etter diverse dårlig forsvarsspill, men vi var hele tiden i ledelsen, dessverre uten å sette den siste spikeren i Kvik-kista. Dog ble dette rimelig enkelt, idet Emil Hauge ikledde seg keeperdrakta i 2. omgang.

2. omgang åpnet med et herlig innlegg fra venstre, hvor Haaken plasserte ballen i nesten tomt bur (kun Emil var mellom stengene). Vi styrer hele tiden kampen, men slipper Kvik pånytt gjennom forsvaret som gang på gang kom alene med Roger, som vartet opp med flere praktredninger.

På stillingen 5-4 til oss, blir Erik utvist etter en knallhard takling på midtbanen. Dommeren tolker dette som en forseelse (ettersom Kvik-spilleren måtte forlate banen pga. skade) og tildeler Erik sitt andre gule for kampen, hvorav denne dessverre må tusle av banen.

Minutter senere presterer Haaken å få to gule kort på 14 sekunder og også IL Tempos toppscorer må forlate de 9 øvrige hardtarbeidende "Gigant-" spillerne.

Med 10 minutter igjen å spille, ser Kvik sin mulighet til å ende opp med poeng, men satser alt for hardt offensivt og blir straffet hardt i form av to kontringer ved Vidar og John, hvorav sistnevnte satte inn et straffespark han selv besørget.

Etter kampen truet dommeren med å anmelde Erik Eikebrokks oppførsel i det han etter diverse tilrop fra benkplass, måtte forlate anlegget sammen Haaken. Dommeren ble dog raskt satt på plass etter diverse trusler om anmeldelse og en solig porsjon juling fra Haaken.