10. seriekamp
IL Tempo (3-5-2) Frank Halvei (c) - Magnus Sarheim, Morten Berg (Fredric Vogel 45'), Emil Hauge - Rune Dahl (Thomas Sundberg 45'), Kyrre Kristiansen, Erik Eikebrokk, John Johnsen, Vidar Jenssen - Joakim Rønning, Tor Haakon Bjørgum

Mål: Erik Eikebrokk, Tor Haakon Bjørgum
Gult kort: Magnus Sarheim, Vidar Jenssen, Tor Haakon Bjørgum

Det så ikke usedvanlig lyst ut foran denne kampen. Med tap i det viktige borteoppgjøret mot Steindølene, kunne vi allerede nå se langt etter 2. plassen. I så måte ble 3. plass på tabellen det naturlige målet, samt å bli det eneste laget som slo, så godt som opprykksklare, Øya FC.

Vi åpnet faktisk kampen i et forrykende tempo og spilte ball i hatt med de så smått arrogante Øya-spillerne. Rune Dahl gjorde comeback i dagens kamp, og gjorde en god figur på høyresiden på midtbanen.

IL Tempo skapte mange sjanser tidlig i kampen og burde såvisst ha leder ved pause. Erik, Vidar, Peter, John og Håken hadde flere sjanser til å sette ballen i mål, dog uten å lykkes.

I pausen mellom omgangene ble vi enige om å fortsette så lenge vi kunne med tilnærmet innsats og fandenivolsk innstilling. Hvis vi i tillegg holdt ballen i laget fremover på banen, rensket unna i forsvar og delte ut ett og annet blåmerke, ville vi vinne denne kampen.

Godt var det også å ha Frank tilbake i målet, uten å fornærme noen, med sin aura av godhet og drepende innstilling til å vinne enhver kamp.

2. omgang. Håken tar avspark, Erik skyter, mål! Ballen fyker i en herlig bue og går inn akkurat under tverrliggeren. Øya-spillerne mister helt fatningen og klager og syter i hytt og pine. Påstår keeperen ikke var klar, men s de på benken påstod ballen gikk gjennom et hull i nettet !? Dommeren dømte selvsagt mål og vi ledet 1-0.

Inspirert av ledelsen fortsatte vi å skape sjanser. Vi hadde fortsatt god kontroll bakover og spilte disiplinert og kynisk og lot ikke Øya trille ball på vår banehalvdel. Kynisk sett, ble vi tildelt 3 gule kort for finfine forseelser for å unngå overganger imot.

Halvtimen før slutt, fikk Håken frispark rett utenfor 16-meteren etter at han ble spilt gjennom av Erik. Både Erik og John ville prøve seg, men Håken avviste alle tilbud og ville ta det selv. Erik mener han deltok sterkt i målet ved at han stilte seg til venstre for muren og hindret keeper i å se.

Om dette stemmer eller ei, Håken satte uansett ballen i mål, nede til venste for keeper. 2-0 og det gikk mot 3 kjærkomne poeng.

Øya satset alt forover de siste 20 minuttene, uten å skape noe i det hele tatt. Et par gode redninger av Frank var alt de greide å skape av prestasjoner fra divisjonens beste keeper.

Etter kampen ble det kjent at Øya kom til å legge inn protest på at Emil Hauge spilte for IL Tempo, men ikke stod på dommerkortet. Øya sendte protest til kretsen og Erik Eikebrokk ble nødt til å svare på Kretsens henvendelse om å si sin mening om Øyas protest.*

Øya kunne ikke stille bevis, og protesten ble avvist.