7

Mål: Steinar Larsen, Erik Hoff (2)
Gult kort: Frank Halvei

Kampens beste spiller: Steinar Larsen

Drastiske rokeringer var et must etter den siste tids skandaleresultater. Ledelsen har forsøkt å samle troppene til treningsdyst på Ranheim, uten å til fulle lykkes med dette. 8 stk både på mandagens og onsdagens trening gav ikke grunn til overdreven optimisme foran dagens kamp i blokkollektivet på Havstein.

Dog skulle alle fordommer vende seg i skammen og alle døde tipoldemødre snu seg i grava om de tvilte på oppofrende Giganter. 14 mann møtte opp til samling i midtsirkelen. Informasjonen dreide seg om en formasjonsendring fra det vante 4-4-2 til den tidligere suksessoppskriften 3-5-2, som vi blant annet tuktet Øya FC med i 2000-sesongen.

Til grunn lå ønsket om å i større grad få spilt fri en av midtbanespillerne, samt ha flere menn sentralt på banen for å vinne duellspillet. Med tanke på at vi har gode vingspillere og raske spisser som liker å trekke ut på sidene, var det fordelaktig at det ville befinne seg færre spillere her, slik at våre hurtige spillere kunne utnytte rommet til fulle.

Kampen åpnet slik manager Eikebrokk ønsket det, med lavt IL Tempo-press. Sverresborg virket dog ballsikre nok, men kreativiteten for å brøyte seg vei gjennom et bastant IL Tempo-forsvar, var så absolutt ikke til stede, i alle fall ikke i starten av kampen.

Vi snakket om viktigheten av å få det første målet før kampstart og Erik Hoff satte inn sitt først for sesongen etter sitt tredje forsøk på å skjære inn mot mål foran forsvareren etter gjennombruddspasning i bakrom. Andreas Dahl stod for den herlige assisten og samtidig sitt første målpoeng i IL Tempo-trøya.

Det samme kan sies om Thomas Sundberg som sikret seg sin første målgivende etter over 20 kamper i IL Tempo-trøya. Aldri har en IL Tempo-spiller spilt mer uten å være delaktig i et mål (den rette veien vel og merke). La oss håpe trenden er over og at Thomas også i fremtiden bidrar med offensive raid forover på banen.

2-0 er en farlig ledelse sier såkalte bedrevitere på tv. Og i dag brisker de seg trolig grådig i eget fett, for Sverresborg slo tilbake. Ikke bare en gang, men to ganger, vel og merke med god hjelp av dommeren.

Bjørn Magnus på ta på seg litt av skylden for reduseringen, da han etter flere flotte brytninger høyt oppe på banen, ble tatt på senga og Sverresborg-vingen stormet alene ned på dødlinja. Magnus plasserte seg veldig lite strategisk, akkurat som i Klæbu-kampen, og spissen fikk stå umarkert på 5 meter og plante ballen i nota bak en så smått melankolsk Frank Halvei.

2-2 kom få minutter før pause. Denne gangen er det Steinar Larsen som gjør en merkelig utrusning/bruddforsøk på rundt 25 meter og mislykkes. Angrepet ebber etter hvert ut i en corner, som faller ned rundt straffemerker og dommeren har utrolig nok sett en hands på en av IL Tempo-spillerne. Straffe, som sikkert ekspederes i mål. Roger Kværnø er fortsatt eneste IL Tempo-keeper med strafferedning.

I pausen foreslås det å heve presset for å slite ut Sverresborg-spillerne, men forslaget avvises kontant av manager Eikebrokk. "Her er det jeg som bestemmer og setter herved foten ned. Jeg føle det tvingende nødvendig å vise hvor skapet skal stå. Jeg eier skapet og jeg er nøkkelen. Er skapet suksess, er dere hyller," og slik ble det med det.

Presset startet vi ved tangenten på midtsirkelen på motstanderens banehalvdel. Sjelden greide Sverresborg å rulle ballen så fort at vi ikke greide å flytte over. Innsatsen var fantastisk bra under hele dagens kamp, og tidvis var også det offensive spillet krydret med lekkerbiskener av sjelden 5. divisjonsvare.

Mange trodde i utgangspunktet at savnet av Haaken og Arne ville vises betydelig bedre enn det gjorde. Steinar Larsen kom på et fantastisk løp bakfra i midten av 2. omgang, og satte ballen kontant til venstre for keeper. 3-2 og ledelse igjen.

Herfra og ut tettet vi igjen alle luker sentralt på banen og tvang dermed Sverresborg til å komme rundt på kantene og slå inn herfra. Dessverre for hjemmelaget befant tre ruvende skikkelser, i form av Magnus, Fredric og Steinar, seg her og det var ytterst få baller som ikke ble klarert av stopperessene.

Vi avsluttet kampen i 3-6-1-formasjon, med Vegar Bertelsen som indreløper og Vidar Jenssen som hengende ving. Erik Hoff reddet Sverresborgs eneste skikkelige sjanse på streken i dramatiske sluttminutter, men kampen ebbet til slutt, kontrollert vil IL Tempo-spillere hevde, ut med 3 poeng og Sverresborgs første poengtap for sesongen. Måtte det ikke bli det siste.

Det har versert spekulasjoner om hvorvidt det var en stallordrer fra manager Eikebrokk at Erik Hoff bevisst skulle sparke en corner i sluttsekundene utover dødlinja, noe som avises bastant av PR- og Markedsansvarlig Thomas Sundberg, som videre uttaler: "Når skapet på kanten står, er det sjelden du får, en corner i sluttminuttene som scorer mål." La det være siste ord fra denne kampen og takk for den fandenivolsk innsats. Hold motet oppe og det lukter 4. divisjon fra havresekken. Sett nå bare ikke reven til å passe den.