Mål: Arne Aaslid, Tor Haakon Bjørgum, Mads Grimsbu, Joakim Rønning
Gult kort: Erik Hoff, Tor Haakon Bjørgum

Dommer: Egil Sneeggen
Kampens beste spiller: Fredrik Lamøy

Det var et mannssterkt IL Tempo som 15 minutter før kampstart startet oppvarmingen foran sesongens nest siste seriekamp. Alt annet enn en 90-minutters "vinn-eller-forsvinn"-kamp ventet oss. Dog kunne vi med seier nærmest sikre oss 5. plassen, foran dagens motstander Flatås.

Og det var på overbevisende måte IL Tempo tok tak i kampen fra start av. Hjemmelaget var sjelden i nærheten av ballen og IL Tempo rullet opp gang på gang, enten gjennom flott en-touch-spill sentralt på banen, eller ved å spille fri breddeholderne, enten i form av back eller vingspiller.

Etter flere gode forsøk, var det etter et særdeles flott angrep, at Arne Aaslid løp seg fri innenfor 16-meteren. Etter å ha blitt spilt fri av Tor Haakon, gjennom flotte kombinasjoner av Eirik-Joakim og Hoff, satte Arne ballen kontrollert mellom beina på Flatås-keeperen. Dessverre var dette starten på en dårlig IL Tempo-periode.

IL Tempo overlot banespillet til Flatås, og selv om vi hadde kontroll defensivt, var det ikke overraskende at Flatås fikk en heldig utligning, på sin første sjanse i kampen. Målet må Frank ta på sin kappe, men at både Haaken og Magnus i større grad kunne bidratt til å forhindre sjansen, er et berettiget faktum.

Omgangen ebbet ut uten flere mål, og ved 2. omgangs start, var Jørn og Lars kommet inn for Joakim og Andreas. Andreas og Hoff slet med å skaffe seg rom, men var nok etter sist kamp, litt for bortskjemt med forløsende pasninger og god bevegelse rundt dem. Hoff og Andreas må bli flinkere seg i mellom til å skaffe rom for hverandre, hvor kryssløp kan være et trumfkort for sesongens siste kamp mot Flå 2.

Flatås tok ledelsen 10 minutter ut i omgangen på straffe, da Magnus Sarheim i en klønete manøver felte en Flatås-spilleren innenfor 16-meter. Morten Berg var i god sikringsposisjon, og det ville aldri oppstått en farlig situasjon. Men det skal nevnes at det var et mislykket tunnel-forsøk fra Fredrik Lamøy som skapte innleggsmuligheten for Flatås i utgangspunktet. Prikk i boka. Lamøy skylder nå nærmere 150 push-ups, etter diverse regelbrudd, være seg enten på eller utenfor fotballbanen.

Tor Haakon utlignet med sesongens 7. scoring, da han ble spilt gjennom av Erik Hoff. Haaken har fortalt om målet flere ganger, og har omtalt målet som et typisk IL Tempo-mål, noe som ikke stemmer. Haaken var alene mot tre Flatås-spillere, og således slettes ikke bakrommet som skapte muligheten. Pasningen fra Hoff var god, og det var en aggressiv, men heldig, Tor Haakon som fikk pirket med seg ballen ved to anledninger, før han fikk vrikket ballen i mål, under en tilkommende, glidende, avklaringsønskende Flatås-forsvarer.

Men som så ofte før avtar konsentrasjonen etter IL Tempo-scoring, og vi gir igjen fra oss banespillet. Det er en kjent sak at IL Tempo blir noe utålmodig i press-fasen og ønsker å vinne tilbake ballen for tidlig. Dette medfører gode rom for motstanderen å løpe i, men all ros til Flatås for en flott scoring. Igjen mister vi ballen på utilgivelig vis på venstresiden, noe som resulterer i overtall på vår venstreside. Muligens bør vi være mer kyniske og lage frispark, når vi ser at vi er i undertall. Dessverre er det ikke alle "Giganter" som har den nødvendige spilleforståelsen til, for det første, å oppfatte situasjonen, eller å tørre å ta ansvaret for å utføre en eventuell scoringsavvergende forseelse. Vi håper på en måte at det går bra, tenker med oss selv at det ikke er "jeg" som er skyld i målet, og sier seg så som så fornøyd med det. Vi må ta ansvar, gutter, ansvar. Bruk blikket!

Men IL Tempo gir seg som kjent aldri. Etter overtallsskapende spill på venstresiden avanserer Eirik Rønning mot dødlinjen og legger inn på bakerste stolpe, hvor Tor Haakon tidlig oppfattet situasjonen. Mads følger opp på første stang og har en enkel jobb med å dundre ballen i nærmest tomt bur etter å ha blitt spilt fri av Tor Haakon.

Den samme trioen, pluss Joakim, står bak 4-3, og ledermålet, da de kriger seg til flere gode avslutningsmuligheter fra kloss hold. Tor Haakon holder på å score, men keeper kommer i mellom. Likevel greier dagens poengplukker å legge ballen tilbake til Joakim som dundrer ballen i nettet fra 7-8 meter.

Denne gangen beholder vi utrolig nok banespiller og Flatås-spillerne er tydelig slitne. De tyr til overdreven kynisme bakover, og den eneste oppskriften de har på taktikktavla, er meiing, poling og klarering. Gjerne retning sentrum, Obs! eller garderobene. Lars har en kanonsjanse minutter senere, men får usedvanlig dårlig trykk i skuddet. Lars følger opp med å slå gjennom Tor Haakon, som bare er en skostørrelse fra å få med seg ballen.

Sammen mann blir spilt fri minutter etterpå, men vender feil vei og ballen styker krysset, 10 meter utenfor. Så skjer dessverre det som ikke skal skje. Flatås får utdelt et håpløst frispark i farlig posisjon, av en ellers tragisk dommer. Flatås' nummer 10, og lagets eneste gode spiller Henrik Brandhaug, som spilte en god 1. omgang og en interessant mann på overgangsblokka til IL Tempo foran neste sesong, skyter ballen i keeperhjørnet til Frank Halvei. Bedrevitere ville ha det til at Frank hadde kun én kvalifisert redning i dagens kamp, og burde også avverget to av målene. Utligningsmålet på frispark var ikke hardt, det var i keeperhjørnet, og mon tro om ikke muren var feil oppstilt...

På overtid får Jørn Løkaas en kanonsjanse fra 3 meter etter frispark fra Erik Hoff. Jørn setter pannebrasken til og ballen fyker håpløst over mål. Dette hadde vært intet mindre enn fullt fortjent om IL Tempo hadde tatt med seg alle poengene i kveldens kamp. Men med 1 spiller mer på banen, en håpløs dose solid flaks og noe vi ikke har fått klarhet i hva var enda, får hjemmelaget utrolig nok med seg et poeng i denne kampen, og tar med det muligens 5. plassen.

Forøvrig bør nevnes to flotte debuter i form av Frank Gunnar og Arnes vorspielkamerat, IL Tempos nye stjerneskudd og trøye nummer 10 fra neste sesong, kjent som "Dalorna".