2. Erik Hoff
8
Dagens Kinderegg:
Fredrik Lamøy

Etter et to ukers narrespill før denne kampen, der Lamøy frivillig la ut om sitt hat til Othilienborgs maskinfotball, Vegar Olsen og især Kyrre Kristiansen, var det for flere overraskende at den tidligere Ranheimsrebellen prioriterte truckkjøring med dama fremfor finspill med IL Tempo. Sarheim beskrev spillet som tidvis orgasmisk og uanmeldte stevnemøter burde vært for overflødig å regne...

<- Defensivt/Offensivt ->
Defensivt:
Et forsvar bestående utelukkende av ikke-forsvarsspillere med nese for de spektakulære løsninger, måtte ende med festfotball, både forover og bakover på banen. At keeperen i 2. omgang hadde smurt inn hanskene med zalo og omo gnidd omo vaskepulver i øynene, gjorde uansett ikke saken noe enklere. En nøytral tilskuer, mente en god keeper hadde avverget alle Othilienborgs scoringer. Vi kan vanskelig si oss spesielt uenig...

Offensivt:
Offensivt sett, var det bare et lag på banen. IL Tempo skapte utallige overtallssituasjoner, utnyttet rommet mellom Othilienborgs ledd kynisk og konstant og drev motspillerne til vanvidd. Forslagene var mange fra betonglaget hvordan de skulle stoppe IL Tempos tekniske og hyper-kreative fotball, men det hele bunnet ut i et stakkarslig samtykke at det var best å plassere de to bakerste leddene på linje godt inne på egen halvdel og stenge av som best de kunne...De lyktes forsåvidt med den destruktive taktikken, og scoret på 10 kontringer og en dødball.

Tilskuere: 18

IL Tempo gjorde som annonsert på forhånd og satte preg på 1. omgang. 2. omgang var ment som et rokeringsprosjekt med nese for uvanlige løsninger og utadvendt spill. Vi kan vel si de siste 45 minuttene var delvis mislykket, men vi skynder oss å legge til at Othilienborg stilte 17 mann, IL Tempo stilte med 11.

Othilienborg tok tidlig ledelsen 2-0, det først e 4 meter i offside, det andre etter en situasjon der alle IL Tempos spillere stoppet for frispark. Kynisk nok fullførte Othilienborg angrepet og jublet på sitt vis...IL Tempo stilte med en uvanlig lagoppstilling og det var bare 6 av 11 som var relle IL Tempo-spillere. Især innlånte Roger Olsen slet med aggressive Othilienborg-spillere det første kvarteret og fant ikke plassen sin i laget, men jobbet seg etter hvert inn i kampen og bidro til dominans.

Mange fant det merkelig at et topplag i 4. divisjon legger seg bakpå i slik grad mot et såkalt bunnlag i 5. divisjon. IL Tempo har ingen problemer med å forstå at Othilienborg må ty til slikt spillemønster for å hevde seg i 4. divisjon, men man skulle tro respekten for seg selv og eget spill var såpass at de i alle fall innimellom kunne forsøke å ha mer enn 5 trekk i laget før de klinket ballen oppover i håp om en lettkjøpt scoringssjanse eller et innkast høyt på banen.

Othilienborg økte til 3-0, etter en av mange forsvarstabber av IL Tempo, før Erik Hoff på lekent vis rundet keeper både 4 og 5 ganger før han avsluttet IL Tempo-oppvåkningen med en tunnel, bare for at Othilienborg igjen utnyttet seg av en meget opportunistisk dommer. 1-4 fikk holde tenkte IL Tempo og gira opp et par hakk. Tempoet ble med ett altfor høyt for 4. divisjonslaget og sprang stort sett imellom og jaget ball den neste halvtimen. IL Tempo eide ballen og bygget opp et titalls angrep hvor Othilienborg-spillerne mistet både sted- og tidsans. Vegar Olsen så tidvs ut som en bortkommen Kyrre Kristiansen der beina gikk i en annen retning enn hodet.

Ronnine Gjevik forsøkte fortvilt å rette opp Olsens utallige feilposisjoneringer, men måtte fortvilt innse at vektnåla heller til feil vei ved 100-tallet. Hoff puttet ytterligere en gang, før Eikebrokk steg til værs og headet et Bekken-innlegg i krysset. 4-4 kom ikke mange minuttene etterpå, da Frode Dahl klinket ballen i hjørnet bak en sjanseløs keeper. I denne 30-minutters perioden satt bevegelsene som de skulle, vi lot kula gjøre jobben og alt virket så lett. Backene befant seg stort sett inne på motstanderens banehalvdel og vi kom i konstante bølger. Sjansene lot ikke vente på seg, og vi burde utvilsomt ledet med 3-4 mål ved pause. Ben var frempå ved flere anledninger, mens Eirik Rønning skjøt rett på keeper på stillingen 4-4. Vi skal ikke spekulere i hvor stor ledelsen kunne (burde) vært med et skikkelig forsvar, selv om vi etter et par samtaler underveis fikk rimelig god skikk på forsvaret.

1 minutt før pause ble dessverre Geir Bekken en anelse overmodig og Othilienborg fikk bryte høyt på banen og 6-mot-4 greide de å dytte ballen over streken for 5. gang. Othilienborg skal ha ros for sin effektivitet, men hvordan dette laget i det hele tatt greier å finne motivasjon til å spille fotball, ser en muligens igjen i sommerens treningsoppmøte. Såkalte stjerner som Kenneth Aalbu og Roar Midtflø virket tidvis meget misfornøyd med 4. divisjonslaget spill og ytret uoppfordret sine meninger bak medspillernes rygg. Det er synd at spillere som Aalbu og Midtflø ikke får brukt sine ferdigheter på andre måter enn duellspill etter håpløse langballer og kontringer.

2. omgang er ikke så mye å snakke om, den er faktisk allerede glemt. Mens Othilienborg satte en planke i IL Tempo-målet og samtidig gjorde innbytter over en lav sko, hadde ikke IL Tempo en eneste innbytter og det var trolig litt for ambisiøst å fortsette å angripe i så stor grad. Etter hvert som kreftene tok slutt, ble konsentrasjonen også dårligere og pasningene satt ikke lenger som de skulle. Således kom også Othilienborgs 6 siste mål som resultat av gjenvinninger høyt på banen og kontringsmål. Gøy. Hvor er æren ?

IL Tempo gav etter hvert opp og sparte krefter frem mot en høyst spennende høst-sesong. Til første seriekamp etter sommerferien er Eivind Bjaaland, Christian Holmer Waatland, Fredrik Lamøy, Tor Haakon Bjørgum, Arne Aaslid, Magnus Sarheim, Andreas Dahl, Joakim Rønning, Frank Gunnar Dahl og Frank Halvei tilbake og det levnes liten tvil om at IL Tempo kommer til å gjøre det skarpt om vi fortsetter spillet fra denne oppkjøringskampen.