10. Tor Haakon Bjørgum
6
Formasjon:

Erik Hoff

Etter at Eirik Rønning hadde kriget til seg ballen på kanten av 16-meteren og servert ballen innover banen til en ventende Erik Hoff, forhåndsannonserte dagens kaptein scoringen og jublet før ballen forlot foten og smalt i nota bak en for dagen heldig National-keeper.

1. omgang/2. omgang
1. omgang :
Eide de første 10 minuttene frem til skaden og Steinar Larsens håpløse rop etter offside. Måtte gudene vite hva Larsen finner så utrolig sjarmerende ved å få en offsideavgjørelse sin vei. Fratar forsvaret all trygghet ved at de resterende tre aldri helt vet hva Steinar kommer til å finne på. Kunne "avgjort" kampen før 5 minutter var godt, men vendepunktet kom så avgjort ved Bjørgum sin skade. Kaoset som oppstod etterpå utnyttet National og fikk tre billige mål, et av dem ble heldigvis avblåst for offside...(hinthint)

2. omgang:
Medførte en umiddelbar trygghet at Vegar Olsen ble flyttet ned som midtstopper sammen med Steinar Larsen. Hadde trolig medført at vi hadde vunnet denne kampen om det hadde skjedd allerede fra start. Forsøkte å utnytte bakrommet gjennom å slå tidlige baller i bakrommet retning Ben ved gjenvinning. Dette funket veldig bra og Ben fikk flere sjanser til å storme alene mot keeper, men det resulterte dessverre ikke i scoring. På seiersmålet til National fikk de lov til å trille ball lenge på vår halvdel og trillet seg til slutt frem til 16 meter hvor presset på ballfører ble for passivt og dunket således ballen i hjørnet.

Forhold: Møkkabane, dårlig belysning, kaldt

IL Tempo var kun 11 mann idag, grunnet Joakims plutselige epilepsianfall, mens Geir Bekken ble utsatt for rampestreker på Lade kunstgress. Fredrik Lamøys rolle i IL Tempo er ikke lenger udefinert, den er totalt fraværende.

National vant avsparket i kampen og spissduoen Halvei/Bjørgum jogget rolig etter ballen for å få varmen i kroppen. National var tydeligvis ikke klare for dette og stopperen serverer "Haaken" ballen etter at Halvei tar ibruk skremmemetoder. "Haaken" lar seg ikke be to ganger og setter ballen i tomt mål, bak en forfjamset keeper. Minutter etterpå får Arne et tilnærmet lik mulighet fra 7 meter, men skyter midt på keeper. Arne har også muligheten til å skyte fra 16 meter rett etterpå, men velger uheldigvis å passe i stedet for å gjøre slik han gjorde mot Mausund på søndag.

Så er det tid for dagens Steinar Larsen-show, som står og vinker etter offside og stopper opp. Det gjør ikke National-spissen som er flere meter onside og scorer alene med Bjørn. Umiddelbart etterpå gjentar Steinar trikset og etter en del frem og tilbake scorer National igjen, men denne gangen blåser dommeren for offside bak keeper. Dvs. at det var bare én spiller mellom National-spilleren som mottar pasning før han skyter i åpent mål. Det skal være to.

Så blir "Haaken" skadet i det han kommer alene med keeper og skal lobbe ballen i mål. Dessverre for den selvutnevnte lobbespesialisten tråkker han feil i det han skal utføre mesterstykket han ikke har greid på flere år, og havner i stedet i fosterstilling. For syns skyld ligger han og vrir seg og roper etter førstehjelpsstøtte helt til dommeren stopper spillet og Bjørgum får det han søker. Det blir konstatert røket leddbånd og "Haaken" er ute i 10 dager hvis han er heldig, opp til en måned hvis han er riktig uheldig. Dermed spøker det for ytterligere rekordforsøk mot Byneset neste lørdag når spilleren kan score i sin 4. kamp på rad. Rekorden holder han selv og teller 6 kamper på rad med scoring.

National tar ledelsen etter at IL Tempo roter det til på venstresiden. I stedet for å velge en trygg løsning i lengderetning forsøker Arne og Ove å spille seg ut gjennom tre motspillere og det resulterer til slutt i at National vinner ballen og nærmest kontrer inn 2-1. Hvor var sikringen ? har noen sett stopperesset ? Ja, han er spilleklar til 23. mai.

2-1 til pause og IL Tempo gjør en del forandringer. Vi skal nå ligge litt lavere på banen i 4-4-1, med Vegar som stopper, Magnus som høyreback og Eirik og Ben på hver sin ving. På topp skal Halvei binde opp 4-5 Nationalspillere, slik at IL Tempo får masse rom å sprudle i på vingene. Taktikken funket bra nok den, og Ben fikk etter hvert mange muligheter til å storme mot keeper i ren "Haaken-stil." Dessverre funket det ikke helt for Ben i dag, og enten var det ikke mottaket som satt helt, eller så fikk National-spilleren en tå på ballen. Etter hvert la vi om til mer 4-2-3, i en periode hvor Erik Hoff og Arne Aaslid jobbet for to. Eirik gjorde også en kjempejobb over hele banen og varierte mellom på spille høyre midtbane og ren spiss. Det var også Eirik som vant igjen ballen høyt oppe på banen og serverte Hoff som dunket ballen i nota fra 17 meter. 2-2 og det så ut til at ting gikk IL Tempo sin retning for en gangs skyld, men hvor lenge kunne det vare..?

Ikke lenge. IL Tempo var knapt borti ballen før National tok ledelsen. National brukte lang tid på å bygge opp angrepet etter avspark og presset til slutt IL Tempo helt tilbake til egen 16-meter. Midtbanetreern greide ikke å sideforskyve raskt nok og en lur National-spiller fikk stå helt alene på 16-meter. Så lur har nok han aldri vært før. Jævlig surt og en trøkk i trynet for slitne IL Tempo-spillere.

Likevel gikk det en god faen i de fleste utpå banen. Vinnerviljen var rett og slett for stor og det skal deles ut mange, mange roser til alle for innsatsen som ble lagt ned. Måtte gudene vite hvordan dette hadde gått om vi hadde vært 11 mann på banen. De siste 20 minuttene er det reneste bombardementet mot National-keeperen som også var ganske lur i 2. omgang. Så lur at han reddet nesten alt som traff han. Lurest var han da han befant seg totalt feilplassert og ble truffet i skulderen av Vegar Olsens kanonvolley som alle på Havstein så i mål.

Også Hoffs tidlige frispark avverget han på merkelig vis. IL Tempo hadde også en rekke farlige cornere og frispark, men greide ikke å komme til spesielt store sjanser på disse. Løpene sitter ikke helt på dødballer og det virker ikke helt som om spillerne har troen på at de skal score. Til slutt blåste kampens miserable dommer av kampen, som dessverre skal dømme oss en gang til denne sesongen, og 10 forbannede IL Tempo-spillere bannet og svor på vei til garderoben, uten at det hjalp så mye. Alle lovte at de kom på trening torsdag dog. Så kan vi trene på dødballer frem til neste kamp mot Byneset den 23. mai. Kanskje greier vi å stille 11 mann også...om ikke epilepsianfall er smittsomt vel og merke.

PS: Magnus Sarheim spilte sin 50. kamp for IL Tempo og blir den første etter Erik Hoff som når den milepælen. Roser er sendt via mail.