Kampreferat:

Sjansestatistikk: 6-15
Forhold: Gode forhold i den kjølige vårlufta i ABRA-hallen. Banemannskapet greide på utmerket vis å holde banen fri for snø og garderobeforholdene var utmerket for laget som benyttet seg av dem.

Da Charlottenlund-trener Dung Tri Luu i nødens stund betrodde seg til IL Tempo for å redde kveldskampen på lørdag, stilte IL Tempo på utmerket vis opp. Til tross for et halvt lag borte av forskjellige grunner, viser IL Tempo en god bredde, når laget likevel presterer så bra som i dag, i det minste i en time.

Eivind Arne Bjaaland sesongdebuterte og var en av flere som gjorde en late entrance. Latest av alle var dog Kenneth Aalbu og John Johnsen. Førstnevntes ankomst var av det noe overraskende slaget da det gikk rykter om at ølen på Rio i kveld kostet kun 56 kr. Taktikken foran kampen var enkel, men slagkraftig. Spissene skulle sperre av nærmeste back og tvinge Charlottenlunds mindre tekniske midtstoppere til å fordele ballene. Taktikken fungerte utmerket og CSK skjønte ikke hva som hadde truffet dem før IL Tempo-kreftene tok slutt.

Kampen åpnet som IL Tempo-kamper flest med et enormt ballinnehav til IL Tempo. Ja, faktisk hadde vi ballen mer enn vi på forhånd hadde trodd. CSK ble løpende som svimle høns på jakt etter ballen og fikk knapt tak i den i 1. omgang. Forbeholdene var klare for IL Tempo med så lite folk at løping uten ball ville tære hardt på kreftene og etter hvert avanserte IL Tempo også oppover i banen og kom etter flotte kombinasjoner til omgangens to største sjanser, ved John Johnsen og Erik Hoff. Steinar Larsen skjøt i stanga, mens Tor Haakon Bjørgums eneste sjanse i kampen endte i nettveggen med keeperen satt ut av spill.

Bjaaland varselet på forhånd en enorm treghet, men gikk på backoppgaven med stor lyst og stort forventningspress og løst oppgaven utmerket. Til tross for utallige 2 mot 1-situasjoner imot grunnet en midtbane som til tider sideforskøv litt for mye, kom Bjaaland stort sett ut av situasjonene uten å måtte ty til skitne triks og ufine midler vi vet han behersker bedre enn de fleste. Ja, faktisk gikk han på noen offensive løp også.

Charlottenlund fikk som sagt veldig lite til i 1. omgang og viste tendenser på frustrasjon ved å ha ballen så lite. Dun Tri Luu vimset omkring foran vårt stopperpar og fikk ikke prege kampen som han sikkert hadde ønsket, likevel står han bak omgangens eneste og ufortjente scoring da han etter de nye offsidereglene lurer seg på korrekt vis gjennom Olsen og Dalehaug og scorer fra skrått hold alene med Halvei.

Charlottenlund bytter hele laget ved pause og om det var disse spillerne som var bedre eller om IL Tempo gikk tom for krefter, skal man ikke si for sikkert, men mest sannsynlig er sistnevnte. Charlottenlund presset hardt og høyt og IL Tempo greide aldri de siste 35 minuttene å spille seg oppover i banen. Jenssen måtte også forlate banen, mens Bjørgum og Larsen bidro lite og hadde få eller ingen initiativer til å bli spilt opp. Dette førte til at forsvaret og midtbanen måtte gjøre hele jobben begge veier, noe som naturlig nok tæret på kreftene.

Likevel bar ikke minst 1. omgang preg av at IL Tempo har noe på gang og intensjonene foran returoppgjøret neste helg er intet mindre enn å ta igjen seksmålsforspranget Charlottenlund sikret seg på hjemmebane. 6-0 seier vil gi IL Tempo totalseieren på bortemål og vi sikter selvsagt ikke lavere. Til den kampen er ingen forfall meldt og det bør ligge an til et kampbilde alá 1. omgang i hele kampen.

PS: Erik Eikebrokk scoret fra 70 meter midtveis i 2. omgang. Sikkert en opplevelse for Charlottenlund-spillerne, som ikke opplever de estetiske sidene ved fotball altfor ofte. Vel bekomme.