7
SNITT:
6,2

Egil Sneeggen

Dagens dommer stod til tider bak argumen-ter som var tatt ut av en annen verden. Kinderegget får han lett for følgende uttalelse: "Jeg skal rapportere dere for kjeftbruken." Hvor mange gule kort ga han for kjeftbruk? Ingen...Han kunne også fått det for å legge til 6 minutter etter først å ha sagt å skulle legge til 3...

Live!

90'(+5) Mål 2-2 Tiller 2 (Straffe)

90'(+4) Straffe Tiller 2. (Tiller-spiller filmer seg til straffe ved første stang)

85' Gult kort IL Tempo (Arne Aaslid. Holding i trøya)

83' Gult kort IL Tempo (Andreas Thyge Nielsen. Takling bakfra)

81' Gult kort IL Tempo (Vegar Olsen. Takling bakfra)

77' Mål 2-1 IL Tempo (Erik Eikebrokk. Pasning fra Joakim Rønning)

70' Bytte IL Tempo (Gjevik inn)
70' Bytte IL Tempo (Jenssen ut)

62' Gult kort IL Tempo (Vidar Jenssen)

59' Straffe IL Tempo. (Eikebrokk felt på 5-meteren)

57' Gult kort IL Tempo (Eirik Rønning. Sparker bort ballen)

32' Gult kort IL Tempo (Christian Husby. Usportslig opptreden)

32' Mål 1-0 Tiller 2 (Straffe)

31' Straffe Tiller 2. (Tiller-spiller filmer seg til straffe på vei ut av feltet.)

37' Bytte IL Tempo (Johnsen inn)
28' Bytte IL Tempo (Preller ut)

13' Mål 1-0 IL Tempo (Erik Eikebrokk. Pasning fra Erik Hoff)

KAMPREFERAT:

Til tross for rekordstort forfall på 16 mann, med og uten gyldige årsaker, er det stor grunn til å stille spørsmål til spillernes prioriteringer. Med en stall på 25, et forfall på 16, er det 9 spillere igjen. Det må rettes stor takk til Arne Aaslid, Andreas Thyge Nielsen og Arne Aaslid for å gjøre mini-comebacks på kort varsel til denne kampen. I tillegg spiller Robert Preller, John Johnsen og Vidar Jenssen til tross for at legen har anbefalt dem ikke å gjøre det.

Likevel var det liten tvil om at noe positvt ville komme ut av et slikt forhold. Nye spillere på nye plasser og en helt annen giv i laget. Som underdog stiller holdningen til kampen seg helt annerledes og det var spillere i dag som virkelig stod frem og klinket til når det gjaldt som mest. Tiller 2 på sin side stilte også med 11 spillere, men fikk ettersendt en ekstra slik at de fikk gjort et innbytte utover i 2. omgang.

Kampen åpnet relativt jevnt, med Tiller 2 som laget med ballen mest, men kom ikke til et eneste skudd på mål foruten straffesparket i 2. omgang. De kom til tider rundt på IL Tempos nykomponerte høyre side, men manglet presisjon i innleggs- og avslutningsdelen. Likevel var det IL Tempo som tok ledelsen på sin første skikkelige sjanse da Erik Hoff, høyreving for dagen, slo en nydelig diagonal stikker gjennom til Erik Eikebrokk. Sistnevnte brukte brystkassa fra sitt enorme medtaksregister og plasserte ballen helt nede ved stolperota.

Til tross for IL Tempos ledermål tar ikke laget grep om kampen. Jenssen har fått lyskestrekk etter manglende oppvarming og halter omkring sentralt og gjør sitt beste for å fordele og plukke nedfallsfruktene etter comebackkongen Aaslids duellspill. Sistnevnte får seg også en trøkk, men biter tennene sammen. 1. omgang inneholder ikke veldig mye pent spill, men Eirik Rønning, som opererer helt alene på hele venstresiden, er nære på å bryte gjennom ved flere anledninger, men det blir bare nesten.

Midtveis i omgangen får oppofrende Robert Preller seg en ny smell i den allerede skadde ankelen og hinker av banen og kommer aldri inn igjen. Dermed må IL Tempo spille med 10 mann, og i kaoset som oppstår får Tiller 2 etter hvert straffe etter at deres spiller kaster seg over foten til Christian Husby som ikke skjønner noen ting. Tiller 2 utnytter seg av gavepakken fra kampens miserable dommer og det står 1-1. Publikummer John Johnsen innser viktigheten av 11 mann på banen, skadet eller ikke, og entrer banen til øredøvende jubel fra tribunehold.

Johnsen tar umiddelbart grep om midtbanen og pasningsspillet blir sikrere og litt mer tålmodig. Det gir ikke resultater de siste 10 minuttene av 1. omgang, men det skal komme. Pauseresultatet er 1-1 og det er ingen grunn til å være misfornøyd med det.

I 2. omgang er det til tider bare et lag på banen og dommer Egil Sneeggen. Tiller 2-spillerne virker slitne og oppgitte og blir løpende veldig imellom. Både Joakim Rønning og Erik Hoff spilles alene gjennom på blank goal, men er fryktelig tafatte og ubesluttsomme i avslutningsøyeblikket. Midtveis i omgangen skal endelig noe skje dog. Et hurtig tatt innkast høyt oppe på venstresida serveres Eikebrokk som skjermer og vender innenfor 16-meteren. Høyrebacken takler unødvendig og det er straffe. Straffen setter Eikebrokk selv, keeper redder, og Eikebrokk topper dermed oversikten over antall straffebom i IL Tempo-historien med 2.

Frustrasjon burde nå bredt seg i IL Tempo-laget, men den gjør det ikke. Laget fortsetter å produsere mens Tiller 2 er veldig spake fremover. De forsøker seg et par ganger eller to på venstresiden, men er aldri i nærheten engang av å spille seg forbi Rønning/Olsen som er i storslag denne fredagen. På høyresiden har Husby og Thyge begynt å få orden i samarbeidet også slik at det er ingen grunn til å frykte noen Tiller-scoring i nær fremtid.

Ronnie Gjevik dukker endelig opp også etter å ha kjørt helt fra Oslo bare for å rekke denne kampen og kommer inn for Vidar Jenssen. Gjeviks innhopp markerer også starten på en dommerepoke i Sneeggens liv han neppe kan være særlig stolt over. I løpet av kampens siste 15 minutter blåser han 4-5 handser på samme IL Tempo-spiller, gir 5 gule kort på forseelser Tiller 2 gjorde minst like mange av, og topper det hele med å legge til 3 minutter i tillegg til de 3 forhåndsannonserte, noe vi skal komme tilbake til.

Med Gjeviks innhopp for IL Tempo enda mer glød og offensiv kraft. Et langt frispark fra IL Tempos 16-meter tas ned på kassa av Joakim Rønning og spiller gjennom Erik Eikebrokk. Eikebrokk kommer alene med keeper og dunker ballen i mål og tar sin søte revansje etter straffebommen og nærmer seg Tor Haakon Bjørgums poengrekord ytterligere. IL Tempo legger om til 4-5-1 for de siste 10 minuttene og skal forsvare seieren i land, tror alle.

Men det som hender er at IL Tempo kommer til flere sjanser som burde avgjort kampen. Tiller 2 spiller 3-4-3 og etterlater seg store rom defensivt. Ronnie Gjevik går på et 40 meteres dribleraid, men får ikke stokket beina alene med keeper. Joakim Rønning er alene gjennom to ganger, men avslutningen står ikke i stil med forspillet.

Tiller 2 får sin første avslutning på mål foruten straffesparkene, men Jostein redder nydelig og slår til corner. På den påfølgende corneren får en Tiller-spiller stå alene og heade på lengste, men header heldigvis utenfor. 3 minutter på overtid virker kampen kjørt, men to cornere og to 5-metere senere, er fortsatt ikke kampen avgjort. Tiller 2 får corner og vi nærmer oss 6 overtidsminutter. Corneren slås i nettveggen, men hav skjer? Dommeren blåser straffe. Det er vanskelig å si hva som skjedde, men det var ingen spillere som var i nærheten av Tiller-spillere nsom falt død om. Det var heller ikke nå noen Tiller-spillere som ba om straffe og dommerens argumentasjoner falt totalt i fisk. Man skulle nesten tro at dommeren hadde bestemt seg for å blåse straffe uansett, for det var virkelig ingen, tro meg, ingen, IL Tempo-spillere i nærheten av Tiller-spilleren. Etter kampen kan dommeren fortelle at han skal rapportere IL Tempo til Fotballkretsen for kjeftbruk og samtidig be Fotballkretsen engasjere IL Tempo-fiendtlige dommere (som han selv?) til å dømme laget i fortsettelsen. Straffen forøvrig settes i mål og dommeren blåser umiddelbart av kampen.

Etterpå beklager Tiller 2-treneren overfor IL Tempo at han har denne filmeren i laget og at ingen av straffene var i nærheten av å være straffe i det hele tatt. Han så det, vi så det, 22 spillere så det, men dommeren så noe annet. Og til slutt er det jo det som teller. All honnør til IL Tempo som gjennomførte en god fotballkamp, antall forfall tatt i betraktning, og med tilsvarende gode holdninger, vilje og tæl mot Charlottenlund 2 på tirsdag er det ingen grunn til at IL Tempo ikke skal ta med seg 3 poeng hjem...