8
SNITT:
6,2

Bruno Coelho

Utviste sin nasjonale legning gjentatte ganger på CSK-banen. Viftet med fingeren, serverte dommeren gloser på flere språk og ikke minst filmet. Så fort han fikk frispark etter å ha filmet og ropt ufine ord på norsk, spratt han opp igjen på alle beina og var vital og fin i kroppen igjen. I tillegg skyter han ved et tilfelle ballen rett i bakhodet på Jo.

Live!

90'(+2) Mål 5-3 IL Tempo (Christian Husby. Corner)

89' Mål 5-2 Charlottenlund 2 ()

82' Gult kort Charlottenlund 2 ()

79' Gult kort Charlottenlund 2 ()

66' Mål 4-2 IL Tempo (Erik Eikebrokk. Straffe)

65' Straffe IL Tempo. (Eirik Rønning holdt i trøya på 5-meteren etter langt raid)

64' Mål 4-1 Charlottenlund 2 ()

62' Gult kort Charlottenlund 2 ()

60' Mål 3-1 IL Tempo (Erik Eikebrokk)

48' Mål 3-0 Charlottenlund 2 ()

45' Bytte IL Tempo (Johnsen inn)
45' Bytte IL Tempo (Preller ut)

25' Gult kort IL Tempo (Jo Espen Darell. Sparker bort ballen)

22' Mål 2-0 Charlottenlund 2 ()

19' Gult kort IL Tempo (Vegar Olsen. Ufint språkbruk)

14' Mål 1-0 Charlottenlund 2 ()

KAMPREFERAT:

"Være eller ikke være"-kampen mot Charlottenlund 2 (herunder: CSK 2) ble på mange måter det fryktede anti-klimaks. Coach Bjaaland måtte pånytt melde forfall, mens viktige spillere som Johnsen, Preller og Rønning måtte melde forfall grunnet skader og jobb. Dermed måtte comebackkongen Andreas Thyge Nielsen igjen ikle seg IL Tempo-drakten og har i ettertid signalisert at han er tilbake for godt, i alle fall denne sesongen.

CSK 2 stilte med et forventet lag, verken flere eller fære enn man skulle tro fra 1. laget i deres jakt på opprykk til 4. divisjon og ta rotta på Øya FC. Med Johnsen og Preller borte måtte midtbanen igjen omstruktureres og ex-midtbanespilleren Erik Hoff fikk sjansen. Trekker bar ikke de ønskede frukter og effekten dro CSK 2 nytte av. MacGyver sa en gang: "Enhver aksjon har en reaksjon," og Charlottenlund 2 utnyttet raskt forvirrelse og kaos i IL Tempo-laget, som ikke greide å sette rot på gummibanen.

CSK 2 slo mye langt og direkte ut på flankene, hvor IL Tempos backer (i dag Christian Husby og Eirik Rønning) ikke falt av i tide. Etter et par skumle situasjoner hvor Olsen måtte trå til, var det ingen overraskelse når CSK 2 tok ledelsen etter kvarteret. Ballen ble slått over Rønning som fomlet ballen videre til motspilleren som stod bak. Denne sleivet ballen via bortre stang og i mål bak en sjanseløs Jostein Vinjerui. Minutter etterpå spilles Jo Darell alene gjennom, men blir feilaktig avblåts for offside til stor frustrasjon for IL Tempo-spillere som så for seg en enkel og rask vei inn i kampen igjen.

Verre ble verst 5 minutter etterpå da Vegar Olsen skulle klarere et oppspill fra CSK 2 med hodet. En CSK 2-spiller kommer altfor sent inn i duellen og treffer alt annet enn ballen. Hvorvidt han traff med albue eller hode vites ikke, men utrolig nok lar dommeren spillet gå, med to spillere liggende nede med hodeskade. Det hele resulterer i corner, som dommeren senere ønsket at CSK 2 skulle ta. Innimellom får dommeren summet seg og oppsøker duellsituasjonen med Olsen fortsatt liggende nede. Et helt IL Tempo-lag samler seg rundt dommeren og lurer på hvorfor han ikke blåser ved hodeskade, som skal skje umiddelbart i henhold til regelverket ved hodeskader. Dommeren kan intet skikkelig svar gi, og Olsen utviser sin misnøye overfor dommeren to ganger. Dommeren viser ingen sympati og ydmykhet og gir Olsen direkte rødt kort. Dette er ikke en anledning til å slakte dommeren, som forøvrig dømte godt.

IL Tempo omstrukturerte igjen, men i kaoset som oppstår utnytter CSK 2 manglende press i IL Tempo-laget og omsetter den unødvendige returen fra Jostein Vinjerui i mål. Hoff går ned som høyre back, Husby inn som stopper og Eikebrokk tar midtbaneplassen i en 4-4-1 formasjon med en halvskadet Jo Darell krigende alene på topp. Etter en periode hvor IL Tempo ikke helt finner ut hvordan de skal løse midretallet setter etter hvert formasjonen seg og Ivers og Eikebrokk stagger CSK 2-midtbanen og tvinger hjemmelaget til å se etter andre løsninger som IL Tempo-forsvaret plukket opp. IL Tempo spiller seg inn i kampen igjen, kommer til flere nestenmuligheter og humøret er stigende i pausen. Thyge kommer inn og overtar høyrebacken. Hoff tar venstrebacken og Eirik Rønning skal innta en helt spesiell posisjon på noe som til tider minner om venstre ving. Bruno Coelho går ut.

Trekket er meget vellykket for IL Tempo. Rønning løper for 3 mann og drar med seg Ivers og Eikebrokk. Thyge stopper det meste på sin side, men blir litt for passiv i presset sammen med Vidar Jenssen på 3-0 scoringen nesten før omgangen i det hele tatt er i gang. Tanken om poeng er nå nærmeste svunnet for IL Tempo og dermed begynner endelig laget å slippe seg litt løs og spille skikkelig fotball. Merkelig nok begynner samtlige spillere å jobbe mer og tråkke mer til i duellene. Eikebrokk reduserer til 3-1 ikke lenger etterpå etter at CSK-keeperen slår ballen rett til værs og i mål. CSK 2 svarer med å gå rett i angrep og utnytter manglende press i returrommet etter corner og sleiver ballen nesten helt oppe i krysset. 4-1. Kampen er avgjort vel?

Rønning jr. gir seg ikke og spiller nå både ving og spiss mens Ivers slår pasninger fra egen 16-meter og tar i mot dem selv på motsatt banehalvdel. Eikebrokk holder ballen oppe og mister knapt en ball i 2. omgang. Midtveis i omgangen går Eirik Rønning på et klassisk raid helt fra midtbanen. 3-4 spillere passeres og vi kjenner igjen mønsteret. Snart kommer et håpløst skudd med tåa i nettveggen med flere medspillere i god posisjon, men nei. Rønning har kondis, Rønning har trent. En spiller til passeres før CSK-stopperen blir lei og drar ned Rønning håpløst. Straffe, som omsettes av Eikebrokk bak CSK-kløna i mål som på forhånd forsøkte å sette ut straffeskytteren på Hans van Breukelen-vis. Det var lite som minnet om van Breukelen på 1-3 målet dog.

Vidar Jenssen tar nå piruetter i midtforsvaret og Erik Hoff taklet nesten en motspiller for første gang. CSK 2-treneren er tydelig bekymret for at IL Tempo fullstendig har tatt over kampen og bytter ut sine mer urutinerte spillere og setter ned mer korpulente spillere på midtbanen for å ri av stormen. Disse blir fullstendig avkledd det siste kvarteret og hadde det ikke vært for at IL Tempo-kreftene gikk mot slutten kunne IL Tempo kanskje kommet tilbake med enda en redusering. Dessverre henger ikke IL Tempo helt med på notene og når 5-2 målet kommer et par minutter før slutt er kampen definitivt avgjort. Gledelig nok scorer Christian Husby sitt første mål for IL Tempo etter corner på overtid. 5-3 er på mange måter et ok resultat for IL Tempo tatt utgangspunktet (før og underveis) tatt i betraktning, men det føles bittert at IL Tempo ikke greier å slippe seg løs i enda større grad tidligere. Det er liten tvil om hvilket lag som har mest fotball, sjarm og underholdningsverdi i seg.

Det er nå ingen grunn til å prate om opprykk lenger, det får Øya FC, Charlottenlund 2 og Tiller 2 (som har varslet toppet lag mot førstnevnte duo) gjøre opp om. IL Tempo skal nå slutte å prate om tabellmessige ambisjoner og heller slippe seg løs, spille morsom fotball og ha det artig på banen resten av sesongen. Den rette miksturen av disse forholdene vil forhåpentligvis vise seg i form av spilleglede og påfølgende gode resultater, for det er liten tvil om at IL Tempo spiller best fotball når laget har det morsomt på fotballbanen. Nå venter (en morsom) trening på torsdag kl. 2100 på Nissekollen, hvor flere ex-IL Tempo-spillere er ventet å dukke opp, samt ny kamp mot dumpekandidaten Flatås fredag 16. juni kl. 21:00 på Terrabanen.