8
Hoff og Rønning

Fikk seg tidenes opptur da deres ønsker om at Coach Eivind skulle bytte ut Eikebrokk midtveis i 2. omg ble innvilget. Synd for dem at byttet var planlagt allerede i pausen. Små barn, store gleder.

Live!

63' Mål 4-2 IL Tempo (Jo Darell. Pasning fra Robert Preller)

58' Mål 3-2 IL Tempo (Jo Darell. Pasning fra Robert Preller)

45' Bytte IL Tempo (J. R. Jenssen inn)
45' Bytte IL Tempo (Rønning ut)
45' Bytte IL Tempo (Darell inn)
45' Bytte IL Tempo (Skjæret ut)
45' Bytte IL Tempo (Eide inn)
45' Bytte IL Tempo (Hoff ut)
45' Bytte IL Tempo (Husby inn)
45' Bytte IL Tempo (Coelho ut)

42' Mål 2-2 IL Tempo (Erik Eikebrokk. Pasning fra Robert Preller)

32' Mål 1-2 Skaun BK ()

16' Mål 1-1 IL Tempo (Bruno Coelho. Pasning fra Magnus Skjæret)

15' Mål 0-1 Skaun BK ()

Hvordan oppsummerer man sådan kamp?
- IL Tempo er i vinden om dagen. Ligger under to ganger, men kommer tilbake. Mental styrke! Rufsete i perioder, men en del bra også. Med med trening og kamper kommer dette til å bli veldig bra.
5 dager til seriestarten..?
- Ja, da kan vi ikke tillate oss å skru på av-brytern. Vi har et stort potensiale, men vi må ikke falle sammen defensivt bare fordi vi ikke for ut alt offensivt. Må holde hodet kaldt, unngå hawaii.
KAMPREFERAT:

For å ta det siste først, er det viktig å stikke begge fingrene i jorda og innrømme at dette ikke var noen stor forestilling rent underholdningsmessig. Ingen bombe at Skaun kun stilte med raketter, men den gemene tilskuerhop som møtte opp Terrabanen hadde nok regnet med noe annet enn kinaputter og et og annet stjerneskudd fra IL Tempo sin side. Likevel skal man ikke være mer kravstor enn å finne positive ting å ta med seg fra oppgjøret. IL Tempo stiller med 4 sesongdebutanter som alle kommer inn ved pause. Christian Husby, Jo Darell, Jan Roger Jenssen og Marius Eide gjør seg på ingen måte bort og viser at bredden i IL Tempo-stallen denne sesongen er kanskje den beste noensinne. Da får det så være at kjemien og samhandlingen ikke sitter som et skudd allerede i første kamp. Lunta er tent, snart skal det smelle!

Eivind Bjaaland ledet sine tropper for siste gang før han returnerer fra studietur til Riga. Her skal Bjaaland skaffe seg nye impulser, fylle på med nyttig fotballtaktisk ballast og utvikle egen-pedagogiske prinsipper. Ikke minst dette, samt påfyll av ny energi vil forhåpentligvis gi mye godt tilbake til IL Tempo utover sesongen. I de 3 første kampene må laget klare seg selv med spillerutvalget Olsen/Johnsen i spissen. Trenerkonsulent Geir Bekken er nevnt som backup, men coach-talentets graviditet kan sette en stopper for akkurat dette.

Diskusjonene rundt laguttaket til denne kampen og seriestarten har gjort mange hveteboller hete denne helga. Coach Bjaaland benektet ikke ryktet om mange søvnløse netter, men benektet heller ikke at dette hadde mer med overdrevent inntak av alkohol å gjøre, enn funderinger over hvem som skal spille hvor, formasjon osv...Ivers måtte til sin store fortvilelse spille stopper i fraværet av Bjaaland selv, Steinaldo, Sarheim og stortalentet Roar Waage, som prøvespilte sist tirsdag. Siden har vi ikke sett snurten av den hårfagre stopperprimadonnane, ryktene vil ha det til at prestasjonsangst og mangel på selvtillit skal være grunnene.

Dette har ikke lignet på et kampreferat så langt, og ikke skal det ligne på noe heller. Skaun BK lignet mest på Norge, fantasiløst, men tidvis effektivt. Lange baller opp på en omskolert midtstopper, som i tillegg til å knuse IL Tempos midtstoppere i hodeduellene, elget seg gjennom på egen hånd og dunket inn 1-0 etter kvarteret i 1. omgang. IL Tempo ble tatt på senga i overgangen etter å ha mistet ballen håpløst i offensiv sone.

Minuttet etter stod det 1-1. Magnus Skjæret rev seg fri på høyre, Robert Preller skar inn sentralt og hoppet over innlegget til førstnevnte. I rom 3 nærmest, dukket elegante Bruno Coelho opp og omsatte overlegent pasningen i lengste hjørne. Superangrep. IL Tempo beviste for alle fotballelskere at enkelt og pent hører sammen i god underholdning.

Hadde ikke IL Tempo blitt tatt på senga tidligere denne kampen, skulle de få en ny sengeleksjon midtveis. Ivers ble lei av å tape hodedueller og puffet spissen i ryggen i satsen. Skaun BK tenkte raskt og plasserte ballen i tomt mål mens Jystad satte opp muren. IL Tempo hadde lært av tidligere feil og satte midtbanen i mur, men noen glemte å stille seg foran ballen. Oppgaven var enkel, men likefullt kritikkverdig og dommerne fikk huden full. Men ikke så lenge, alle husket etter hvert å ha sett slike episoder på tv. Dommeren trenger ikke å blåse to ganger, det er kun om frisparkeksekutør vil vente på å få muren 9 meter unna.

Eikebrokk misbrukte sjanse etter sjanse, men omsatte sin 3. mulighet bare minutter før pause da Preller vant ballen høyt. Skuddet fra 16 meter var utagbart for keeper og IL Tempo hadde slått tilbake for andre gang denne kampen. Sterkt!

4 bytter i pause. Eide, Husby, Jenssen og Darell inn for Hoff, Skjæret, Coelho og Rønning. En sterk benk. Kampen vippet en liten periode, før IL Tempo tok grep om kampen. Skaun virket slitne og mye tydet på at de hadde brukt opp det meste av energiet, trøkket og engasjementet i 1. omgang for å lindre manglende tekniske og løpsmessige ferdigheter. IL Tempo begynte å presse høyere og gjenvinningene kom ofte, de kom høyt, de kom i det hele tatt.

Jo Darell, regionens desidert beste keeper i en årrekke, har litt av en historie bak seg. En lang historie, så lang at vi ikke kan bruke IL Tempos midler til å berette om den. Gjorde seg bemerket som spiss på Strindheim Interkrets og viste tidlig prov på sin agenda denne dagen. Etter en tofotsdragning som han smelte over, viste han måltjuvegenskaper da han stakk fra langtåa etter at Preller vant duellen med keeper. 3-2 til IL Tempo, og det skulle bli mer fra samme mann.

Ikke mange minutter senere oppstår en ny duell av samme art. Preller vinner enda en hodeduell og ballen er farlig nærme keeper. Darell vise prov på ureddhet og mot og strekker igjen frem denne omtalte tåa. 2 mål i debuten, matchvinner og 4-2 til IL Tempo. Resten av kampen blir en transportetappe. Skaun BK kommer til en god sjanse etter at Jystad gjør en dårlig utboksing, men det sklir av stanga. IL Tempo vinner på en dårlig dag, noe som er en egenskap. Og at laget på veien slår tilbake etter å ha ligget under to ganger, er også noe som ikke har vært en kjensgjerning ved IL Tempo tidligere sesonger.

Før-sesongen har dermed gitt følgende uttelling: 5 seire - 1 uavgjort - 1 tap. 24 mål for og 16 mål imot. Potensialet er der, men det er på fredag alvoret starter, at laget kan omsette et flott treningsgrunnlag i poeng og intensjoner om opprykket skal utleveres. 5-1-1 betyr ingenting om de neste 7 kampene gir 1-1-5. Sesongen starter på fredag, da kan vi ikke ligge under etter 15 minutter. Da skal kampen for lengst være avgjort, mot en av avdelingens tøffeste motstandere, ruttisene til Kolstad - flere med fartstid i høyere divisjoner. "Keep you heads up, but keep your studs higher," for å sitere Ivers fra sin periode i Australia...