STEINAR LARSEN
7
Dagens Kinderegg:
Vidar Jenssen

Etter en omgang preget av mye løping og kriging på midten fant Vidar behovet for en liten pause. Coach Bjaaland spør om Vidar trenger en pause. Vidar svarer som passelig er: "Ja, en 5-minutter kunne vært greit." Ikke lenge etter 5-minutter'n fikk Vidar nettsus for første gang på 50 kamper.

Live!

83' Mål 8-0 IL Tempo (John Johnsen. Assist Eirik Rønning)

76' Gult kort Sjetne ()

74' Mål 7-0 IL Tempo (Vidar Jenssen. Assist Bruno Coelho)

64' Gult kort IL Tempo (Johnsen)

59' Mål 6-0 IL Tempo (Robert Preller. Assist Steinar Larsen)

55' Mål 5-0 IL Tempo (John Johnsen. Assist Bruno Coelho)

48' Mål 4-0 IL Tempo (Robert Preller. Assist Bruno Coelho)

45' Bytte IL Tempo (Bøkestad inn)
45' Bytte IL Tempo (Rønning ut)
45' Bytte IL Tempo (Coelho inn)
45' Bytte IL Tempo (Iversen ut)

27' Mål 3-0 IL Tempo (Erik Eikebrokk)

15' Mål 2-0 IL Tempo (Erik Eikebrokk. Assist Bjørn Magnus Iversen)

3' Mål 1-0 IL Tempo (Steinar Larsen. Assist fra Erik Eikebrokk)

Sovet godt etter storseieren?
- Jeg sovna med det største smil rundt munnen og våkna som en lykkelig mann. Måtte bare le de første 15, alt satt jo , skulle ikke tro vi hadde trent på annet enn kollektivt press, sone, disiplin, moral. Plutselig satt alt vi ikke har gjort før.
Fortsetter Hoff å ta straffene?
- Aldri mer, aldri mer. Han var veldig bra fysisk også, han var blant banens beste, men trekkes nådeløst for straffen.
KAMPPROGRAMMET:
KAMPREFERAT:

Oppladningen til søndagens kamp var av det noe uvanlige slaget. Coach Bjaalands "bom"-tur til Oppland medførte at spillerne kunne utsette oppmøtet til enda nærmere seriestart og de verste synderne dukket ikke opp før 20 minutter før start. Bare sekunder før sjefen selv dukket opp som kunne skylde på Josteins overtidsarbeid på 3T. På dette tidspunktet hadde Sjetne varmet opp i en halvtimes tid, mens IL Tempo hadde praktisert tørrprat om helgens aktiviteter og baksnakking om trenerens holdning til oppmøte.

Diskusjonen om treningskontingent lot selvsagt ikke vente på seg og Bjaaland endte opp med å måtte ta hensyn til hvilke som hadde betalt kontingent og hva slags uttak som best rettferdiggjorde sportslige hensyn og treningsoppmøte. Bruno ble urettferdig nok vraket til fordel for kasserer Larsen, men begge skulle vise seg hete på grøten denne søndagen og ikke minst Bruno skulle slå kraftig tilbake.

Ex-kaptein, ex-straffeskytter, ex-midtbanesentral og ex-dødballsekspert Erik Hoff fikk til sin store fornøyelse tillit fra start på høyreback og skulle med sitt store tempo opererer som sikringsspiller for ex-antilopen Magnus Sarheim. Samarbeidet de to imellom skulle gå nærmest knirkefritt, noe som lover godt foran Trondheim-Oslo og "den store styrkeprøven" i juni. Det er fortsatt knyttet store spørsmålstegn vedrørende hvem som blir kaptein på laget. Onde tunger hevder Hoff kommer til å måtte se seg vrake også i denne sammenhengen...

Bjaaland var ute etter å rette opp et og annet inntrykk etter 0-8 fadesen for Freidig og mante etter dødsforakt innenfor egen 16-meter på dødballer og holding, kråkfot og puffing var alle tillatte midler for å nå målet om smultring og null baklengs. Da fikk det liksom ikke hjelpe at det kanskje ble blåst straffe imot i ny og ne. Ellers ble det vedtatt å sette presshøyden på midtstreken og tvinge Sjetne til lettvinte løsninger, for å leke seg gjennom midtbanen og forsvaret langs bakken skulle de i alle fall ikke få lov til.

IL Tempo førte an med Steinar, Erik E. og Robert som spilte ut Sjetne-forsvaret alene de første 10 minuttene. Steinar startet sine løp perfekt, som han ikke hadde gjort annet de siste 10 årene. Sjetnes stoppere ble drevet til vannvidd idet Larsen stormet ifra dem med sin enorme skrittlengde. På IL Tempos andre mulighet spilles "Steinaldo" gjennom av Eikis og dundrer ballen stang-inn bak en sjanseløs Sjetne-keeper. Bare minutter etter spilles Preller gjennom to ganger, men alene med keeper greier han ikke å holde hodet kaldt.

At IL Tempo tok oppgaven seriøst, var det liten tvil om. Sonespillet SKULLE fungere og det gjorde det tidvis til de grader. Midtbanen sikret sideveis og holdt en fornuftig avstand både bakover til forsvaret og fremover til angrepet. Steinar og Erik var forøvrig et angrep alene, og det er jo slik det skal være i 4-4-2, men de fikk god hjelp av Ivers, Preller og også Vidar viste seg frem offensivt i store perioder.

2-0 kommer ikke lenge etterpå idet Jostein med et tigersprang avverger Sjetnes første og eneste sjanse i 1. omgang, ikke mye overtid der i gården. Ivers plukker ned utspillet og spiller Eikebrokk gjennom i bakrom med en utsøkt pasning rundt forsvaret. Eikebrokk ligger som vanlig og lurer helt på offside-linja og lobber ballen i mål. 5 minutter etterpå er samme mann frempå og stjeler ballen på 16 meter. Ingen feil alene med keeper og 3-0.

Ingen hemmelighet at det absolutt viktigste i dag var å trene forsvar og finne en fornuftig presshøyde som laget var kompatibel med. Det fant laget i dag og tillot seg til og med i perioder å variere presshøyden for å gjøre Sjetnes bakerste firer utrygge. Det var hovedårsaken til 3-0 målet hvor IL Tempo vinner ballen høyt, høyt oppe på banen.

Rønning og Ivers går ut i pausen, debutant Simon J. Bøkestad og Bruno Coelho kommer inn. Spenningen var stor i forhold til hva Bruno kunne produsere i en offensiv midtbanerolle. Det er få i IL Tempo som kan skilte med silketouch, utsidepasninger og tofotsdragninger som Bruno gjør i sine beste stunder. Og det skulle ikke gå lang tid før IL Tempos eneste nesten-neger skulle vise seg frem.

For da Johnsen førte ball frem til midtbanen stod 3 av IL Tempos offensive spillere i offside og Johnsen hadde ingen å spille til, men det var før Bruno satte opp storfarten ned langs venstre ving. Han var absolutt ikke offside og fikk et forsprang på 20 meter til nærmeste motspiller. Bruno kom seg ned til linja og slo et herlig overlegg til Preller på bakerste. Sistnevnte dunket til på halv volley og ballen sang i nettet i hjørnet hvor keeper kom fra.

Samme mann stod bak 5-0 målet også, i tillegg til en rekke andre spillere. IL Tempo rullet ball i flere minutter før angrepsgiret ble satt inn. IL Tempo hadde 7-8 spillere i offensiv sone og til slutt fikk Bruno ballen på 6 meter. Med det kaldeste hodet i ABRA-hallen serverte han John Johnsen som kom dampene som et lokomotiv bakfra og ballen dunkes utagbart i mål. Et helt fantastisk mål som inneholdt tett opp imot 25 trekk. Ta den du Drillo-jævel!

På 6-0 målet timer igjen Steinar løpet sitt perfekt og slår utrolig nok innlegget med yttersida nesten helt nedre fra dødlinja. På bakerste stang står Robert Preller igjen og venter og får en enkel jobb med å pirke ballen over linja. Med venstre fot bare for å understreke formen han og alle andre IL Tempo-spillere hadde i denne kampen. Sjetne greide å spille seg til en liten halvsjanse i 2. omgang også, men ble blokkert av 3 IL Tempo-spillere på 12 meter. Oppofrelsen var til tider utrolig og da spilte det ikke så mye rolle at spillerne mistet litt posisjon og sone utover 2. omgang. Angrepsviljen var stor og spesielt Vegar Olsen virket til tider sugen på å få seg en scoring...

Etter at Vidar Jenssen tar seg en liten pause på sidelinja midtveis i omgangen, entrer han banen som spiss i Steinars kondisfravær. Rønning har entret banen som venstre ving og duoen kombinerer tidvis flott sammen med venstreback Simon i perioder. Det meste av IL Tempos sjanser skapes derfra, ja, også i tillegg til ca. hver gang Bruno har ballen. Denne gangen er det Vidar som får takke Bruno for en utmerket pasning. Fra 45 meter skrur den lille portugiseren ballen rundt Sjetne-stopperne og spiller Vidar fri alene med keeper. Jenssen trenger bare noen sekunder å tenke seg om på og dribler av keeper, jogger rundt stanga og ruller ballen over målstreken og peker med pekefingeren mot Vegar Olsen før han takker høyere makter og jogger tilbake mot egen banehalvdel som om ingenting hadde skjedd. Vi snakker 50 trenings- og seriekamper siden sist Jenssen scora.

Sjetne er i total oppløsning nå og bakrommet blir større enn stort. Sentrallinja med Johnsen i spissen gjør jobben defensivt og får overraskende hjelp av Steinar som er helt spinnvill i hjemoverjobbinga. Rønning, Jenssen og Preller får boltre seg fremover i det enorme bakrommet og førstnevnte spilles blir felt innenfor 16-meteren og dommer Mads Hagerup-Lyngvær dømmer helt korrekt straffe. Bjaaland skriker at Johnsen skal ta det, men Erik Hoff forsøker febrilsk å oppsøke Bjaalands synsfelt, og greier det med intens hopping og hoing og OL-floke. Hoff får tillit og dunker ballen på sedvanlig vis flere meter over mål. Minutter etter utfører Hoff sikringsjobben defensivt til fulle og takler klokkerent som bakerste mann. God type holdning!

På 8-0 målet spilles igjen Rønning alene gjennom og får med seg 3 mann mot Sjetnes ene. Vegar Olsens 80-metersløp blir ikke belønnet med pasning, i stedet for John Johnsen æren av å dunke inn sitt andre for dagen og avslutte revansjefesten etter stortapet for Freidig som vi ikke lenger snakker om. Nå venter forhåpentligvis en knallgod treningsmåned for IL Tempo, samt litt påskeferie, kvikk-lunsj og snaps. Før seriestarten fredag 28. april mot Kolstad 3 venter én treningskamp til, men denne er enda ikke spikret. Fortsatt fremgangen IL Tempo, så kommer dette til å bli kanon! Takk for denne gang.