46%
BALLINNEHAV
54%

Live!

71' Mål 1-2 IL Tempo (Magnus Skjæret. pasning Erik Eikebrokk)

58' Mål 1-1 IL Tempo (Jan Roger Jensen. Pasning fra Bjørn Magnus Iversen)

45' Bytte IL Tempo (Hoff inn)
45' Bytte IL Tempo (Aalbu ut)
45' Bytte IL Tempo (Darell inn)
45' Bytte IL Tempo (Johnsen ut)

40' Gult kort Kolstad 3 ()

32' Gult kort Kolstad 3 ()

29' Mål 1-0 Kolstad 3 (Kontring)

18' Gult kort Kolstad 3 ()

John Johnsen

Kan på forhånd fortelle at han ikke kan spille grunnet slitasje etter en liten sykkeltur i helga. Møter opp og får til sin store glede debutere som keeper for IL Tempo. Tabber seg ut og forlater arenaen ved pause til tross for at IL Tempo er 10 mann.

KAMPREFERAT:

Et svekket IL Tempo møtte et svekket Kolstad 3. Da må det bli en dårlig fotballkamp, men at den skulle bli så dårlig at det minnet om Englands VM-innsats, hadde ingen drømt om på forhånd.

IL Tempo gikk ut i en slags 4-5-1 formasjon hvor en 3'er sentralt på midtbanen skulle demme opp defensivt og gi muligheter for Bruno og Magnus på vingene til å utfolde seg. Tanken var god, men det fungerte heller dårlig. Magnus spilte mer enn halvskadet, mens Bruno sjelden fikk ballen i gode posisjoner.

IL Tempo åpner kampen godt, kommer til en del halvsjanser etter å ha spilt seg enkelt gjennom Kolstads to bakerste ledd. Dessverre er skuddfoten til Jo Darell helt feil innstilt og retningen var oftere mot klubbhuset bak cornerflagget enn mot målet. IL Tempo presset Kolstad 3 høyt og hjemmelaget bedrev stort sett poling første halvdelen av 1. omgang.

Tempoet er bedagelig og sommerlig. Sannsynligheten for at begge lagenes fysiske aktivitet den siste tiden har sunket proporsjonalt med antall VM-kamper, er stor. Kolstad 3 kommer naturlig nok til veldig få sjanser med polingen sin, men etter en corner til IL Tempo skal noe merkverdig skje. Corneren blir headet ut av Kolstad, og forlenges inn bak IL Tempos sikringsspiller Eirik Rønning, som vanligvis har kontroll i slike situasjoner, ballen er opplagt for lang og Johnsen er på vei ut. Kolstad-spilleren tåer ivei et helt ufarlig skudd, men Johnsen befinner seg plutselig utenfor stenger, ja det så mer ut som om han forsøkte å vokte cornerflagget. Ballen ruller over streken i passe fart og Kolstad har utrolig nok tatt ledelsen 1-0 og det helt uten sjanser.

Kampens mest underholdende seanse var muligens pausen, hvor Johnsen blir uglesett av medspillerne fordi han foretrekker VM-kamp og sofakrok fremfor fotballkrig på Huseby med lagkameratene. Resultatet er at Jo Darell må stille seg i mål. Samtidig takket Kenneth Aalbu for seg, ikke fordi han må levere tilbake bil, men fordi han er så sliten. Erik Hoff trekker i fotballstøvlene, men han kan ikke spille for to. Dermed må IL Tempo spille 2. omgang med 10 mann i 3-4-2 formasjon. Bruno, Christian og Vegar danner forsvaret. Erik, Ivers, Magnus og Eirik danner midtbanen og Hoff og Jan Roger former spissparet. Et dødelig et skulle det vise seg.

Formasjonen fungerer brukbart offensivt. IL Tempo-spillerne løper mye, de løper på vilje. Det hjalp tydeligvis å bli en mann mindre sånn sett, men Kolstad kommer dog til langt flere sjanser. Da er det godt å ha superkeeperen Jo Darell der. Morsom situasjon underveis når Kolstad-spissen sier Kolstad må skyte fra lengre hold ettersom IL Tempo har en utespiller mål. Ja, det var synd John ikke kunne stått hele kampen...

IL Tempo kunne utlignet i løpet av de første minuttene, men verken Ivers, Hoff eller Eirik greier å fomle ballen i mål, til tross for gode muligheter. IL Tempo mangler prikken over i'en og konsentrasjonen og nøyaktigheten i avslutningsøyeblikket. Derimot var det ingenting som manglet da Jan Roger Jensen ladet kanonen fra 30 meter etter kvarteret. Ivers kriget til seg ballen og fikk servert Jensen med en behagelig sprett. Jensen nøler ikke, klinker til på halv volley og ballen fyker i bue over Kolstad-keeperen og i mål. Jensens debutmål, og hvilket mål var det ikke det var...

IL Tempo legger seg nå litt lenger bak på banen. Kolstad 3 virker heller ikke helt fornøyd med uavgjort og flytter spillerne høyere i banen. De kommer til sjansene, men Jo Darell leverer en rekke praktredninger, dog mistenkes det at han slengte seg litt mer enn nødvendig for å få det til å se vakkert ut.

20 minutter før slutt står det fortsatt 1-1 og IL Tempo virker mer fornøyd enn Kolstad 3. Hjemmelaget står nå høyere, etter å ha ligget ekstremt lavt i 1. omgang. Dette gir endelig IL Tempo og Magnus Skjæret bakrommet de har ventet på. Eikebrokk klinker ballen for n'te gang i retning fremadstormende bakromsspillere og lykkes endelig. Skjæret tar nydelig ned ballen, brøler til Erik Hoff om å flytte seg og plasserer ballen i mål med venstra. 2-1 til IL Tempo.

Laget legger seg nå mer bakpå. Fritar Bruno og Magnus for offensive oppgaver og spiller 4-3-2. Kolstad 3 kommer ikke til mange sjanser og de få mulighetene de har tar Jo Darell seg av. All ros for arbeidsmengden som blir nedlagt i 2. omgang, men det er synd at det må en spiller mindre til for å skjerpe seg. Det skjer for andre kamp på rad nå. Likevel var det 3 kjærkomne poeng for IL Tempo. På fredag venter Flatås på Terrabanen, en "must win"-kamp for IL Tempo som med seier der melder seg på i kampen om medaljene igjen.