Dagens Kinderegg:
Joakim Rønning

Kunne ikke spille dagens grunnet krampe. 27-åringen skal ha pådratt seg krampe i leggen lørdag ettermiddag midt ute i elva da han fikk en diger slugger av en laks på kroken.

Live!

90'+ Mål 5-2 IL Tempo (Erik Eikebrokk. Pasning fra Bruno Coelho)

88' Rødt kort IL Tempo (Vegar Olsen)

87' Mål 4-1 Tiller 2()

82' Mål 3-1 Tiller 2()

75' Gult kort Tiller 2 ()

69' Gult kort Tiller 2 ()

66' Gult kort IL Tempo (Bruno Coelho)

65' Mål 3-1 Tiller 2 ()

59' Gult kort IL Tempo (Erik Eikebrokk)

59' Gult kort IL Tempo (Vegar Olsen)

58' Mål 2-1 Tiller 2 ()

50' Gult kort IL Tempo (Tor Haakon Bjørgum)

49' Gult kort IL Tempo (Erik Hoff)

45' Bytte IL Tempo (Coelho inn)
45' Bytte IL Tempo (Iversen ut)

39' Mål 1-1 Tiller 2 ()

35' Bytte IL Tempo (Bjørgum inn)
35' Bytte IL Tempo (Guttormsen ut)

18' Mål 0-1 IL Tempo (Morten Solem. Pasning fra Robert Preller)

KAMPREFERAT:

Så er det igjen tid for ettertanke og romantisering av enda en kamp som gikk inn i historiebøkene. For den nøytrale tilskuer en rimelig laber kamp med dårlig tempo, manglende press på ballfører, elendig jobbing, dårlig kjemi, mye egotripper, kjefting på dommeren og et tosifret antall gule og røde kort. Tendensen de siste kampene, dvs. litt over 100, er klokkeklar, dommerne liker ikke IL Tempo og IL Tempo liker ikke dommerne. IL Tempo liker heller ikke motstanderen og motstanderen liker heller ikke IL Tempo spesielt godt, men noe er forandret. IL Tempo står nemlig samlet, ja, mer samlet enn noen gang før. Lagånden er urokkelig, vi bryter ikke ned hverandre, men maner hverandre til innsats og kollektivt siktemål. Det er bare så synd at den utenomsportslige kjemien, være seg før og etter kamp, ikke er overførbar til sporstlige forhold, for akkurat nå sliter IL Tempo med å styre kamper, merkelig, tatt i betraktning at det er akkurat det IL Tempo har vært god til de siste årene.

Tiller 2 har aldri lagt skjul på hva som er sesongens mål, nemlig å stå med en fot i 3. divisjons ved sesongslutt og en fot i 4. divisjon. Førstenevnte mål er nådd og dermes settes alle kluter til for å greie mål nummer 2. IL Tempo og andre 5. divisjonslagene misbrukes til de grader, ikke av Tiller 2 som bare følger regelverken, men av Fotbalkretsen. Den totalt mangel på respekt Fotballkretsen (og NFF generelt) utviser i forhold til ambisiøse og ikke-ambisiøse 5. divisjonslag er utrolig. Her betaler IL Tempo baneleie, kontingenter og dommerhonorar i dyre dommer for å spille i 5. divisjon, men når det kommer til avgjørende kamper står plutselig 3. divisjonslag på motsatt banehalvdel. Javisst liker IL Tempo en utfordring, men det er ikke riktig når dette gjentar seg år etter år etter år. I forfjor var det Malvik 2 som toppet sitt mannskap for å knipe opprykket på målstreken foran IL Tempo (et opprykk de frasa seg, men likevel fikk stille i 5. divisjon neste sesong) og i år er det Tiller 2 som etter alle solemerker forhindrer bl.a. Øya FC og IL Tempo å rykke opp ett hakk. Om ikke Tiller 2 greier det har Fotballkretsen til og med greid å presse inn enda et 3. divisjonslag i avdelingen, nemlig Charlottenlund 3 som også topper laget sitt så godt de kan for å rykke opp. Grensen er nådd og IL Tempo vurderer neste sesong å boikotte videre 5. divisjonsspill.

For å fortsette med den velfortjente kritikken av Fotballkretsen, hopper vi inn noen minutter ut i 2. omgangen mellom Tiller 2 og IL Tempo. Stillingen er 1-1 og IL Tempo-keeper Erik Hoff har akkurat blitt utvist for viljehands etter å ha snudd ryggen til motspiller etter at Hoff sleivet på en klarering. Ballen treffer en hoppende Hoff (forsatt med ryggen til) i albueregionen og dommer gir rødt kort. Greit nok, vanskelig situasjon, spesielt med tanke på at alle de 23 Tiller-spillerne + 2 trenere brøler etter rødt kort og David aldri blir viktigere enn Goliat i trøndersk breddefotball. Det ironiske er det som følger etterpå. IL Tempo har ingen sportslig leder på sidelinja, slik at taktiske valg må gjøres fra banehold. Robert Preller får ansvaret for å stille seg i mål, mens Tor Haakon Bjørgum ofres etter Hoffs utvisning. Bjørgum er selvfølgelig misfornøyd og loffer skuffet av banen. Han bruker kanskje 20 sekunder, på veien får han med seg et gult kort, tilsynelatende for å hale ut tida. Tiller 2 på sin side stiller i dag med 18-19 spillere og bytter totalt mellom 15 og 20 ganger i løpet av kampen. IL Tempo på sin side foretar ett bytte, nemlig i pausen. Dermed har IL Tempo halt ut tiden i 20 sekunder, mens Tiller har gjort det 15-20 ganger multiplisert med x antall sekunder hvert bytte medfører. IL Tempo straffes, Tiller 2 straffes ikke. Er dette rettferdighet? IL Tempo etterlysere forandringer og klarere retningslinjer fra Fotballkretsen.

Kampen i seg selv var relativt trist, men IL Tempo kjempet godt i starten, lå klokt i 4-4-2 med Solem og Eikebrokk på topp. Førstnevnte utnyttet en feil i Tiller-forsvaret og satte inn 1-0 ledelse relativt tidlig etter en flikk fra Robert Preller, forøvrig hans andre vellykkede flikk i karrieren. Tiller skaper lite, men bor en periode innenfor IL Tempos 16-meter etter 7-8 cornere på et kvarter. IL Tempo kriger godt og vinner de viktige duellene. Derfor er det veldig ironisk og litt skuffende når Tiller utligner etter en lang ball inn i bakrommet som Eirik Rønning timer feil. Ballen spretter over og Tiller 2-vingen stormer gjennom og gjør ingen feil alene med Erik Hoff i IL Tempo-målet. 1-1 står seg ved pause, uten store sjanser til noen av lagene.

IL Tempo gjør nå forandringer i rekkene, noe som skulle viste seg helt utslagsgivende. Løpsstyrken på midtbanen blir altfor lav, IL Tempo kommer aldri opp i duellene og Solem på topp for lite, eller ingen hjelp. Hoff bli utvist etter nevnte situasjon og IL Tempo må legge om til 4-4-1. Dette trenger ikke å være noen ulempe for IL Tempo som flere ganger denne sesongen har skjerpet seg under tilsvarende omstendigheter. Så også nå, så det ut til, helt til dommer Hjellset løper foran Vegar Olsen idet sistnevnte skal sette igang spillet fort. Hjellset spiller så ballen til en Tiller-spiller som stormer gjennom. Det hele resulterer i scoring og Hjellset mener det var dumt av Olsen å slå pasningen på Hjellset. IL Tempo på sin side mener det var dumt å sette igang spillet mens han skrev i sin bok for gule kort og samtidig løper inn i Olsens ballbane.

2-1 til Tiller og piffen går ut av IL Tempo. 3-1 følger ikke lenge etterpå og først nå begynner IL Tempo å spille fotball igjen. Rønning begynner å gå på sine klassiske enmannsløp og er nær ved å lykkes. Coelho har endelig fjernet sitt fokus fra å kjefte på dommeren på gebrokkent norsk og hawaii-fotballen er tilbake, et fotballforhold IL Tempo behersker bedre enn noen andre. På stillingen 2-1 annullerer dommeren utrolig nok en helt legitim scoring fra IL Tempo. Mjølhus spiller opp Jenssen som flikker gjennom Solem som scorer sitt andre for dagen. Feiringen stopper dog snarlig da det viser seg at dommeren har blåst for offside for første gang i dag. Fra sidelinjen antydes det at det kan ha vært snakk om 3-4 onside. I ettertid er det vanskelig å ikke spørre seg om dommeren gjorde dette med vilje, for det bør ikke være mulig...

Tiller 2 øker ledelsen sin minutter senere, etter å ha stått i flere meter offsideposisjon. IL Tempo forbeholder seg retten til ikke å omtale dommeren mer i dette kampreferatet. 5-1 følger etter at Johnsen mister ballen håpløst i livsfarlig posisjon, men det er ikke så mange som bryr seg lenger. Med seier i dag hadde IL Tempo for alvor vært med i kampen om opprykket, men nå ser det mørkt ut, ja, faktisk finnes det ikke lenger lys i tunnellen. IL Tempo-toppscorer Eikebrokk reduserer på overtid etter et flott fremspill fra Coelho. Dermed har Eikebrokk scoret i 3 kamper på rad og Coelho har klatret opp på 3. plass på "Poengplukker'n".