IL Tempo (3-2-2-3):
24.
JO ESPEN DARELL 45'
5
2.
ERIK HOFF 45'
5
25.
***ROAR WAAGE
8
7.
STEINAR LARSEN
6
3.
**VEGAR OLSEN
8
15.
FREDRIK LAMØY
6
8.
BJØRN MAGNUS IVERSEN
6
26.
ANDREAS T. NIELSEN 25'
5
12.
BEN HOLAN 25'
7
14.
*BRUNO COELHO
8
2.
ERIK HOFF 45'
4
24.
JO ESPEN DARELL 45'
6
42.
ERIK EIKEBROKK
7
77.
GEIR BEKKEN 20'
6
30.
THOMAS SUNDBERG 20'
5
SNITT:
6,1


Dagens Kinderegg:
Steinar Larsen

Spilte sin siste kamp for IL Tempo, en såkalt testimonal-kamp. Essensen i slike kamper er at alle billettinntekter tilfaller spilleren. Dessverre for Steinar var tilskuere heller glisne, kun 8 tilskuere som hadde sneket seg inn under gjerdet. Likefullt forlot "Steinaldo" banen til stormende applaus etter sin 9-0 scoring.

 

Live!

83' Mål 9-0 IL Tempo (Steinar Larsen. Pasning fra Erik Eikebrokk)

77' Mål 8-0 IL Tempo (Jo Espen Darell. Pasning fra Erik Eikebrokk)

71' Mål 7-0 IL Tempo (Roar Waage. Pasning fra Jo Espen Darell)

63' Mål 6-0 IL Tempo (Ben Holan. Pasning fra Erik Eikebrokk)

59' Mål 5-0 IL Tempo (Vegar Olsen. Pasning fra Bruno Coelho)

53' Mål 4-0 IL Tempo (Erik Eikebrokk. Pasning fra Fredrik Lamøy)

49' Mål 3-0 IL Tempo (Erik Eikebrokk. Pasning fra Vegar Olsen)

45' Bytte IL Tempo (Hoff keeper)
45' Bytte IL Tempo (Darell spiss)
45' Bytte IL Tempo (4-4-2 inn)
45' Bytte IL Tempo (WM-formasjon ut)

38' Mål 2-0 IL Tempo (Vegar Olsen. Pasning fra Bruno Coelho)

34' Mål 1-0 IL Tempo (Vegar Olsen. Pasning fra Bruno Coelho)

25' Bytte IL Tempo (Holan inn)
25' Bytte IL Tempo (Thyge Nielsen ut)
20' Bytte IL Tempo (Sundberg inn)
20' Bytte IL Tempo (Bekken ut)
 
 
18
SKUDD PÅ MÅL
2
16
SKUDD UTENFOR
4
11
HJØRNESPARK
4
3
OFFSIDE
1
0
GULE KORT
0
0
RØDE KORT
0
58%
BALLINNEHAV
42%

 

KAMPREFERAT:

Forventningene var store foran WM-formasjonens Norges-debut. Representanter fra hele landet var til stede for å bivåne dens effekt og knytte til seg tips og vink om hvordan formasjonen fungerte i praksis. Teori er én ting, praksis er noe annet. Etter en del startvansker skulle IL Tempo virkelig få fart på sakene, men det var først etter at formasjonen ble lagt om til 4-4-2.

Ben Holans sene ankomst medførte at Andreas Thyge Nielsen måtte starte på en noe uvant offensiv midtbaneplass, men gjorde opp for manglende erfaring med stor innsats og godt duellspill.

Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse at WM-formasjonen fungerte, pauseresultatet 2-0 til IL Tempo tatt i betraktning. Spillerne krevde forandringer i pausen og et omorganisering gjennom 4-4-2 skulle virkelig virke som en mirakelkur, i alle fall om man tenker på antall scoringer. Det var mye som ikke fungerte i 1. omgang, bl.a. fant ikke Ivers seg til rette sentralt sammen med sesongdebutant Fredrik Lamøy. Duoen skulle ankre midtbanen foran forsvarstre'ern, men Ivers ble som oftest trukket utover og bakover som venstreback. Lamøy ble dermed liggende veldig alene både defensivt og offensivt og fikk gjort lite kreativt ut av seg.

Selv om IL Tempo holdt nullen i 1. omgang var det ikke fordi den defensive biten fungerte spesielt godt. Men gode individuelle ferdigheter fra bl.a. Roar Waage og Vegar Olsen forhindret baklengsmål. Sistnevnte ble også tvunget til å stå for lagets fremste offensive bidrag da han stormet gjennom på løp bakfra og omsatte Bruno Coelhos strålende gjennomspill. 2-0 ved pause, begge målene signert Vegar Olsen på pasning fra Bruno Coelho.

I pausen ble nevnte formasjon omgjort til 4-4-2. Dette skulle umiddelbart vise seg i form av tellende resultater. Erik Eikebrokk omsatte Olsens videreheading fra Bekkens gode corner, til Olsens store frustrasjon, som mente han kunne fått sitt første hat-trick i IL Tempo-karrieren, men det skulle komme senere.

Flatås imponerte tidvis med småspill på egen banehalvdel, men greide aldri å etablere spill på IL Tempos banehalvdel. Til det var Waage, Olsen, Bekken og Sundberg/Thyge altfor gode i duellspillet. Erik Hoff, som stod i mål i 2. omgang, trengte ikke å stoppe et eneste skuddforsøk under sine 45 minutter. Eikebrokk økte til 40 bare minutter etter sitt første for dagen, igjen til Vegar Olsens store frustrasjon som ventet på bakstanga.

IL Tempo er nå inne i en god stim og gjenvinner ballen høyt i banen utallige ganger. Olsen får endelig sitt hat-trick etter at Bruno Coelho igjen står tilbake med den målgivende pasningen. IL Tempo lukter rekord og den er absolutt innen rekkevidde. Steinar Larsen, som spilte libero i 1. omgang, er nå kommet inn som venstre ving for å markere sin foreløpig siste kamp i IL Tempo-trøya med scoring. Og den skulle selvfølgelig komme, men la oss ta det hele i kronologisk rekkefølge...

6-0 besørges av sesongdebutant Ben Holan som spilles alene gjennom av Eikebrokk. Alene med keeper gjør han ingen feil. 7-0 kommer som resultat av en særdeles kunstnerisk IL Tempo-periode. Mønsterangrepene kommer på løpende bånd, og det er Roar Waage, på det han omtaler som sitt eneste offensive løp denne dagen, som omsetter en flott angrep i scoring. Lamøy spiller opp Eikebrokk som header gjennom Jo Darell. Sistnevnte har til nå misbrukt en rekke sjanser, men spiller nå gjennom Roar Waage, som startet angrepet, på blank goal. Det står 7-0, det mangler ett mål på rekord.

Og det skulle komme, men hvem skulle få æren. Et nytt godt angrep med mange trekk, men få touch. Eikebrokk flikker gjennom Darell som dytter vekk Roar Waage, som har kommet på enda et offensivt løp, og gjør ingen feil alene med keeper. Helt på tampen kommer kampens høydepunkt. Steinar Larsen har fått vite at han skal byttes ut noen minutter før slutt for å markere sin foreløpige slutt på IL Tempo-karrieren og spilles gjennom av Eikebrokk. Alene med keeper gjør Larsen ingen feil fra skrått hold og det står 9-0 til IL Tempo. Ny rekord og IL Tempo holder nullen for andre gang denne sesongen. For det skal man kanskje ikke takke WM-formasjonen, men takke 13 spillere som legger ned en flott arbeidsinnsats for dagen.

Dermed tar IL Tempo en fortjent sommerferie etter 2 strake seire. Oppgaven nå blir å forlenge seiersrekken og spillergleden også utover høstsesongen slik at IL Tempo igjen forhåpentligvis blir å regne med i toppen av 5. divisjon avdeling 6.

PS: Med dagens scoring ble Steinar Larsen den 3. spilleren som har scoret for IL Tempo i 6 sesonger. De andre spillerne er Erik Hoff og Tor Haakon Bjørgum.

PPS: Med forbehold om ukorrekt kronologisk rekkefølge, ble Jo Espen Darell mannen som scoret IL Tempos 300. mål i seriesammenheng.

BØRS-KRITERIER:
Børsdebatten ser ikke ut til å ta slutt og det er jo vel og bra. For at diskusjonen skal få et mer håndfast og konkret preg over seg, legges her kriteriene for børspoengene ut.

1 -
Forsøkte ikke engang
2 - Forsøkte, men mislyktes
3 - Dårlig
4 - Underkjent
5 - Brukbar/godkjent
6 - OK
7 - Bra
8 - Meget god
9 - Strålende
10 - Gigantisk