5,2

Ole Kr. Indergård

Med spillende sportssjef Sarheim PÅ banen, var det duket for manager Indergårds inntreden i de sportslige kulisser. Med blazer og slips besørget han først signeringen av stortalentet Rasch Indergård før han så ledet IL Tempo-troppen fra sidelinjen.

Live!

82' Mål 4-6 IL Tempo (Erik Hoff. Straffespark)

81' Straffespark IL Tempo (Erik Eikebrokk felt)

74' Mål 3-6 Munkholmen ()

72' Mål 3-5 Munkholmen ()

64' Mål 3-4 IL Tempo (Jo Epen Darell. Pasning fra Marius Larsen Strand)

62' Mål 2-4 Munkholmen ()

55' Mål 2-3 IL Tempo (Erik Eikebrokk. Pasning fra Åsmund Nilsen)

54' Mål 1-3 Munkholmen ()

48' Mål 1-2 Munkholmen ()

47' Mål 1-1 Munkholmen ()

35' Bytte IL Tempo (Rasch Indergård inn)
35' Bytte IL Tempo (Darell ut)
25' Bytte IL Tempo (Hoff inn)
25' Bytte IL Tempo (Thyge Nielsen ut)

23' Mål 1-0 IL Tempo (Erik Eikebrokk. Pasning fra Marius Larsen Strand)

KAMPREFERAT:

Med en rekke etablerte spillere ute, bl.a. Thyge Nielsen, Holmli, Iversen, Solem og Hiller, var det tid for ilddåp for bl.a. brødreparet Magnus og Åsmund Nilsen og stortalentet Robin Rasch Indergård. Motstander fra 4. divisjonslaget fra i fjor, Munkholmen, et lag IL Tempo skal slå i 9 av 10 tilfeller. Likevel var IL Tempo på ingen måte favoritter hos bookmake før kampen, hovedsaklig grunet lagernes helt forskjellige oppladning til kampen. Mens Munkholmen startet sesongoppkjøringen med 3 treninger i uka før jul, har IL Tempo foreløpig kun hatt en kort treningsleir på Bar Circus, til gjengjelg dagen FØR kampen.

Munkholmen gikk som vanlig ut som Rosenborg, mens IL Tempo så mer ut som Fiorentina, i alle fall om man legger vekt på utseende og estetikk. Tempoet var høyt fra start av og IL Tempo skulle eie initiativet i omgangen fra 20 spilte minutter og ut, etter at Munkholmen hadde fått løpt og taklet av seg det verste behovet for gampefotball og fritak for kunstnerisk touch og innlevelse. Det mest kunstneriske med Munkholmen i ABRA-hallen denne fredagen var at et par av spillerne hadde glemt å barbere seg.

Munkholmen styrte banespillet uten å komme til sjanser, mens IL Tempo måtte vente til 15 spilte før Eikebrokk plutselig var på blank goal. En klassisk tøffelavslutning var dessverre ikke nok til å besørge dagens første. Men det tok ikke mange minuttene før det kom. Strand Larsen slo en leken pasning i bakrom og i akkurat samme posisjon som tidligere scoret Eikebrokk denne gangen alene med keeper.

IL Tempo sprudler og viser tidvis tendenser å kjenne igjen fra fjorårets jubelsesong. Likevel er det mye jobb igjen å gjøre før presisjon, timing og kjemi sitter slik det skal og forhåpentligvis kommer til å gjøre. Med unntak av en kjempeoffside på 10 meter som dommeren ikke oppfatter har Sarheim og Skretting full kontroll defensivt og Munkholmen løsner knapt nok et skudd på mål. Det eneste som føltes var en periode på 4 minutter med 4 cornere, uten at Munkholmen greide å utnytte den enorme vektfordelen.

Pausen benyttes til griseprat og øyerulling over Sarheims nye hvite sko og andre nyttige ingredienser om man ønsker å søle til en 1-0-ledelse på kortest mulig tid. For før 2. omgang er 3 minutter gammel har Munkholmen to ganger spilt seg gjennom på sin venstreside og utnyttet tellefeil og elendig duellspill foran Stian Sundseth i IL Tempo-målet. 3-1 målet følger ikke lenge etterpå, etter at et sleivspark fra langt ute på vingen eluderer Sundseth som basker etter ballen, men ender opp med å baske både seg selv og ballen inn i målet.

Basketaket ute på banen uteblir, i alle fall en stund, men IL Tempo får en fot med i kampen om seier og 0 poeng igjen, for det deles ikke ut 3-poengere i silly season, når Åsmund Nilsen spiller gjennom Eikebrokk 2 ganger. Akkurat som i 1. omgang trenger Eikebrokk to forsøk og med 2-3 er det kamp igjen. I mellomtiden har Darell vært alene med keeper 12 ganger uten å ha fått skutt.

Det er det sanne kaos i IL Tempo. Angrepet presser for høyt, midtbanen presser ikke etter, Coelho og Eikebrokk driver med hælspark og vippetriks, mens Hoff og Sarheim brøler. Brøler, brøler og brøler. Oisann, duoen brøler for mye og serverer Munkholmen to nye mål i løpet av 4 minutter. Forsvaret ligger for lavt, backene for langt inne, så for langt ute, Åsmund og Marius løper og løper og begynner å brøle litt de også: "Det er håpløst å spille midtbane i dag!" Hva er nytt? Det er alltid håpløst å spille midtbane i IL Tempo, det er derfor vi har plassert Ivers og Solem der...

Etter litt mer brøling og litt jungelpasninger og enda et hælspark fra kaptein for dagen Coelho, som spilte til 9'er i 1. omgang og 2'er i 2. omgang, begynner IL Tempo å få litt fasong på saker og ting igjen. Strand løper enda litt mer og forsvaret kommer seg endelig ut av egen sone. Det blir færre og færre icing-pucker og det vinnes langt flere face-off'er enn tidligere. Sundseth stenger buret og det legges til grunn mange muligheter for gode power-plays inne i Munkholmens offensive sone.

Det ender med mye og stort bakrom til Munkholmen, uten at IL Tempo lar seg affisere av det. Et av dagens flotteste angrep settes opp bakfra, med balletablering på midten. Ballen vinkles inn til Strand som ser én vei og sleiver ballen en annen og plutselig er Darell alene med keeper for 14. gang i dag. Darell gjør selvfølgelig ingen feil og viser hvilken fantastisk effektiv avslutter han kan være. Med den scoringen har Darell 100% uttelling på avslutningene de siste 5 minuttene.

IL Tempo er nå inne i kampen igjen (stillingen er ukronologisk nok 3-4), men dette var altså før Sarheims 4-minutters show med brøling og tabber. David Thyge Nielsen setter inn et par saftige sklitakler ute på flanken, men spillet foregår dessverre helt over på den andre siden. Thyge Nielsen ser seg fortumlet om og stormer inn i 16-meteren, akkurat for sent til å rette opp Sarheims blunder. 6-3 kommer ikke lenge etterpå og kampen er nå punktert.

I et av kampens siste minutter spilles Eikebrokk gjennom av Åsmund Nilsen, eller kan hende noen andre, og gjennom bruk av kløkt, snabbhet og teatralske ferdigheter fikser Eikebrokk straffe. Erik Hoff legger ned veto og fabler om at den som ikke blir felt skal heller ikke ta straffesparket. Hoff bakser med vingene og kjører aerobic-bevegelser for å lurte keeper til én side og sende ballen til andre. Keeperen går faktisk til én side, men Hoff velger å skyte ballen til samme siden. Uklokt vil mange kanskje hevde, men ballen går inn og dermed scorer den notoriske straffeskytteren sitt første straffemål på 5 forsøk. Gratulerer!

Første treningskamp er over og godt er det. Nå må spillerne trene på egen hånd frem til søndag 2. mars. Da venter hardt-satsende Utleira på motsatt banehalvdel.