IL Tempo (4-1-2-1-2):
1.
*STIAN SUNDSETH
7
3.
**ANDREAS THYGE NIELSEN
7
15.
STEIN ROAR SKRETTING
6
17.
***HÅKON ARNE HILLER
7
14.
DAVID THYGE NIELSEN
4
19.
ROBERT PRELLER
6
7.
BRUNO COELHO
5
22.
MORTEN SOLEM
6
18.
ÅSMUND NIELSEN
4
32.
EMIL HAUGE
5
42.
ERIK EIKEBROKK
4
12.
MAGNUS NIELSEN
3
2.
ERIK HOFF
5
11.
KENT STIAN HOLMLI
6
SNITT:
5,3

 
5
SKUDD PÅ MÅL
5
6
SKUDD UTENFOR
7
4
HJØRNESPARK
9
2
OFFSIDE
4
1
GULE KORT
0
0
RØDE KORT
0
14
SPILLERE BENYTTET
14
53%
BALLINNEHAV
47%
Live!

80' Mål 1-2 Astor 2 (Innlegg, heading)

67' Mål 0-2 IL Tempo (Erik Hoff. Pasning fra Stein Roar Skretting)

52' Gult kort Astor 2 (Professional foul, fratar motstander opplagt scoringsmulighet)

45' Bytte IL Tempo (D. Thyge Nielsen ut)
45' Bytte IL Tempo (Preller inn)
30' Bytte IL Tempo (Å. Nielsen ut)
30' Bytte IL Tempo (Hauge inn)
25' Bytte IL Tempo (M. Nielsen ut)
25' Bytte IL Tempo (Hoff inn)

24' Mål 0-1 IL Tempo (Morten Solem. Pasning fra Kent Stian Holmli)


Dagens Kinderegg:
HÅKON ARNE HILLER

10 minutter etter oppmøte-tidspunkt begynte folk å bekymre seg for stopperesset befant seg. En rask telefon bekreftet det mange fryktet, Hiller hadde sovnet på sofaen. "Jeg skal finne meg en buss" sa Hiller og regnet med at det burde rekke. Sarheim tok jobben og ilet til Ila med bil for å hente Hiller og alt ordnet seg til slutt.

KAMPREFERAT:

IL Tempo tar sin 10. strake seier i seriespill og har nå spilt 16 kamper uten å tape. Det tilsvarer antall kamper 2008-sesongen totalt. Legger man en tilsvarende fortsettelse til grunn er det ingen som kan stoppe IL Tempo i jakten på seriegull og opprykk. Men statistikk er én ting, det som skjer på banen er noe annet. Selv om dagens kamp kanskje ikke hadde fortjent en annen skjebne enn 3 poeng er Astor 2 et lag IL Tempo "vanligvis" bruker som kjegler og rundingsbøyer. All ære til Astor 2 for innsats, tæl og vilje, men at IL Tempo har kjemiske problemer på nivå med Tsjernobyl, er kanskje å ta i, men har likefullt snev av sannhet.

For når såkalte "stjerner" før kampen klager på dårlige treningsfasiliteter som grunn for at de ikke gidder å komme på trening, har IL Tempo problem som ikke lenger dreier seg om at motstanderen er for god, men at spillerne er i ferd med å vokse seg større enn nivået de spiller på. Men det er kanskje ikke så rart at det er vanskelig å spille fotball på en litt humpete gressbane når det fremstår som vanskelig å slå en 5-meterspasning på en paddeflat og splitter ny Astor kunstgress...

IL Tempo har 4 seire av 4 mulige, noe som i og for seg står i stil med floskelen "det er en god egenskap å vinne på dårlige dager," men det er ikke spesielt stilrent å ha en dårlig dag 4 kamper på rad. For med periodevise unntak har IL Tempo fortsatt til gode å spille en god kamp denne sesongen. 1. omgangen mot Oppdal står kanskje til godkjent, men ellers er det langt mellom tendensene som preget laget i fjorårssesongen. Og akkurat "den fantastiske" fjorårssesongen kan kaskje virke mot sin ønskede virkning der den ligger og påminner blaserte spillere om hvor gode IL Tempo "kan" være på gode dager. Hvor gode IL Tempo "kan" være bare man gidder og hvis man vil.

Dagens IL Tempo fremstår offensivt milevis unna standarden som ble satt i fjor. Spillerne virker å være altfor fornøyde med tingenes tilstand, så lenge det blir 3 poeng er på en måte ting greit. Det virker ikke lenger som at det å spille fotball som best man kan er noen viktig ingrediens i dagens IL Tempo. Spillestildebatten og diskusjonen om roller er for lengst i gang og utenforstående spør seg om det i dag er flere klovner i IL Tempo enn kokker...men én ting er likevel vanskelig å komme bort ifra; IL Tempo har full pott på fire kamper og topper 5. divisjon avdeling 8.

Kampen. Astor 2 v IL Tempo
Det oser storkamp, det selges pølser og brus i bua. På tribunene dunker det i slagverk og blåses i seljefløyter. Det er liv laga for fotballkamp også på Astor kunstgress, til tross for at mer renomerte lag som National, Sverresborg og Byåsen holder til bare et steinkast unna.

Med Morten Solem tilbake etter golftur i golfens hjemland, og Emil Hauge og Robert Preller på benken fra start av klar for sin sesongdebut, var det ventet kvalitet fra start av fra startellvern som måtte prestere for å holde seg på banen. Prestasjonene var dog mangelvare og til tross for en god start på kampen er det etter hvert Astor 2 som tar best vare på ballen, dog uten å skape de største sjansene. Astor 2 spiller et gjennomtenkt spill, et hardt og samlet press rundt IL Tempos offensive sentrallinje og raske overganger med lange diagonale oppspill/gjennomspill. David Thyge Nielsen blir flere ganger tatt på senga og Astor 2 skaper en håndfull halvsjanser.

Det er likevel IL Tempo som får de største mulighetene. Med større presisjon burde sjansene vært flere, men Eikebrokk, Holmli og Nielsen er alle nære på. Det er til slutt toppscorer Morten Solem som etter å ha blitt spilt fri av Holmli og Eikebrokk besørger ledermålet. Mønsterangrepet avsluttes fra 16 meter med et tøffelskudd som keeper strengt tatt burde avverget. Både Holmli og Nielsen er flere ganger nære på å komme alene med keeper, i tillegg til flere gode sjanser som dommeren feilaktig blåser av for offside.

Astor 2 får én god sjanse på slutten av omgangen når Stian Sundseth endelig viser hva han er god for. En dobbeltredning inneholder både et skudd som fistes i tverrligger og en fotparade. IL Tempo forsvarer seg godt, med godt duellspill av Skretting, Hiller og Coelho sentralt og er aldri spesielt mye på hæla, men sliter med at Astor 2 får slå sine oppspill altfor upresset.

Pause
Pausepraten er ikke like spennende som vanlig. Fokus er på det offensive for det defensive er det lite å sette fingeren på. Hauge, Preller og Hoff har kommet inn for Nielsen, Nielsen og Nielsen, uten at noen helt greier å sette sin signatur på kampen. Preller og Hauge kjemper godt defensivt og vinner mange baller, men offensivt er 2. omgang dårligere enn 1. Astor åpner seg likevel mer opp defensivt i jakten på utligning og Erik Hoff får etter en rekke muligheter endelig en god touch på ballen og i ekte Brattbakk-stil avanserer han inn fra venstreside og plasserer ballen elegang bort i lengste hjørne via stanga. Seieren virker sikker for IL Tempo.

Laget fortsetter å produsere muligheter og Astor 2 begynner å gå sure. Hoff, Preller og Holmli har flere gode muligheter, mens Eikebrokk fyrer flere ganger fra distanse uten å ha husket å stilt inn skuddfoten. Plutselig blir IL Tempo tatt på senga, presset på ballfører er igjen forferdelig dårlig, slik som det har vært hele kampen gjennom, og ballen slås inn bak Thyge og Skretting. Duoen bør avklare, men det virker som de to misforstår hvem som skal ta ansvaret for ballen. En Astor-spiller får tåa først på ballen og stormer ned til dødlinja. Innlegget er faktisk suverent og spilleren på lengste stolpe svever over Hiller og stanger ballen utagbart i mål bak Sundseth.

Med 5 minutter igjen å spille er det duket for spennende minutter for IL Tempo-spillerne og de sjelløse Astor-skikkelsene som heier frem sine helter fra sidelinjen ved å sjikanere bortelaget som best de kan. De ler godt av sine morsomme vitser og raser mot dommere, IL Tempo og alt og alle. Hadde IL Tempo visst at det var grillparty rett før kampstart hadde vi stilt opp i grilldress og pølseklype vi også i stedet for Åsmund Nielsens lekre helsetrøye. Kampen ebber ut med to farlige Astor-cornere, men til slutt kan IL Tempo puste lettet ut, fortsatt med viten om at laget står med full pott etter 4 kamper og topper 5. divisjon avdeling 8.

BØRS-KRITERIER:
Børsdebatten ser ikke ut til å ta slutt og det er jo vel og bra. For at diskusjonen skal få et mer håndfast og konkret preg over seg, legges her kriteriene for børspoengene ut.

1 -
Forsøkte ikke engang
2 - Forsøkte, men mislyktes
3 - Dårlig
4 - Underkjent
5 - Brukbar/godkjent
6 - OK
7 - Bra
8 - Meget god
9 - Strålende
10 - Gigantisk