7
SNITT:
6,35

Stian Sundseth

Da alle trodde at keeperen hadde glemt å stille frem klokka, viste det seg via telefon at Sundseth hadde husket å stille klokka, men ikke husket at det var kamp.

Live!

90' Kampen blåses av (-10)

89' Mål 4-1 IL Tempo (Erik Eikebrokk. Pasning fra Magnus Nielsen)

87' Mål 3-1 Lade FK (Frank Walstad)

68' Mål 3-0 IL Tempo (Stian Finckenhagen. Pasning fra Åsmund Nielsen)

58' Mål 2-0 IL Tempo (Kent Stian Holmli. Pasning fra Stian Finckenhagen)

54' Mål 1-0 IL Tempo (Morten Solem. Assist fra Robert Preller)

45' Pause (+1)

25' Bytte IL Tempo (Å. Nielsen inn)
25' Bytte IL Tempo (Finckenhagen ut)
25' Bytte IL Tempo (Holmli inn)
25' Bytte IL Tempo (M. Nielsen ut)
25' Bytte IL Tempo (Preller inn)
25' Bytte IL Tempo (Darell ut)

0' Kampen blåses igang

KAMPREFERAT:

Status før kampen mot Lade FK var like nedslående som spillet tidvis har vært. For selv om innsatsen og humøret var vært upåklagelig, har verken resultater eller spill vært noe å rope høyt om. Med Australia-fareren Håkon Arne Hiller tilbake i midtforsvaret og Stian Finckenhagen på prøvespill var det enda flere spørsmål som måtte besvares. Har Hiller holdt formen ved like og er Finckenhagen like notorisk foran mål som i sine glansdager?

Ettersom Stian Sundseth hadde glemt at det var kamp, måtte multitalentet Erik Hoff trekke i keeperdrakten, og den aldrende "Maratonmannen" skulle tidlig vise at han ikke hadde glemt gamle kunster. Ellers var Bruno Coelho, Marius Larsen Strand og Ketil Thorsø ute av diverse årsaker, noe som medførte at Eikebrokk måtte spille midtbane med Solem og Iversen foran seg. Finckenhagen fikk muligheten på topp fra start av, men greide ikke å finne kjemien verken med medspillerne eller ballen i 1. omgang.

Lade FK åpnet et snes vassere enn IL Tempo, uten at de greide å komme til større sjanser enn et par susere fra 20 meter som Erik Hoff gjorde flere store nummer ut av. Begrep som "feberredning", "tigersprang" og "tv-redning" ble alle benyttet, uvisst hvilket som best beskrev situasjonen.

1. omgang ebbet etter hvert ut i dønn kjedelig 45 minutter, uten snev av godt spill, store muligheter eller grep om kampen fra noen av lagene. Før 2. omgang har IL Tempo gjort både bytter og grep og skal ta over kampen fullstendig. Med kaptein Iversen i spissen går IL Tempo tilbake til tradisjonell 4-1-2-1-2 formasjon med diamant på midten, Finckenhagen som spydspiss og Holmli trekkende ut mot venstre i en friere rolle. I tillegg står Iversen, Preller og Åsmund Nielsen bak en langt høyere intensitet og innsats på midtbanen og legger med det grunnlaget for en rekke gode ballgjenvinninger høyt i banen. Lade FK kommer seg ikke ut av egen sone og IL Tempo nærmer seg. Det er gnist, det er glød og man kjenner tidvis igjen spillet fra fjorårssesongen.

1-0 kommer på en rar situasjon hvor Åsmund Nilsen slår en lang pasning i retning Robert Preller som kommer på et tungt løp fra dypet. Keeper forsøker å rekke ballen, men kommer et hundredel for sent. Preller og keeperen smeller i hverandre på 15 meter og ballen er fri og keeper er nede. Venstreback Morten Solem oppfatter situasjonen raskest og setter ballen i tomt mål fra 13 meter.

2-0 kommer ikke lenge etterpå og IL Tempo er virkelig i dytten. Presset starter høyere enn noen gang før denne sesongen og presset skjer ikke bare enkeltvis, det skjer kollektivt. Laget sprudler og det spilles totalfotball over en lav sko. Solem er konge på venstreback, venstre midtbane og venstre ving. En ny kontring resulterer i at Finckenhagen spiller fri Kent Stian Holmli og verdalingen gjør ingen feil alene med keeper.

Perioden IL Tempo er inne i er god og Lade FK-spillerne forsøker febrilsk å finne mottrekk, uten å lykkes i det hele tatt. Åsmund Nielsen koser seg på venstre og slår et fantastisk overlegg til Finckenhagen som nå er i dytten, til tross for flere kilo for mye å drasse på. Sistnevnte tar ned ballen elegang og setter ballen enkelt til side for keeper.

Deretter faller kampen betraktelig i kvalitet, men IL Tempo får god trening i balldytting. Lade FK er knapt borti ballen det neste kvarteret og de gangene de får kjenne på kula, blir de kontant stoppet av IL Tempos superduo i midtforsvaret, Skretting og Hiller. Solem løper opp og ned langs venstre, mens Preller foretar samme type løp på høyre. IL Tempo er til å kjenne igjen, i så måte også gjennom et unødvendig reduseringsmål. Det skal likevel sies at Lade FK fortjente en scoring. Nærmest rett fra avspark løper IL Tempo rett i angrep og Magnus Nielsen setter opp Eikebrokk som scorer enkelt alene med keeper.

IL Tempo tar sesongens første seier og viser nok positive tendenser til at det er grunn til å håpe på noe enda bedre i fortsettelsen.