SNITT:
4,27

Morsomt at et helt laget for andre gang denne sesongen plutselig har andre ting å gjøre på en lørdag når IL Tempo har bortekamp flere mil unna, på Fosen. Enda morsommere at Fosen ikke alltid er like lett å finne. IL Tempo kjører i vanens tro til Åfjord, men det er feil. Rett vei er mot Botngård og Bjugn. Og vips, der var Marienborg gras, en halvtime for sent, vel og merke.

Live!

79' Mål 6-1 IL Tempo (Robert Kristiansen. Pasning fra Yavus Akbina)

76' Gult kort Fosen (Takling)

71' Rødt kort IL Tempo (Bruno Coelho. "Høre du ikke at han provosere mæ, dommer?")

70' Gult kort IL Tempo (Bruno Coelho. Trøyeholding)

65' Mål 6-0 Fosen (Retur etter straffespark)

65' Straffespark Fosen ()

61' Gult kort IL Tempo (Thomas Mjølhus)

56' Mål 5-0 Fosen ()

53' Mål 4-0 Fosen (Straffespark)

61' Straffespark Fosen ()

29' Mål 3-0 Fosen ()

22' Mål 2-0 Fosen ()

14' Mål 1-0 Fosen ()

KAMPREFERAT:

Alt lå til rette for en heidundrende forestilling på Marienborg gras lørdag kveld. En innbydende matte tok imot IL Tempo som det reneste persiske teppe, og sola varmet fra glassklar himmel. Alt lå dermed til rette for en underholdende fotballkamp for de i underkant av 100 fremmøtte tilskuerne.

Det eneste som manglet, var 11 fotballspillere fra IL Tempo.

Men da kartleser Håkon Hiller og førstefører Bruno Coelho endelig fant veien fra Supa, Brukbar, en stikker via Åfjord og til Bjugn via Botngård, var formalitetene visket av veien og en durabelig fotballkamp kunne endelig blåses igang.

Og for en kamp det skulle bli.

For IL Tempo kastet ikke bort tiden. Allerede etter 20 minutter hadde bortelagets Preller og Kula servert hjemmelaget to ganger. Måpende tilskuere måtte gni seg i øynene etter å ha blitt presentert for forsvarsspill som ikke er dagligdags i regionen.

Først gjorde Preller samme tabbe som mot Bjørgan og lot angrepsspilleren på innsiden av seg. Fosen-spilleren kunne enkelt bredside ballen i mål fra 16 meter. I neste situasjon var det keeper-Kula sin tur til å underholde publikum. Innlegget fra venstre var til å plukke enkelt opp godt innenfor 16-meter, men helt upresset klinket Olsen til med et kjempetreff, ballen må ha gått over 10 meter, før den ble plukket opp av en Fosen-spiller. Dobling på kant, innlegg og tap-in. Scoringen så kanskje enkel ut, men det var forspillet av IL Tempo som virkelig la grunnlaget for den enkle 2-0 scoringen.

Kunne IL Tempo holde det oppe? Kunne bortelaget spille like underholdende i 90 minutter?

Hjemmelaget forsøkte å være med på leken så godt de kunne, men ble som rene statister å regne. Selv når Fosen ikke forsøkte å angripe, ble de presset fremover på banen av IL Tempo. Bananpasninger, sleivete klareringer og store samarbeidsproblemer la grunnlaget for en rekke avslutninger fra hjemmelaget. Etter en rekke gode forsøk på selvskudd i nakkeregionen greide endelig Fosen å utnytte muligheten de fikk servert. Dermed kunne lagene gå til pause med 3-0. Fosen hadde scoret alle målene, men det var IL Tempo som stod for forspillet.

Etter flere opplagte nesten-muligheter i 1. omgang ble det gjort en rekke taktiske grep i pausen. Spirit'en måtte opp skulle laget ha mulighet til å snu dette og det ble forberedt 2 enkle oppspillsmønster som laget skulle forsøke å overraske hjemmelaget med.

Og det skulle umiddelbart gi resultater. Vidar Guttormsen gjorde som vanlig nøyaktig motsatt av det taktikken motiverte til og hadde før omgangen var passert 10 minutter stått bak to lekre fremspill til Fosen-angriperne. Da klokka passerte 11 minutter hadde han hattrick i assists.

IL Tempo-forsvaret samarbeidet godt med midtbanen og forsøkte å sette opp enda flere scoringer for hjemmelaget, men hodeløse avslutninger og bom på straffe gjorde sitt til at det ble med bare 6 mål for hjemmelaget. Fra og med midtveis i 2. omgang, da Bruno Coelho endelig greide å få det røde kortet, etter gjentatte forsøk, ga Fosen endelig bort initiativet. Av uforklarlige årsaker kom IL Tempo plutselig flere ganger alene med keeper og gjorde som best de kunne for å bomme, for å holde stilling på fortsatt 6 mål bak, men da Robert Kristiansen fikk ballen på åpent mål fra 8 meter, ville det sett for utrolig ut om han hadde bommet.

6-1 ble dermed sluttresultatet, et resultat IL Tempo skal si seg godt fornøyd med. Laget satte opp en rekke gode angrep for Fosen, og bare udyktighet og arroganse fra hjemmelagets spisser ødela deg som kunne blitt et rekordstort tap for IL Tempo.

På den positive siden; Tor Martin Olsen skrev seg inn i rekordbøkene, da han ble truffet i magen på det ene straffesparket til Fosen. Dermed tangerte Olsen rekorden som gjelder for antall strafferedninger for IL Tempo. Den lett korpulente keeperen er dermed 1 av 7 som har reddet en straffe for klubben.

Den imponerende strafferedningen til tross og ellers meget stødig keeperspill, la oss håpe formen ikke vedvarer for lenge, slik at det kan bli en ny hyggelig opplevelse på bortbane på Byåsen Arena om to uker når Byåsen tar imot IL Tempo til sesongens siste seriekamp.