IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore fotballspillere
» Golf  » 5. div avd 2  » Spillerstall  » #ilTempoTV  » Hall of Fame  » Om IL Tempo  » Kontakt

‹ 4-3-3 OG HØYT PRESS! IL TEMPO-SPILLERNE ER LYDHØRE NÅR COACH HOFF INSTRUERER RETT FØR AVSPARK (Foto: Vidar Guttormsen)

» IL Tempo 1-0 Melhus
Bataljen om bronsemedaljene

30/09/14 › IL Tempo holdt nullen på hjemmebane - og vant igjen. Med seieren kan IL Tempo igjen tillate seg å tro på edelt metall, men det forutsetter at Melhus ikke vinner med sju mål mer enn IL Tempo - i siste runde - noe som lyder relativt usannsynlig.

KAMPREFERAT

Før kampen var premissene enkle. For å kunne gå inn i siste serierunde med realistisk håp om å kapre 3. plassen, og med dét sikre edelt metall også i 2014, måtte IL Tempo slå Melhus.

Melhus ville med seier være sikker på 3. plass, mens et uavgjortresultat ville gjøre utgangspunktet før siste kamp langt enklere.

Etter å ha slått tilbake med en knusende seier mot Nardo 3, var stemningen i laget på topp før kampen mot Melhus. Og det skulle vise seg at viljen til å vinne var stor kampen igjennom.

Coach Hoff valgte som sist kamp og startet i en 4-3-3 formasjon, som fungerte godt. Moralen var "Never change a winning team!"

Første omgang kan kort beskrives som en stillingskrig mellom to likt motiverte fronter, hvor IL Tempo sto for de farlighetene som kom. Begge lagene forsvarte seg godt og krigen var for det mest på midten der Åsmund, Jenssen og Johnsen gjorde en meget god jobb.

Kompatibelt med et bra forsvar bidro det til at Melhus ikke kom til noen store sjanser i løpet av omgangen.

Våre tre "såkalte diamanter" på topp hadde sine muligheter til å sette et tidlig ledermål, men det stoppet seg i avgjørende øyeblikk for alle tre.

Da er det godt at noen andre tar ansvar - og fikser den forløsende scoringen.

Mot slutten av første førti-fem, gjør Johnsen som i sist kamp og slår én bra corner, og der dukker midtstopper Olsen opp og setter ballen i mål.

Utgangspunktet er dermed idéelt før 2. omgang. Før denne kampen har IL Tempo kun to ganger ledet ved pause, begge har endt med seier.

Skulle nummer tre stå for tur?

Hoff velger å gjøre tre endringer i pausen, Thorsø og Hauge inn for Guttormsen og Preller. Samtidig endres formasjonen til 3-5-2. Hoffs taktiske sjansespill har tidligere gitt IL Tempo store problemer...

IL Tempo går rett i strupen på Melhus. Enorm kollektiv innsats resulterer i en rekke sjanser, og det er et lite under at andremålet lar vente på seg.

For første gang denne sesongen ser derimot 3-5-2 ut som det riktige valget, og IL Tempo skaper overtallsmuligheter som en direkte konsekvens av ekstra personale på midten.

Skåren mottar ballen på høyre og tar den med noen meter før han ser Hauge på et sugende løp på lengste - ballen slås perfekt over Melhus-forsvaret, hvor Hauge har bare å bredside ballen i tomt bur! Hauge beviser hvorfor han spiller back - og er fortsatt "best på trening".

Det skulle ikke bli lenge til neste store sjanse. Hauge svinger et frispark fra litt inne på Melhus sin banehalvdel. Olsen er nære en dobbel - men headingen treffer tverrligger.

Det skulle komme flere frispark av god kvalitet fra Hauge, men ingen resulterte i mål.

Skåren, som visstnok skal ha skværet opp med Hoff, får seg nok en gang fortalt at "jeg er sjefen" fra coach Hoff, ved å nok en gang bli byttet ut midtveis i 2. omgang, men rekker før det å slå nok et perfekt innlegg rundt Melhus-forsvaret.

Der får Sandnes stå helt alene og ta ned ballen på 5 meter. "Mål," tenker alle, men Sandnes velger kraft fremfor presisjon, og dundrer til midt på keeper, som til og med holder ballen i fast grep.

Helt i slutten av kampen får superinnbytter Andreas Thyge Nielsen hodet på en corner som holder på å snike seg inn på første stolpe, men keeperen gjør en bra redning. Thyge har krampetendenser.

Alt i alt er Tempo meget sterke defensivt kampen igjennom. Offensivt sløser laget voldsomt med sjansene. Enten tar ikke laget opplagte avslutningsmuligheter fra rundt 16, eller så velger laget å feilaktige skyte fra vanskelige posisjoner, fremfor å passe.

Summert resulterer dette i en noe uvanlig, men meget solid 1-0 seier. Noe som er tredje gang i IL Tempo-historien.

Med dét har IL Tempo et utmerket utgangspunktet i bataljen om bronsemedaljene.

Seier i siste seriekamp mot Gimse bør være nok, om ikke "penger under bordet"-strategier kan gi Melhus avanserte fordeler i jakten på (minst) åttemålsseier hjemme mot Flatås.

PS: Bård Haugvik har nå holdt nullen i 188 minutter. Rekorden lyder på 225, noe som betyr at Haugvik gjør rekorden til sin egen, om han holder nullen de første 38 minuttene av sesongavslutningen mot Gimse...