IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore fotballspillere
» Golf  » 5. div avd 2  » Spillerstall  » #ilTempoTV  » Hall of Fame  » Om IL Tempo  » Kontakt

   ‹ MASKINROMMET. VIKTIG MED MYE LØPSKRAFT PÅ MIDTBANEN, I FARE FOR AT ANGREPET KUN LØPER ÉN VEI (Illustrasjon: Erik Eikebrokk)

» Årets Lag 2014: MASKINROMMET
17/10/14 › Spillere og trenere har tenkt og stemt - og endelig er resultatet klart. Dette er "Årets lag" fra 5. divisjon avdeling 2. I en relativt offensiv formasjon er lagets mest anvendelige spillere på plass - de som må tette alt rom mellom de to 16-meterne.

››› Skrevet av Erik Eikebrokk › vaneik@c53twve0h_db478742.noFacebook/eikebrokkTwitter@eikebrokk

   ‹› LES OGSÅ
   › Statistikk › 5. divisjon avdeling 2: Tabell og resultater

   › Statistikk › Statistikk for IL Tempo 2014

   ‹› RELATERTE SAKER
   › 15/10/14 › "Årets Lag '14": Forsvaret endelig på plass
   › 13/10/14 › "Årets Lag '14": Keeperne er kanskje "siste skanse", men de er de første inne
   › 11/10/14 › IL Tempo Awards '14: Vegar Olsen ble "Årets spiller" - igjen!

 

KAPTEINER OG TRENERE har de siste ukene gått til valgurnene og stemt frem sitt eget lags beste spiller og årets beste motspillere. IL Tempo.no har samlet resultatet og avslører de neste dagene hvilke navn som har kommet med på "Årets lag 2014" - inkluderende 16 spillere, to trenere og én dommer...

Formasjon: 3-5-1-1 eller 3-1-2-4, om du vil (se illustrasjon). Ytterligere forklaring regnes overflødig - da dette antageligvis er den mest kaotiske, men mest underholdende formasjonen som absolutt ikke praktiseres i internasjonal fotball i dag.

BESTE (ELLER MINST DÅRLIGE, SOM NOEN VILLE SAGT) DOMMER i årets 5. divisjon avdeling 2, er Trygg/Lades PETTER ERIKSEN. Som spillere, gjør dommere også feil, men juryen har vært opptatt av pedagogikk og kommunikasjon. En dommer som vises dårlig på banen, gjør ofte en god figur. Derimot både vises og høres Eriksen godt, noe som er unikt i lavere divisjoner. Viktigheten av å gjøre dette med godt humør og ivareta en positiv dialog med spillerne, gjør Eriksen til et dommerfunn i 5. divisjon.

« MIDTBANE

Beskrivelser som 'mister aldri ballen' og 'dominerte fullstendig mot oss i begge kampene' gjør at Melhus' THOMAS MATHISEN er det opplagte valget som midtbaneanker. Tradisjonelt sett er dette en rolle bekledt av spillere uten snev av offensive skills, som Makelele, Carrick, Mikel og Keane, men Mathisen er opplagt en spiller av den mer moderne varianten. Blikk, ro, teknikk og stikkere.

Gamlefar i huset, ALF EINAR GRIMSØ, er en spiller alle elsker å spille med, og hater å spille mot. Uansett lag eller posisjon, Grimsø er alltid på, og gir aldri opp en ball. Vanskelig å finne én typisk spisskompetanse hos Grimsø, men som kaptein for "Årets Lag '14" er han ledertype nr. 1. Først på treningsfeltet, og sistemann av, selv om han ikke blir spesielt mye bedre fra gang til gang. Scorer alltid mål på hodet, og er laget av stål.

ROY RØNSBERG er midtbanespillere som gjør litt som han vil. Flink til å time løp og finne rom, noe som alltid fører han til gode scoringsmuligheter. Liker å være involvert i mange deler av spillet, og gjør også jobben hjemover - på gode dager. Bra touch, avslutning og digger å score.

Norsk fotball er bortimot fullstendig utvasket for dødballseksperter. Derfor må "Årets lag" ha en frisparkjoker på benken, i ren NFL-kickerstil. Trønder-Lyns ATLE KEVIN ANGVIK løper ikke lenger 100 meter på under 20 sekunder, men løper akkurat raskt nok frem til å ta frisparket, og ekspedere dét på en slik måte at det er farlig - nesten hver gang.

« FORSVAR

Det er få spisser i årets 5. divisjon avdeling 2 som ikke har blitt grisetaklet av VEGAR OLSEN. Utrolig nok har IL Tempo-råskinnet kun pådratt seg to gule kort i 2014. Forsvarsskillsene er velkjent, men med 3 mål og 2 målgivende var Olsen særdeles viktig, også på offensive dødballer for klubben.

ANDERS BENUM KJELDSETH har sesongen gjennom vært krumtappen i Trønder-Lyn. I en ekstremt variabel sesong, ble Kjeldseth kåret til "Årets spiller" i klubben. Duellstyrke og vinnervilje er opplagt Kjeldseth fremste karaktertrekk, men leser også spillet godt.

MATS OLAV OLSEN spiller kanskje i forsvar, men er likevel en av Melhus' viktigste offensive spillere. Har en imponerende trygghet og ro med ballen, og starter mange av Melhus-angrepene bakfra med gode og presise oppspill, kort som langt. Leken venstrefot.

Skulle en av disse tre vise seg tilliten uverdig eller den relativt høye snittalderen påføre belastningsskader, kan Hommelviks bauta, JOHAN MØLLER, gå inn og gjøre jobben like godt. En lagspiller av de sjeldne, og hodet gir aldri opp, selv om kroppen for lengst har begynt å si "nei".

« KEEPERE

Etter å ha holdt nullen fire ganger og spilt samtlige 5. divisjonsminutter i 2014, var det liten tvil om at BÅRD HAUGVIK fortjente førstekeeperplassen - ikke bare for IL Tempo, men også på "Årets lag". Det er lite å si på vilje og engasjement hos Bård, noe som i blant også kan føre han i trøblete situasjoner - spesielt når han befinner seg altfor nære motstanderens banehalvdel med ballen i beina.

Til tross for relativt få opptredener for Charlottenlund 2, har MAGNUS ASPÅS rukket å bli lagt merke til. Ganske enkelt fordi han har stoppet veldig mange av motspillernes skudd - og har bra hår.

» 13/10/14: Keepere og formasjon
» 15/10/14: Forsvar
»
19/10/14: Angrep og trener

 

 

 

Utviklet av IL Tempo for IL Tempo Fotball ved Sheriff Consulting