IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore idrettsutøvere
   ‹ SØLVKAMPEN. IL Tempo kunne ikke fått en bedre start på kampen, og ledet 2-0 før det var gått 10 minutter. Men så... (Foto: Håkon Hiller)

IL Tempo 3-4 Jonsvatnet
04/10/15 › Det var ikke bare æren som stod på spill for IL Tempo i hatoppgjøret mot Jonsvatnet - det var også kampen om sølvmedaljene. IL Tempo kunne ikke bedt om en bedre start...

KAMPREFERAT

(Romolslia) Skader. Jobb. Familie. Ferie. Drapstrusler.

Grunnene er mange til at IL Tempo stort sett aldri stiller med den samme elleveren to kamper på rad. Denne søndagen på Romolslia var intet unntak. Stopper, back og realitydeltaker Ketil Thorsø ble klubbens femte burvokter denne sesongen. Men likevel, på tross av alle frafallene, hadde IL Tempo-trener Erik Hoff klart å stable et slagkraftig lag på bena.

Og IL Tempo startet kampen friskt. På en fuktig Romolslia-matte gled ballen fort, og Hoffs utvalgte brukte bare seks minutter på å putte. Etter et mønsterangrep havnet ballen ute til venstre hos Johnsen, som titter opp og spiller fri Asklund som har en relativt enkel oppgave med å sette ballen i mål.

Og IL Tempo fortsatte kjøret. Jonsvatnet må ty til ulovlige midler for å stoppe angrepsbølgene, og det dømmes frispark fra 22 meter, skrått fra venstre. Johnsen gjør seg klar. Sikter. Finsikter. Og skrur ballen over muren og i nærmeste hjørne. Jonsvatnet fortviler. Romolslia jubler (Vestbyen jubler).

Men intet tre vokser inn i himmelen. Jonsvatnet begynner å vinne dueller. De sorte fremstår mer og mer nonchalant, og etter kvarteret reduserer Riise for bortelaget. En dårlig pasning og en slapp duell er alt som skal til. Det ropes på frispark fra hjemmelaget, men for døve ører. 2-1. Skal vi miste dette?

Jonsvatnet fortsetter offensiven. Etter halvspilt omgang regelrett overfaller Guttormsen en Jonsvatnet-spiller i egen 16-meter, soleklar straffe og gult kort til venstrebacken. Thorsø redder mesterlig det første forsøket, men Heggem setter returen i mål. Vi er like langt.

2-2 står seg til pause.

Hoff bestemmer seg for å ta grep. Inn med Coelho og Skjetne, ut med Skåren og Guttormsen.

Byttene gir resultater - for Jonsvatnet!

Og det gir resultater. For Jonsvatnet.

Fire minutter ut i andre omgang legger Jonsvatnet inn fra venstre, og med femmeteren for seg selv gjør Riise ingen feil. 2-3, Jonsvatnet har snudd kampen!

Jonsvatnet kjører kampen. Vinner ballen oftere og oftere i gunstige posisjoner. IL Tempo må framover, og etterlater innbydende rom for kontringskåte jotner. Med 20 minutter igjen kommer Jonsvatnet 4 mot 2. IL Tempo bryter, men mister ballen etter to trekk. Eriksen har ballen på 20 meter, og fyrer av. Det knallharde, velplasserte og utagbare skuddet triller sakte i mål bak Thorsø. 2-4. Hva nå, mester Hoff?

Hoff tar grep. Han tar ut Coelho igjen og setter inn lynvingen Skåren. IL Tempo tar over igjen. Samspillet sitter bedre, og det produseres sjanser på løpende bånd. Avslutningene går dessverre over, utenfor og rett på keeper, i tillegg til en del merkelige offsideavblåsninger.

Til slutt, med fem minutter igjen å spille, får Sandnes et perfekt overlegg fra Johnsen på bakerste stolpe. Han banker ballen i krysset på hel volley. Det er kamp igjen.

IL Tempo kjører på. Alle sjansers mor etterfølges av alle sjansers bestemor, men det vil seg ikke. Etter et stormløp mot Jonsvatnet ebber kampen ut i et sviende hjemmetap.

Om kampen?

– Mange mener nok litt av hvert om dommeren, men vi kan skylde oss sjøl, sa trener Erik Hoff etter kampslutt.

Om sesongen?

–Vi havner vel rett under det som var målsetningen, topp tre. Vi starta bra, og slår begge topplagene i løpet av sesongen. Men vi knakk litt sammen tidlig på høsten, og derfor ble vi ikke med helt inn.