IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore idrettsutøvere
« 05/09/15 Kapteinsblogg: – På søndag skal IL Tempo ut i strid!
   ‹ STRIKE A POSE! ME, MY SELFIE AND IL TEMPO (Foto: Bård Haugvik)

VESTBYEN 0-2 IL TEMPO
Vi kom - Vi løp - Vi scoret - Vi vant

07/09/15 › Et forutsigbart Vestbyen-lag var ingen match for et taktisk skikket IL Tempo. Fabian Gomez og Thomas Lervik scoret på hver sin side av pausen - og i den andre enden stoppet Bård Haugvik alt!

› 31/08/15 › Etter kampen: IL Tempo 9-1 Selbu
   › 31/08/15 › Oppsummering av 11. serierunde: Sjetne i storform - Jonsvatnet stoppet tapsrekken

KAMPREFERAT

(Sverresborg) If you know the enemy and know yourself, you need not fear the result of a hundred battles. If you know yourself but not the enemy, for every victory gained you will also suffer a defeat. If you know neither the enemy nor yourself, you will succumb in every battle, sa mester Sun.

Krigsfilosofen og militærstrategen Sun Tzu levde i Kina for 2 500 år siden. Hans mest kjente verk er Kunsten å krige eller the Art of War (Sun Zi Bing Fa), om du vil.

Da IL Tempo-trener Erik Hoff bladde om til siste side natt til søndag, var han ikke lenger i tvil: IL Tempo kom til å slå Vestbyen.

Klokka hadde forlengst passert midnatt - lange snork fra dronningsuiten la bekreftende drønn over huset om at freden hadde senket seg - om at IL Tempo-treneren var overlatt til seg selv, og sine egne taktiske tanker.

Making no mistakes is what establishes the certainty of victory, for it means conquering an enemy that is already defeated, sa mester Sun.

Hoff tegner og tegner. X'er og Y'er, sirkler og linjer. Hoff skriver og skriver. Posisjoner og roller, linjer og sirkler. Men formasjonen forblir den samme uansett.

4-3-3, dermed basta.

Hoff tegner og tegner.
Det blir
4-3-3 , dermed basta!

Jørn Ove Asklund er inne på laget - så er han ute. Fabian Gomez på back - så på ving. Øystein Winsnes som indreløper - men starter som back. André Larsen, hattrick-helten, på sin vante vingplass, men bytter med Fabian, og starter som back. Erik Eikebrokk som midtspiss igjen, men blir vraket, til fordel for krigskaptein Magnus Sandnes.

En knapp time før avspark er plutselig også Ketil Thorsø og Bruno Coelho inne på laget, før førstnevnte plutselig forsvinner ut igjen.

Hence that general is skillful in attack whose opponent does not know what to defend; and he is skillful in defense whose opponent does not know what to attack, sa mester Sun.

Oppgjøret starter ikke helt ulikt det motsatte oppgjøret - det på Romolslia, som Vestbyen til slutt vant 3-1 - men denne gangen er det Vestbyen som tar grep om kampen, og kommer til de første sjansene.

Etter hvert kommer de også til store sjanser. Etter det igjen til smått ufattelige sjanser. Og ikke tro at den målløse stillingen står seg på grunn av dårlige avslutninger fra hjemmelaget.

At det står 0-0 etter 20 minutter skyldes én mann: Bård Haugvik.

5. divisjons beste keeper leverer den ene fantastiske redningen etter den andre. Og den ene gangen han ikke når frem på sin egen retur, står Vidar Jenssen på linja og header avslutningen bort fra farlig sone.

IL Tempo har en game plan. Planen fungerer bare bedre og bedre. Til slutt så godt at Vestbyen ikke lenger kommer over midtbanen - ikke uten å slå langt. Og det sistnevnte er de ikke spesielt gode til. I hvert fall ikke uten tanksenter og toppscorer Kim André RInnan på topp, som fulgte kampen fra sidelinja, i sivil.

Ved siden av han stod spillende trener Tor Robin Sandkjernan - høyskuldret og nervøs.

The clever combatant imposes his will on the enemy, but does not allow the enemy's will to be imposed on him, sa mester Sun.

Mindre kaos - mer kontroll

Med 20 minutter igjen av omgangen går kaptein Sandnes opp i en duell mellom to motspillere. Resultatet er blodig kutt - og sykehusopphold - seks sting senere. Samtidig løper Coelho seg tom. Inn kommer Eikebrokk og Skåren.

Nye rokeringer. Nye posisjonsbytter. Men ikke mer kaos - mer kontroll.

Vestbyen er ferdig. De har allerede tapt. Det er ingenting laget kan gjøre. Laget mislykkes i kampplanen sin. De har ingen plan B. De mislykkes gang etter gang med sin plan A. Før de fortsetter på samme vis - fortsatt med plan A.

Fra det 30. minutt er ikke hjemmelaget over midtbanen.

Og rett etter det igjen scorer IL Tempo på sin første store sjanse i kampen. Duell på duell inne i 16-meteren. Først går Vestbyen hardt til, så mer forsiktig. Redd for å lage straffe. Eikebrokk er høyest på en høy ball - Gomez er først på stussen med en spin-around. Og keeper er sjanseløs.

IL Tempo har tatt første stikk. Vestbyen løper i garderoben. Hårfønergarderoben. Og bruker hele pausen - og vel så det.

Når hjemmelagets marineblå pussies entrer banen igjen, er allerede IL Tempo igang.

Whoever is first in the field and awaits the coming of the enemy, will be fresh for the fight; whoever is second in the field and has to hasten to battle will arrive exhausted, sa mester Sun.

Og mester Sun har, som alltid, rett. For herfra og ut er det ett lag på hele banen - og ett lag på halve banen. For Vestbyen spiller og spiller. Flytter de raske vingbackene høyere og høyere i banen. Flytter midtstopperne bredere og bredere - midtbanesentralen dypere og dypere. Men de kommer aldri over midten. Aldri i nærheten av å true Bård Haugvik igjen - ikke som de gjorde i løpet av kampens første 20 minutter.

Én sjanse.
Én avslutning. Ett mål.

Ti minutter ut i omgangen er kampen i realiteten avgjort. IL Tempo setter opp angrep på angrep på høyresiden. Vestbyen lager innkast på innkast. Frispark på frispark. Corner på corner. IL Tempo har fått akkurat det kampbildet som trener Erik Hoff tegnet på blokka si natta før.

Og det er den utrettelige Thomas Lervik som gjør det. På sin eneste sjanse i kampen. Det er alt som skal til. Én sjanse. Én avslutning. Ett mål. Alene med Vestbyen-keeperen. To touch. Én avslutning i det lengste hjørnet. 2-0.

So in war, the way is to avoid what is strong and to strike at what is weak, sa mester Sun.

Og mester Sun hadde nok rett - igjen. Og Erik Hoff hadde rett - så klart. For Vestbyens forsvar er utvilsomt lagets akilleshæl. Stikk i strid med det som tabellen kan se ut til å vise. For uten backer til å sikre for seg, og uten oppspillspunkt foran seg i banen, ender Vestbyen-stopperne opp med å gjøre én av to ting. Slå langt, og miste ballen høyt i banen, eller spille til keeper, og miste ballen lavt i banen.

Vestbyen valgte en blanding av de to.

– Enkelt, sa mester Hoff

Og gjorde med det oppgaven, om mulig, enda vanskeligere for se selv. Og enda enklere for IL Tempo.

På sidelinja jublet trener Erik Hoff lenger før dommeren blåste i fløyta for siste gang. For en taktisk innertier. Og med et blikk mot østen, takket han nok mester Sun enda en gang.

The victorious strategist only seeks battle after the victory has been won, whereas he who is destined to defeat first fights and afterwards looks for victory, sa mester Sun.

Enkelt, sa mester Hoff.

Vestbyen ville hatt større mulighet til seier om de ikke hadde tatt tapet på forskudd...