IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore idrettsutøvere
   ‹ ÉNMANNSANGREP. THOMAS LERVIK HERJET MED FLATÅS-FORSVARET NÆRMEST PÅ EGEN HÅND, MENS MEDSPILLERNE KIKKET PÅ (Foto: Øivind Stokland)

IL TEMPO 3-2 FLATÅS IL
THOMAS-TOGET LØP LØPSK

11/08/15 › Thomas Lervik scoret fem mål på sesongens to første seriekamper. Siden har det vært full måltørke. Mot Flatås løsnet det endelig - og det kunne, og burde, blitt flere nettkjernninger enn tre. Faktisk mange flere...

KAMPREFERAT

(Romolslia) Han virket annerledes allerede på oppvarminga. Snakketøyet er ikke noe som vanligvis går på høy oktan, men før kampen Flatås var det stille som i graven. Ikke et knyst. Et lite blunk til en vittig kommentar. Et nikk til en taktisk instruks. En indre skjennepreken til seg selv hvis han ikke lykkes med noe på oppvarmingen.

Oppvarmingen som denne gangen var på hele seks minutter.

Ett minutt mer enn mot Malvik altså.

Det skulle raske vise seg om 20% lenger oppvarming skulle utløse en sportslig effekt. Svaret viste seg å være både ja og nei.

"Nei" fordi IL Tempo likevel, som vanlig, raskt lå under. Faktisk allerede etter 5 minutter - tre minutter tidligere enn mot Malvik.

"Ja" fordi IL Tempo utlignet mye raskere.

Ved Thomas Lervik bare tre minutter senere. Pasningen kom, selvfølgelig, fra Bruno Coelho.

Med Erik Hoff fortsatt på sommerferie, når på trøndersk øyidyll, var det igjen Magnus Sarheim som stod med taktikkortet i hånda.

Det som fungerte så godt mot Malvik skulle fortsatt praktiseres på hjemmebane på Romolslia, med enda større forutsetninger for å lykkes. Det som ikke fungerte mot Malvik skulle såklart renskes vekk fra spillmønsteret.

Det skulle vise seg at så enkelt var det ikke. Noe som kom frem med all sin tydelighet med Flatså' ledermål: IL Tempo er ikke i gir når startskuddet går.

Vingbacker høyt i banen var dessuten fraværende, og midtstopperne klumpet seg sammen i midten. Midtbanen lå for sentralt og angrepsspillerne søkte alle ball i bein i stedet for rom.

Sagt med andre ord: Det var vanskelig å kjenne igjen noe som helst av den veldig positive timen fra midten av kampen på Viksletta en uke før.

Trøbbelet førte til ny motgang - og ny baklengs. Ikke fordi Flatås på noen måte spilte ut IL Tempo, men fordi sistnevnte har en egen evne til å lage trøbbel for seg selv. Selv i situasjoner hvor det egentlig ikke er mulig å lage trøbbel.

Kommunikasjonsmangler, pasningsbom på 4 meter, nedtak, for store rom mellom ledd, for store avstander innad i ledd og et kollektivt press som er alt annet enn kollektivt, mer som én og én.

Flatås får et unødvendig frispark på 20 meter. Frisparkforsøket er elendig og innehar ingen farlige momenter - om man ser bort i fra at det er svakt, lavt og rett på muren...

Problemet er bare at muren til IL Tempo er ingen mur. Den åpner seg som en blomsterpike fra Paris' bakgater. Det er bare å ture inn. Det er spredte bein. Welcome home. Fransk åpning og ny Flatås-ledelse.

Heldigvis har IL Tempo Thomas Lervik

Heldigvis har IL Tempo Thomas Lervik.

Men en vanvittig energi og entusiasme løper Lervik på alt, kommer til usedvanlig antall sjanser - og kunne, med hell, ha scoret opp imot 10 mål. Dessverre står ikke alltid avslutterferdighetene og roen i stil med innsatsen.

Likevel må det ende med scoring - til slutt. I en av få gode IL Tempo-perioder får endelig laget til presset sitt. Står høyt med spissene og får resten av laget med i riktige posisjoner. Etter to og tre gjenvinninger får Lervik til slutt ballen på 25 meter.

Keeper er på halvdistanse og Lervik gjør ingen feil fra 10 meter.

På forhånd ble det bestemt at kampen skulle spilles over 3x30 minutter, slik at lagene fikk muligheten til å justere taktisk underveis.

Foruten spillerbytter var det ikke store greiene Magnus Sarheim justerte, men det var heller ikke planen. Øvelse, øvelse og mer øvelse i samme fasong og formasjon er mantraet for høstsesongen.

Det kan vise seg lurt. For når Thomas Lervik starter og avslutter angrepet som ender som seiersmål er det fjerde gang på fire kamper at IL Tempo vinner en kamp med ett mål.

Det kan ikke være noe annet enn positivt. Det tar kan hende litt tid, og det er ikke alltid så overlegent, men seier er, som kjent, seier.

Nå kan høstsesongen bare komme: IL Tempo er klar!