IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore idrettsutøvere
» Hjem  » Golf  » Spillerstall  » Kalender  » 5. div avd 2  » IL Tempo PLAY  » Om IL Tempo  » Kontakt

   ‹ BRA COVER. SLIK SÅ DE TO FØRSTE EP-UTGIVELSENE TIL IL TEMPO UT. BLIR DET EN TREDJE? (Illustrasjon: Erik Eikebrokk)

» Visste du at IL Tempo har hatt tre hits på norske hitlister?
16/03/15 › Nei? Da er det i så fall på tide å friske opp både rockefot, luftgitarriff, tekst- og vokalkunnskaper. Og ikke minst høre gjennom den imponerende låtkatalogen.

››› Skrevet av Erik Eikebrokk › vaneik@iltempo.noFacebook/eikebrokkTwitter@eikebrokk

   ‹› LES OGSÅ
   › Statistikk › 5. divisjon avdeling 2: Tabell og resultater

   › Aktivitetskalender › IL Tempo-kalender for 2015-sesongen

   ‹› RELATERTE SAKER
   › 02/10/10 › Hør Darth Nielsen Bands ferskeste rockelåt: "Stone"
   › 17/08/07 › Darth Nielsen Band - "Like sexy som en kvinne"

   › 17/08/07 › Syng med på IL Tempo-karaoke: Her er teksten til "Like sexy som en kvinne"
   › 09/11/03 › IL Tempo-singelen "11 skitne menn" til topps på hit-listene
   › 09/11/03 › VG-lista Topp 20 Single uke 45, 2003
   › 05/11/03 › Hør den nye IL Tempo-låta "11 skitne menn"
   › 14/09/01 › Hør Tor Haakon "Argentino" Bjørgums rykende ferske IL Tempo-låt "Stemme"

   › 21/07/00 › Dagbladet: Soulduo ble hit på dagen

 

(TRONDHEIM) Den første IL Tempo-sangen så dagens lys allerede i 2001. Etter å ha vært lukket inne i et hemmelig studio på Raufoss, kom Tor Haakon Bjørgum, den gang under artistnavnet "Argentino", ut med låta som fikk navnet Stemme (eller IL Tempo-sangen).

Den første IL Tempo-sangen
er fortsatt manges favoritt
 

» DEN FØRSTE IL TEMPO-SANGEN

Det alle likevel ikke vet, er at Bjørgum alene ikke kan få all ære for suksessen, som skulle gjøre alle dystre forventninger til skamme.

For selv om Bjørgum skrev teksten, var tonene og melodien hentet og sydd sammen av samplinger bestående av boybandet Opus X sin rikholdige talentkatalog.

Gjøvik-bandet slo gjennom med "våt truse"-hit'en Loving you girl.

Duoen ble senere spellemannsnominert for sangen, men skal man tro Bjørgum selv har Stemme minst like stor publikumsappell.

– Hvis IL Tempo-sangen hadde blitt frontet og markedsført på samme måte som Loving you girl er jeg ikke i tvil om at den ville nådd langt høyere salgstall.

I stedet måtte låta utvikle seg sakte, men sikkert, på klassisk kultvis, og har nå rukket å fylle 14 år. Til tross for ytterligere to IL Tempo-sanger, er det mange fans som holder den første for å være den "egentlige" IL Tempo-sangen.

» TOPPET VG-LISTA

For knappe to år senere, i 2003, ble det sluppet en ny sang. Også denne gangen var produksjonsmannskapet det samme. Opus X, bestående av brødrene Max og Carsten Moss, tok med seg Bjørgum på en musikalsk oppdagelsesreise, som endte i chipmunk-eventyret 11 skitne menn (eller Tempo-brølet).

Sangen fikk ikke samme skryt som forgjengeren, og ble av mange fans anklaget for å være populistisk, syntetisk og harry.

11 skitne menn ble kritisert for å ha for mye chipmunk-faktor.

En stund gikk også ryktene om at produsentene kom til å bli forfulgt juridisk - av Akon - for å ha plagiert sistnevntes superhit Lonely.

Anklagene rant ut i sanden etter at Bjørgum offentlig avviste at det var hold i beskyldningene. Representanter for den amerikanske rap-artisten skal ha sett mellom fingrene etter at IL Tempo støttet Bjørgum, med en forklaring om at produksjonen uansett var av idéell og ikke-kommersiell art.

Mange IL Tempo-fans holder ikke denne som sin personlige favoritt, men hype'n i etterkant av Akon-oppmerksomheten gjorde likevel at sangen fikk terningkast 6 av Gårsdagsbladet, i tillegg til 5'ere i Verdens Undergang, DiverNet og Red Light Lade.

Låta skal også ha blitt vurdert som en kandidat til Smurfehits #3, men ble målt og funnet for mørk og dyster.

» DARTH NIELSEN BAND KOMMER PÅ BANEN

Mens alt tydet på at skapervirksomheten på Raufoss så ut til å dø ut, og IL Tempo-fansen var sultefôra på ny IL Tempo-sang, begynte plutselig ryktene om noe nytt å surre.

Nærmere bestemt på Reppe. Rockerne i Ranheimskvartetten Darth Nielsen Band hadde gjort om på en av sine egne hjertesanger, og omskrevet den til en fotballinspirert utgave.

Resultatet var monsterhit'en Like sexy som en kvinne, og ble raskt IL Tempo største sangsuksess noen sinne. Låta ble aldri gitt ut på LP eller CD, men ble kun gjort tilgjengelig som digital nedlasting og strømming.

Dette var med på å gjøre IL Tempo Media til en foregangsinstitusjon innenfor deling av musikk gjennom internett. Like sexy som en kvinne knuste alle tidligere nedlastingsredkorder på iltempo.no og gjør seg den dag i dag like godt på rockebar og trøndervors, som på fotballkamp.

Gjentatte lovnader om ny låt...  

» LOVNADER OM NY LÅT

Etter massiv suksess med bl.a. IL Tempo-låt, kjeller- og kloakkhit'en Stone og live-opptreden på Three Lions (i forbindelse med IL Tempo-galla i 2007), var det de påfølgende årene enorme forventninger til en ny blockbusterlåt fra Darth Nielsen Band.

Til tross for gjentatte lovnader og planer om kreative weekends og opptaksplaner, blant annet på Radio Sheriff i fjor, glimrer den ferskeste IL Tempo-låten fortsatt med sitt fravær.

–  Vi må vel prøve å få til en ny IL Tempo-låt i løpet av 2014, sa frontfigur David Thyge Nielsen den gangen.

Mange mener at det er en skam om IL Tempo, som nå er inne i sitt 16. år, snart ikke hedres med en ny låt.

Om den kommer fra Darth Nielsen Band, eller andre, får tiden vise...

» IL TEMPO-KATALOGEN 2001-2007

#1 Argentino feat. Gigantene - Stemme (IL Tempo-sangen)
#2 Argentino feat. Satansmurfen - 11 skitne menn (Tempo-brølet)
#3 Darth Nielsen Band - Like sexy som en kvinne

 

 

 

Utviklet av IL Tempo for IL Tempo Fotball ved Sheriff Consulting