IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore idrettsutøvere
« 19/06/15 Etter kampen: Jonsvatnet 4-5 IL Tempo

‹ REKONSTRUKSJON. SLIK SÅ DET UT DA BÅRD HAUGVIK BLE KVESTET AV JONSVATNETS DAG RAGNAR HEGGEM (Illustrasjon: Erik Eikebrokk)

FRIDAY BLOODY FRIDAY: Bård Haugvik skulle bare redde ballen. Så endte han selv opp med å bli reddet.
24/06/15 › Bård Haugvik ante fred og ingen fare da han rykket ut for å fange enda en klarering fra Jonsvatnet-forsvaret. Stort var sjokket da han 10 minutter senere kom til seg selv, liggende i horisontal på sidelinja - med ansiktet tilsmurt i blod og en altfor stram bandasje rundt hodet.

› 20/06/15 › Etter kampen: Jonsvatnet 4-5 IL Tempo
   › 17/06/15 › TETT PÅ: Slik forbereder IL Tempo-treneren seg til kamp mot Jonsvatnet
   › 28/08/08 › Håkon Hiller hudflettes av sine egne etter unødvendig rødkort

(Trondheim sentrum) Etter å ha blitt surret sammen av en hel horde av ufaglært medisinsk personale - bandasjert av Morten Solem, fått på en av Bruno Coelhos nye isposer (på ankelen!!!), massert av Vidar Jenssen, teipet av Vidar Guttormsen, fått sprutet mirakelvann i ansiktet og vannkjemmet håret - var keepergiganten klar til dyst igjen.

En timinutters cowboystrekk var likevel ikke nok til at en retur til målet var medisinsk forsvarlig.

Han så ut som en zombie fra Walking Dead

– Bård burde aldri spilt videre. Han så jo ut som en zombie fra "Walking dead" utpå der, sier keeperreserve Magnus Sandnes, uten helt å sette fingeren på hva som dermed var annerledes...

32-åringen spilte ikke videre særlig lenge. For med ballen i klypene ett minutt senere varslet Haugvik dommer Jonas Virtanen at et keeperbytte var uunngåelig. Overraskende nok slapp Haugvik unna det gule kortet for språkbruken.

Inn kom Magnus Sandnes - som sist stod i mål for Røros jr. i 1996.

Mens Sandnes spilte sin beste IL Tempo-kamp for sesongen, med en rekke gode inngripener innenfor eget felt - samt én relativt håpløs 5-meter - og endte som én av mange IL Tempo-helter denne dagen, ble Haugvik sittende i timesvis på St. Olavs akuttventemottak.

Med svimmelhet, hodepine og stemmer i hodet, fryktet Haugvik det verste.

Bandasjen var strammet altfor hardt

– Jeg innstilte meg på at sesongen kunne være over...

Tosidig var derfor følelsen da legen raskt avkreftet frykten for hjernerystelse og varige mén. Stemmene i hodet kunne han derimot ikke gjøre noe med. Med riktig behandling på sidelinja kunne Bård faktisk spilt videre.

– Bandasjen var strammet altfor hardt. Det var ingen hjernerystelse, bare et kutt. Jeg kunne spilt videre med et Donald-plaster over øyenbrynet, sukker Bård.

Dramaet, som utspilte seg etter at IL Tempo hadde spurtet fra 0-3 til 4-3 ledelse, har Haugvik ingen problemer med å erindre.

– Det var en duell mellom Vegar (Olsen, journ.anm.) og han Jonsvatnet-spilleren (Dag Ragnar Heggem, journ. anm.), etter et gjennomspill mot 16-meteren. Vegar skjermer ballen slik at jeg kan ruse ut, noe jeg gjør, og så smeller det! Jeg og Vegar hadde fullstendig kontroll! Jonsvatnet-spilleren hadde det ikke!

Dag Ragnar Heggem, som etter bare ti minutter var borte og unnskyldte seg, husker duellen på følgende måte:

– Presser meg foran en forsvarsspiller og kommer i stor fart. Er uheldig slik at foten min treffer over keeper sin og den spretter opp i hoderegionen. Dommer mener det er et uhell på grunn av sterkt press fra forsvarsspilleren, mens linjedommeren mener jeg går for hardt inn.

Håper det går fint
med Bård!

Linjedommerens involveringer fra sidelinja viste derimot ingen antydning til at noe galt var skjedd. Dommeren svarte med å gi Heggem gult kort - etter kraftige reaksjoner fra både IL Tempo-spillere og -trener - først 10 minutter senere, rett før spillet ble satt igang igjen.

– Håper det går fint med Bård!

Heggem avviser at han er noen stygg spiller, til tross for at flere IL Tempo-spillere opplevde hendelsen som særdeles unødvendig og oppførselen etterpå som usympatisk.

– Jeg sa mye tull til de som ble sinte på IL Tempo, men går jo selvsagt aldri inn for å skade noen.

Dette er ikke Heggems første konfrontasjon med IL Tempo. Som Oppdal-spiller, i 2008, pådro han seg Håkon Hillers vrede i en kamp IL Tempo til slutt vant 3-1. Hiller fikk rødt kort for å ha kalt Heggem for et "jævla fittetryne".

Trygt hjemme fra legens karrierereddende inngripen hviler Haugvik ut i sofaen. Ansiktet bærer synlige, røde spor etter Heggems knotter, men den selvutnevnte martyren bærer ingen nag.

– Han ba om unnskyldning, og jeg liker en trøkk! That's the name of the game!

Fryktet at dette kom til å gå til helvete

Keeperbyttet gjorde at Haugvik mistet sine første minutter siden overgangen til IL Tempo før 2014-sesongen. Og selv om han innrømmer å ha vært særdeles skeptisk da han overlot hanskene til Magnus Sandnes, var gleden desto større da han hørte at Sandnes hadde levert varene i seieren.

– Jeg fryktet at dette kom til å gå til helvete! Etter en stund fikk jeg gladmeldinga fra Magnus om at han hadde stått som en gud og selv scoret seiersmålet på utspill. Jeg ble litt rørt og veldig stolt!

For ikke å ta noen sjanser har Haugvik fått treningsforbud denne uka, men lover at han er tilbake i målet til søndagens hjemmekamp mot Hommelvik.

Uten Donald-plaster, men fortsatt med stemmer i hodet.