IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore idrettsutøvere
   ‹ SNØBALLKRIG. Grønningen FK vant snøballkrigen mot IL Tempo på Kattem kunstgress onsdag kveld. (Foto: LokomotivLensvik.blogg.no)

GRØNNINGEN FK 3-1 IL TEMPO
Tap i snøballkrigen på Kattem

24/02/16 › Værgudene, motivasjonsproblemer, en hvit ball og to ex-spillere sørget for at IL Tempo tapte årets andre treningskamp, en kamp flere mente burde vært avlyst.

› 24/02/16 › Etter kampen: Flatås 1-2 IL Tempo
   › 11/02/16 › IL Tempo taper aldri med Sarheim som trener. – Kall meg bare "the ONE"!

KAMPREFERAT

(Åsheim) Endelig var det klart for Grønningen FKs første fotballkamp på stor bane. Vi hadde invitert 5. divisjonslaget IL Tempo til en treningskamp på Kattem kunstgress.

Værgudene ville det slik at banen lignet mer på en langrennsarena enn en fotballbane. Et IL Tempo-lag som sikter seg inn på opprykk til 4. divisjon denne sesongen, må sies å være en knallhard nøtt for en gjeng lokførere uten mye erfaring sammen i seniorfotball.

Med kampstart klokken 21:30, ble vi overrasket når vi møtte opp litt før klokken 21 og fant en snødekt bane, men minutter senere kom en slentrende banemann for å brøyte. Ettersom banemannen ikke hadde sett for seg et slikt snøfall, ble kampstart utsatt, slik at kampen måtte bli spilt over 2x30 minutter.

Gjengen fra IL Tempo virket mindre fornøyd med forholdene enn Grønningens utvalgte, noe merkelig i og med at vanskelige spilleforhold neppe ville være en fordel for Grønningen-gutta som nesten utelukkende har spilt på tørr parkett i vinter.

Noe sent kom kampen i gang med snøbyger som farget banen hvit igjen etter banemannens forsøk på å få banen spillbar. Spillbar var den, dog måtte man legge opp spillestilen etter forholdene. Men som alle vet; baneforhold er likt for begge lag.

Grønningen kom godt i gang med hard jobbing og effektivt pasningsspill. Vi valgte å ligge relativt lavt i banen for å hindre IL Tempo i å få rom mellom våre ledd. Samtidig tok vi overgangene hurtig og spilte konsekvent løpeballer mot kjappe angripere.

Det gav seg utslag da Per Asle Vullum spilte fri Tommy Sterten som løp seg i god posisjon og banket ballen i mål. 1-0 til Grønningen.

Grønningen fortsatte med å jobbe hardt og hadde hele tiden god kommunikasjon slik at det var vanskelig å se at dette var et lag som aldri har spilt seniorfotball sammen.

Gjengen fra IL Tempo virket mindre fornøyd med forholdene

Noen minutter etter 1-0 kommer 2-0, signert Erik Indergård. Også dette en fin scoring der Erik blir spilt opp av Erlend Marius Meland. Erik setter ballen utagbart for IL Tempos keeper.

Omgangen ebber ut med 2-0, etter at Grønningen har relativt god kontroll. Forsvaret sitter godt og kaptein Bent Skretting styrer skuta kontrollert der bak.

IL Tempo sliter med å henge med, kanskje ikke spesielt mye ferdighetsmessig, men psykisk er det mye klaging og henging med hodet. Det gir Grønningen-gutta enda mer pågangsmot.

Erlend Marius Meland ble nok også snytt for et rimelig klart straffespark, da han ble felt av en utrusende IL Tempo-målvakt på skogtur.

Dagens første dommer, IL Tempo-treneren Erik Hoff, avslutter omgangen, og den 3 minutter lange pausen starter. I pausen gjøres det også et dommerbytte, og Grønningens Per Asle Vullum gjør seg beskrivelsen "potet" gjeldene, da han tar på seg den røde overtrekksvesten og blåser i gang den andre omgangen.

Andre omgang starter omtrent i samme stil som første omgang, men IL Tempo flytter presset sitt litt høyere i banen. Grønningen lar seg ikke stresse nevneverdig og har fortsatt god kontroll på kampen. Laget ligger kompakt og midtbanen jobber som slaver for å minske tiden IL Tempo-spillerne får med ball i beina.

Resten av kampen blir preget av resignasjon fra IL Tempos side

Hele laget skal ha honnør for godt gjennomført og god jobbing, men spesielt Martin Ingdal, for kvelden i en indreløperrolle, viser klasse. River opp det meste motstanderens midtbane prøver på.

En av kveldens debutanter, Gøran Kvikstad vil også vise seg frem, og snapper opp et løst tilbakespill mot IL Tempos keeper. Gøran viser herlig hurtighet og teknikk da han lekkert toucher ballen forbi en utrusende keeper. På åpent mål gjør Gøran ingen feil. 3-0 og kampen er punktert.

Like etterpå tror alle det står 4-0, men scoringen blir annullert for offside. Avgjørelsen virker ytterst tvilsom - om ikke direkte feil.

Kampen fortsetter i samme spor helt til IL Tempo får en redusering på hjørnespark. Litt klabb, litt babb, før en IL Tempo-spiller løper ballen over streken til 3-1.

Resten av kampen blir preget av resignasjon fra IL Tempos side og et Grønningen som er fornøyd med tingenes tilstand. Kampen avsluttes brått da flomlysene blir avslått klokken 23, i henhold til forskriften om at det da skal være mørkt i tettbebygde strøk. Et fint punktum.

Alt i alt en solid start for Grønningen, som rett og slett var bedre enn IL Tempo denne kvelden og viste seg å mestre tunge og vanskelige forhold best.