TIRSDAG 21. APRIL 2009

Lei benketilværelsen i IL Tempo.
EMIL HAUGE SIGNERTE FOR KATTEM

(Videotime) Bare timer før overgangsfristen gikk ut 31. mars ble Emil Hauge klar for 3. divisjonslaget Kattem, etter å ha blitt veid og funnet for lett i IL Tempos revolusjonerende 3-1-2-3-1 formasjon. Da Kattem-trener Eirik Arestøl banket et kontraktsforslag i bordet, var det en enkel avgjørelse å ta for den iltre John Arne Riise-kopien. IL Tempo har valgt å la spilleren gå vederlagsfritt, all den tid spilleren hevet store frynsegoder i klubben og var en stor belastning for klubbens hardt prøvede likviditet etter den enorme sign-on-fee'en spilleren krevde i forbindelse med overgangen fra Australia sist sesong.

For den ambisiøse venstrebacken var skuffelsen stor da han skadet måtte følge med fra sidelinjen da IL Tempo spilte seriefinale mot KIL/Hemne 2 i september i fjor. Hvorvidt det var strekkskaden eller en dårlig hårdag som skilte IL Tempo fra 4. divisjon ønsker ikke 28-åringen å spekulere i, men legger ikke skjul på at opprykk var sesongens store personlige mål.

- Jeg begynner å bli gammel nå og kan ikke kaste bort tiden i lavere divisjoner med folk som leker fotballspillere. Da Kattem kom på banen var det ikke lang betenkningstid jeg trengte. De lokket med flere treninger i uka året rundt, treningsoverall og en hel haug med dugnader, sier Hauge i en sms til c53twve0h_db478742.no.

Forlater en sjokkert spillergruppe
Tilbake i IL Tempo står en sjokket og avkledd spillergruppe. Flere spillere, som ønsker å være anonyme, mer enn antyder at de vil få store problemer med å se Hauge inn i øynene i den nærmeste fremtid. Andre spillere hevder Hauge senest på avslutningsfesten etter KIL/Hemne-skuffelsen forpliktet seg til nye sesonger i den gule og sorte drakta og i beruselsen over kollektivets styrke og alkoholens rus brølte "Neste år, gutta! Neste år!!!" gjentatte ganger til voldsom applaus fra de øvrige spillerne.

Selv den joviale IL Tempo-kapteinen Bjørn Magnus Iversen tar bladet fra munnen i en situasjon han omtaler som trist sportslig for IL Tempo, men først og fremst trist for spilleren selv.

- Jeg vil tro penger, penger og atter penger er den utløsende faktoren her. Det lukter agentjobb og personlig vinning lang vei. Det fremstår for meg som helt opplagt at her har spillerens personlige rådgivere på bakgrunn av trønderfotballens økonomisk galskap tatt valget for spilleren, et valg mer basert på skillingen enn på det sportslige utbytte. Jeg vil avslutte med å ønske Emil lykke til i helvete, han får ikke noe julekort fra meg.