MANDAG 27. APRIL 2009

Før kampen: Magnus Nielsen redd for den 12. mann:
FRYKTER AT DOMMEREN ER
SELBU-FAN

(Solbakken kunstgressbinge) Etter at IL Tempos Magnus Nielsen gjennomgikk en vellykket lumbagooperasjon rett etter nyttår er han så frisk en fisk som han noen gang har vært. Med unntak av noen skruer løs både her og der og en sår forhud er gullgraveren i sitt livs form. 27-åringen sier han ikke frykter noe lag denne sesongen og at IL Tempo har alle muligheter til både seriegull, opprykk og kretsmesterskap. Men foran seriepremieren mot Selbu 2 på tirsdag frykter Nielsen at IL Tempo kan komme til å møte motstand fra flere enn de 11 motspillerne på banen denne sesongen.

- Det har forekommet rykter den siste tiden om at dommeren har hytte i Selbu. Jeg har forstått det slik at IL Tempo-ledelsen har kontaktet bruspulverguttene i Fotballkretsen og ytret ønske om at det settes opp ny dommer til kampen, men at forspørselen har blitt blankt avvist, sier Nielsen til IL Tempo.no

Om ryktene skulle være sanne mer enn antyder Nielsen at det kan være vanskelig for dommeren å dømme objektivt i kampens avgjørende situasjoner. Nielsen mener videre at det er Fotballkretsens oppgave å sørge for at ingen dommere blir satt i en posisjon hvor han kan bli skyteskive for den slags utspill han nå selv står ansvarlig for.

Økonomiske muskler og "penger under bordet"-strategier?
Det er ingen hemmelighet at et idrettslag som Selbu 2, som nærmest enerådende idrettslag mellom bygrensa og Tydal, har enorme økonomiske muskler. Nå frykter Nielsen at Selbu 2 benytter bl.a. grasrotandelen til å vinne kamper.

- Det er ingen hemmelighet at det er en ujevn fordeling av ikke bare tippemidlene, men også tilskuddet fra stat og kommune. Idrettslag som Selbu, som allerede mottar millioner i honorar fra staten gjennom aktivitetsstøtte og barneidrett, får nå i tillegg enda flere millioner å rutte med gjennom Trond Giskes "grasrotandel." Idrettslag som allerede har mange medlemmer kommer nå til å bli enda sterkere og skillet mellom topp og bunn i breddeidretten vil bli enda større, sier Nielsen, som mer enn antyder at han er redd for at motstandernes økonomiske muskler kan være med på å gjøre IL Tempos målsetning om opprykk urealiserbar allerede før sesongen er kommet igang.

Nielsen er likevel rask med å understreke at han ikke har noen grunn til å mistenke at et så bra lag som Selbu 2 skulle behøve å operere med såkalte "under bordet"-strategier, men at det er merkelig at kommune og stat skal innføre monopol-tilstander i breddefotballen.

- Rundt der hvor penger vokser som på trær, ligger der også nedfallsfrukt, filosoferer Nielsen.

Dommeren avviser utspillet som sludder og forsøk på mind-games
Som det kritiske, objektive og etiske nettstedet c53twve0h_db478742.no er, har tabloidmediet vært i kontakt med dommeren. Dommeren avviser kategorisk at han har noen tilknytning til Selbu, at han har hytte i Selbu eller at han har noen planer om å "sympatisere" med noen av lagene. Han legger i tillegg til at han synes denne tendensiøse og spekulative formen for journalistikk er smakløs og upassende for 5. divisjonsfotballen.

IL Tempo.no har valgt å ta utspillet til etteretning og har foretatt visse redigeringer fra artikkelens synopsis.