Velkommen til IL Tempo

 

TORSDAG 22. APRIL 2010

Hadde tilbud fra Malvik, men takket nei:
- JEG er ingen Judas

(Romolslia) Etter storspill i flere sesonger på rad for IL Tempo falt det seg helt naturlig at det kuliminerte med "årets spiller"-tittel, seriemesterskap og opprykk for Ketil Thorsø i 2009-sesongen. Naturlig var det også kanskje at storklubbene begynte å beile etter idolet. Men Thorsø har ingen planer om å flytte på seg.

- Jeg er ingen Judas, brøler Thorsø og forbanner den helvetes golfkølla som aldri vil gå i den retningen han ønsker den skal gå. Han tar springfart og ser ut til å skulle mose 7'er jernet mot et tre som uheldigvis for golfballen stod i veien da Thorsø siktet seg inn på greenen på IL Tempo GK.

- Helvetes drittkølle, behersker Thorsø seg til, men fortsetter å overøse golfkøllene fra Cleveland Golf med hjemmelagede skjellsord. På spørsmål om han er misfornøyd med køllene, kikker Thorsø dumt tilbake, uten å svare på spørsmålet. Etter hvert når Thorsø greenen og han virker godt fornøyd med seg selv etter et strålende innspill fra roughen. Han kysser wedgen, blunker i min retning og sier at denne kølla aldri svikter han. Men hva med Thorsø selv, er han en sviker?

- Å svikte IL Tempo blir som å svikte min egen familie. Det kommer ikke på tale. I alle fall ikke nå, det ville jo være helt sykt. Når vi endelig når målet vårt og rykker opp (...) selvfølgelig skal jeg være med på moroa. Malvik kan ryke og reise.

- Det går ikke an å spille golf med en sånn bag
Sekunder senere er Thorsø tilbake i golfmodus. Etter en trøblete start på hullet har han likevel muligheten til å sikre seg bogey, hvis han to-putter fra 2 meter. Det går som det må gå, ballen går ikke i koppen, putteren smeller i bakken og etterlater seg et krater som ingen av verdens greengafler har mulighet til å fikse. Golfrunden avsluttes med at Thorsø kyler ballen inn i skauen. Det knekker i noen greiner og en fugl skvetter opp fra skjulestedet sitt. Thorsø rekker finger til fjærkreet og spytter i bakken.

- The bird is the word, sier Thorsø og greier ikke med et spotsk smil å skjule at han er godt fornøyd med sin egen morsomhet.

(Alternativt: "Birdie," sier Thorsø og greier ikke med et spotsk smil å skjule at han er godt fornøyd med sin egen morsomhet.)


Ballene går litt all-over-the-place
Han er ildrød i ansiktet og han virker ikke ferdig med å pumpe seg opp. Han omtaler de nye Ecco-skoene i negative ordelag og mener det er umulig å spille skikkelig golf så lenge han går rundt med en gammel bag.

- Det går ikke an å spille golf med en sånn bag!


Fokuset rettes etter hvert inn på fotball igjen. Thorsø snakker om fjoråret, kritiserer som vanlig årets deltagere i Norske Talenter og prater varmt om sin kommende plateutgivelse. Den han har pratet om i 6 år, helt siden han ble slaktet på riksdekkende fjernsyn av Ole Idole'.

28-åringen prater både på inn- og utpust og jeg får for meg et øyeblikk at det er litt for mye luft i stemmen. Dessuten mangler han litt feel, i alle fall på golfbanen, og ballene går litt all-over-the-place. Men at Thorsø er groovy, med sine nye golfsko, det er det ingen tvil om.

- Det er ikke sikkert jeg er verdens beste golfspiller, men jeg er i alle fall ingen Judas, sier Thorsø, uten i ytterligere grad å spesifisere hva han sikter til...