Velkommen til IL Tempo

 

TIRSDAG 27. APRIL 2010

IL Tempo i pikant overgangsdrama:
TRANSFERSPESIAL

(Deadline day) Til tross for intens dokumentasjonskorrespondanse via fax, teleks, brevduer, e- og b-post, røyksignaler, flaskepost, morsesignaler og analfabetet, lyktes det ikke overgangsansvarlig Andreas Thyge Nielsen å få keeperfantomet Robin Rasch Indergård og lynvingen Robert "Robban K" Kristiansen spilleklare for IL Tempo før premieren mot National på lørdag. Spilleklare ble derimot Tor Martin Olsen og Stian Finckenhagen, de valgte andre fremgangsmåter.

For sesongens mest pikante overgangssak er det Tor Martin "Kula" Olsen som står for. Spilleren som i fjor satte flere smultringrekorder, ikke bare de fysiske, for IL Tempo, spiller nå, ifølge Thyge Nielsen, ulovlig for Malvik FK, og har gjort det i flere turneringer allerede.

- Ja, dette medfører riktighet. IL Tempo har ikke mottatt noe overgangsskjema fra Malvik, og dermed har Malvik ikke levert Fotballkretsen tilstrekkelig dokumentasjon for å få Olsen spilleklar.

På spørsmål om Malvik burde vært kastet ut av NM og fratatt poeng i de seriekampene Olsen har stått, ønsker ikke Thyge Nielsen å svare på.

- Nei, det får bli en sak mellom Malvik, NFF og evt. motstandere. Vi bryr oss ikke om Malvik, men er opptatt av likhet for alle og i IL Tempo slår vi ring rundt fotballens etiske og estetiske verdier.

- Vi leker ikke klubb, synger Thyge Nielsen ut.

Thyge Nielsen avviser at han er noen moralrytter og heller ikke at han kjenner lovverket inn og ut, men vet at han i dette tilfelle har sitt på det tørre, noe Fotballkretsen ved Kjell Helge Lønnum har bekreftet.

Har 3. divisjonslagene egne overgangsregler?
- Ja, vi forespurte om det fordi saken var interessant. Vi har via e-post bekreftet overfor Malvik at "Kula" ikke har noe uoppgjort med IL Tempo og således kan gå vederlagsfritt til annen klubb. Men det forhindrer ikke det faktum at overgangsskjema må oversendes i alle overgangssaker. Dette har vi fått bekreftet via mail fra Lønnum og nå senest i forbindelse med vår egen overgang ved Robban og Robin, sier Thyge Nielsen.

For ettersom del 3 av overgangsskjema ikke hadde blitt sendt tidligere klubb rekommandert, kunne ikke Fotballkretsen godkjenne overgangene til Indergård og Kristiansen. Dermed var de ikke spilleklare til lørdag og kunne naturlig nok ikke stille.

Mandag 26. april gikk endelig overgangene i orden og duoen er med det spilleklar fra og med neste kamp.

- IL Tempo forholder seg til det regelverket Fotballkretsen har satt. Så får Malvik gjøre som de vil, avslutter Thyge Nielsen.

Finckenhagen akkurat klar i tide for KIL/Hemne-oppgjør
Mens Tor Martin Olsen startet denne sesongen slik han avsluttet den forrige, med en 3'er på børsen, gikk det heller ikke veien for Stian Finckenhagens Nidelv, da laget hans ble knust borte mot KIL/Hemne 2, et lag vesentlig dårligere enn det KIL/Hemne-laget IL Tempo spilte 5-5 mot i 2008 (med tungvekteren David Monkan på banen). "Fincken", som skal ha slanket bort flere hundre kilo det siste året, er likevel ikke nedtrykt og ser lyst på sesongen. Til "Finckens" fordel får han nok mer spilletid for Nidelv enn det han fikk for IL Tempo i 2009.

Ellers har den tidligere IL Tempo-keeperen Stian Sundseth signert for Oslo-klubben Haga, mens Jo Espen Darell visstnok skal spille for klubben 1903 Christiania. Rykter vil dog ha det til at "Big Jo" skal være på vei tilbake til Trondheim og IL Tempo grunnet en gryende romanse.

Det ryktes dessuten at Knoll og Tott, Helan og Halvan eller Vidar (Jenssen) og John (Johnsen), om du vil, nærmer seg en overgang tilbake til IL Tempo, men at overgangene kan stå og falle på IL Tempos "fat cap", som alle lag i 4. divisjon må holde seg under (kan sammenlignes med NHLs såkalte "salary cap" (lønnstak) hvor hvert lag kun kan bruke en viss sum på lønninger).

Fredrik Lamøy er på sin side observert i Vålerenga-uniform, mens Emil Hauge denne sesongen stort sett har måttet spille fotball for Kattems 3. lag. En annen som har brutt flere fysiske lover for IL Tempo, Magnus Sarheim, er ikke observert på noen fotballbane what-so-ever de siste 4 årene. Steinar Larsen er fortsatt den eneste IL Tempo-spilleren som gir utslag på Google Earths lengdegrader, mens Geir Bekken dekker en hel breddegrad alene.

Kyrre Kristiansen har valgt å ikke svare på IL Tempos henvendelser...

PS: Bjørn Magnus Iversen er fortsatt i harnisk over det gule kortet han fikk mot National på lørdag. Det er uvisst om Morten Solem fortsatt har "besøk".