Velkommen til IL Tempo

 

SØNDAG 2. MAI 2010

2 seire av 2 mulige. Det meste går på skinner for IL Tempo:
Helten hyller Hiller, men Hyller hiller helten

(Buran) Da Robert Kristiansen dundret inn sin eventyrlige andrescoring mot Rissa i går utartet jubelscenene seg til det reneste homoerotiske epos. Med Rissa-spillerne som passive voyeurer klemte IL Tempo-spillerne hverandre én etter én, bar hverandre på gullstol og ga hverandre high-five's før de endte opp i en stor og gjennomsvett bylt midt på banen.

Til tross for at banens bestemann, Håkon Hiller, finner den erotiske begrepsbruken treffende, frykter ikke Hiller at IL Tempo skal få noe homostempel over seg.

- Nei, til det har vi ikke bra nok garderobekultur, sier Hiller og vifter spørsmålet vekk med feminin knekk i håndleddet mens han ser vekk og ler.

Hiller var godt fornøyd med sin egen innsats og syntes samarbeidet defensivt fungerte tilnærmet knirkefritt. 33-åringen avviser at han har vært kritisk til treningsmengdene forut for denne sesongen og synes opplegget så langt har vært bra.

- Vi har trent godt helt siden påske og hatt en jevn stigning i treningsprogresjonen, sier ringreven som blir svar skyldig når han blir spurt om eget treningsoppmøte.

- Jeg tar det på rutinen, kamuflerer Hiller.

- Dessuten har en mann i min alder behov for restitusjon og hvile. Mye hvile! Stålmannen fra nord forsøker å lede samtalen inn på noe annet og benytter anledningen til å hylle matchvinneren.

- Robban var god i dag. Han har kanskje en tendens til å spille litt mye for seg selv og legge ut på dribleraid som er dømt til å mislykkes, men viste i dag at han har matchvinneregenskaper over gjennomsnittet. De egenskapene er jeg sikker på vil komme laget til gode utover sesongen.

Viste finger'n til publikum
For da Robert Kristiansen løp i sirkler og gestikulerte vilt og ukontrollert med pekefingeren i været, var det noe helt nytt for det kresne Romolslia-publikummet. Kanskje var det pga. det skiftende været at tribunene var gjenstand for heller glissent belegg under årets første hjemmekamp, men Kristiansen, som går under økenavnet "Robban K", sier han ikke har noen problemer med å vise følelser på fotballbanen.

- Det føles helt naturlig for meg å vise glede når jeg gjør det bra, og sinne når laget gjør det dårlig.

Kristiansen avviser derimot at feiringen var noe han hadde planlagt på forhånd og øvd på.

- Nei, det kom spontant. Jeg følte meg litt dum etter den første feiringa, for da stod jeg bare i ro og kikket bort på benken. Da jeg scoret det andre fant jeg ut at jeg måtte gjøre noe mer ut av det.

- Jeg fikk meg ikke til å kysse klubbemblemet. Til det er det for tidlig i forholdet, sier Kristiansen og blunker til fotografen. Vingen vil ikke svare på om han fortsatt har sterke følelser for Flatås.

Verdens beste fotballspiller?
30-åringen, som kom til IL Tempo fra Flatås før denne sesongen, avviser påstander om at han er en lat fotballspiller med dårlige holdninger og nekter også for å ha omtalt seg selv som verdens beste fotballspiller.

- Nei, dette er rent oppspinn! Jeg har kanskje sagt at jeg er Flatåsens beste fotballspiller gjennom tidene, men det var sikkert i fylla. Håkon Hiller er verdens beste fotballspiller. I alle fall i dag, ler Kristiansen.

Alt ser ut til å være fryd og gammen i IL Tempo. Heltene hyller hverandre, laget trener to ganger i uka, Erik Hoff og Tor Haakon "Haakster" Bjørgum planlegger telttur sammen til Roan og Vegar Olsen har enda ikke pådratt seg gult kort.

PS: Bjørn Magnus Iversen sier i en kort sms at han er i harnisk over manglende bursdagshilsener fra lagkameratene.