Velkommen til IL Tempo

 

MANDAG 14. JUNI 2010

David Thyge Nielsen misset Dubai-cut'en etter disk:
- REIS TE HELVETE!

(Reppe) IL Tempos David Thyge Nielsen trodde han hadde levert varene i 1. runde av iPGA-turneringen "Reis te Dubai" på Stjørdal Golfklubb sist søndag. Høyhandicapperen Thyge Nielsen tikket inn på 84 bruttoslag, og med handicapfratrekk endte han på 72 slag, +1 (over par). Resultatet plasserte Thyge Nielsen tilsynelatende helt oppe i toppen av leaderboarden, men det skulle ikke vare...

- De kan reise til helvete hele gjengen, sier en grell golfer etter at nyheten har nådd ham.

For nyheten lå det på arrangementskomitéen, ved daglig leder Harald Helland, å overbringe.

Thyge Nielsen hadde sammen med sin markør gått gjennom scorekortet og kommet til enighet om at tallenes tale talte det sanne språk. Problemet var bare at 26-åringen glemte å signere scorekortet etterpå. I slike tilfeller er golfreglene ikke til å misforstå, om enn kan hende noe stivbeinte, scorekortet skal dømmes ugyldig og Thyge Nielsen diskes uten tellende score.

- Jeg synes det er håpløst å bli behandlet slik i sin egen hjemmeklubb av folk man omgås hver dag, sier en rasende Thyge Nielsen på telefon.

- 500 kroner kostet det meg, på ingenting! De kan bare reise til helvete hele gjengen! Regelkommunister! bruser Reppeekspressen.


Får ingen støtte fra Daniel Forfang
Det virker opplagt at Thyge Nielsen er ute etter billig sympati og støtteerklæringer i raseriet mot Stjørdal-autoritetene. Men til tross for svulstige fyndord og aggressiv krigspropaganda er det ingen støtte å hente.

Den tidligere skihopperen Daniel "Danny" Forfang mener Thyge Nielsen får skylde på seg selv, men vil ikke gå så langt som å kalle golfkompisen for "sutrekopp".

- Han er ingen sutrekopp, men hvis man ikke signerer, har man levert en ugyldig score, sånn er det! Det er likt for alle, sier Forfang, og tilkjennegir Thyge Nielsen et snev av støtte.

- Urutinert, men jeg forstår den spontane reaksjonen, twitrer Forfang.

Heller ikke Morten Solem lar seg imponere av Thyge Nielsens begrepsraseri:

- Å lære seg å skrive navnet sitt bør være et minstekrav, sier Solem syrlig.

Vinneren får tur til Dubai
Turneringen, som har fått navnet sitt gjennom en original vri av den noe større "Race to Dubai", spilles over 4 runder totalt. Etter hver runde vil halvparten av resultatlista kuttes (såkalt "cut"). I runde 2 spiller dermed 36 spillere (inkl. IL Tempos Erik Eikebrokk), i runde 3 spiller 18 og i den store finalen spiller 9 spillere om den store premien.

- Vinneren får tur for 2 til Dubai dekket i sin helhet av Stjørdal GK (dvs. av de andre deltakerne i "Reis te Dubai") og inkluderer flyreise, hotellopphold og spill på flere av verdens flotteste golfbaner, informerer arrangementskomitéen via Stjørdal Golfklubb sine hjemmesider.

Erik Eikebrokk spilte en uryddig runde, men likevel med en totalscore godt innenfor cut-grensa. Med 11 par på de siste 12 hullene sikret Eikebrokk seg spill også i runde 2, og med det fortsatt Dubai-håp for Thyge Nielsen...

Daniel Forfang har derimot ingen tro på Eikebrokk-suksess og Dubai-tur.

- Nei, Eikebrokk er ikke mannen for anledningen. Tåler ikke presset, sier Forfang, og sikter til Eikebrokks nest sisteplass i Adrian Douglas' og Three Lions' legendariske "Grip it and Rip it Tour" avholdt på flere baner i England i mai.

En turnering David Thyge Nielsen forøvrig gikk hjem og vant.

Runde 2 i "Reis te Dubai" spilles på Stjørdal GK søndag 4. juli.