-
SNITT:
4,93

KENT STIAN HOLMLI

I stil med forbildet Carlos Tevez, nektet Holmli å komme inn som innbytter da det gjenstod 10 minutter av kampen. Kampen stod på ingen måte og vippet på stillinge 2-0 til IL Tempo, men Holmli nektet å spille under påskudd av å allerede ha varmet opp for mange ganger.

Live!

90'+4 Mål 2-4 Frøya 2 (Kontring)

90'+2 Mål 2-3 Frøya 2 (Bueløp)

90'+1 Mål 2-2 Frøya 2 ()

83' Mål 2-1 Frøya 2 (Keeper-tabbe)

74' Gult kort IL Tempo (Vegar Olsen. Næping)

68' Gult kort IL Tempo (Morten Solem. Jaktet på dommern)

67' Bytte IL Tempo (Kristiansen inn)
58' Bytte IL Tempo (Skaget Aune ut)

66' Gult kort Frøya 2 (Takling)

64' Bytte IL Tempo (Grahl-Madsen inn)
64' Bytte IL Tempo (Bjørgum ut)

63' Mål 2-0 IL Tempo (Tor Haakon Bjørgum. Innlegg fra Andreas Thyge Nielsen)

60' Gult kort Frøya 2 (Sparket bort ballen)

58' Bytte IL Tempo (Thyge Nielsen inn)
58' Bytte IL Tempo (Guttormsen ut)
58' Bytte IL Tempo (Thorsø inn)
58' Bytte IL Tempo (Preller ut)

51' Gult kort IL Tempo (Vidar Guttormsen)

30' Straffespark til IL Tempo (Tor Haakon Bjørgum felt)

29' Gult kort IL Tempo (Vidar Skaget Aune. Takling)

21' Mål 1-0 IL Tempo (Tor Martin Olsen. Pasning fra Morten Solem)

KAMPREFERAT:

Med hjemmetapet for Tiller 2 for to uker siden tøffet opprykkstoget avgårde - uten IL Tempo som passasjer.

Men det var likefullt mye å spille for i hjemmemøtet med Frøya 2. Etter den imponerende borteseieren mot Oppdal sist lørdag var det opp til IL Tempo å forsvare 2. plassen på tabellen.

Nærmest lå Nidelv, men med tanke på at Nidelv hadde igjen å møte Tiller 2, ville 2. plassen være sikker for IL Tempo med seier i de 3 siste.

Frøya 2 skulle ut i fra tabellen ikke by på særlig motstand.

Skådda lå lavt over Romolslia kunstgress denne mandagen. Men selv om sjampingjongliga-stemningen var påfallende rent stemningsmessig - om man ser bort i fra de relativt glisne tribunene - var det ikke alt PÅ banen som holdt sjampingjong-nivå.

Kula fikk ironisk nok muligheten på topp, etter å ha imponert som høyreback mot Oppdal, i et 4-4-2 system, sammen med Solem.

Duoen kombinerte
fint allerede tidlig i kampen, da uten tellende resultat. Derimot kunne tellingen starte rett etterpå. Da keeper Jo Darell sendte avgårde en suser fra eget felt, som spratt over alt og alle, til Solem som stormet gjennom.

På uegoistisk vis serverte Solem Kula, som noterte sitt 4. for sesongen. Til sistnevntes soleklare fornøyelse. Superspiss i emning.

Frøya 2 lå lavt i banen og tillot IL Tempo å rulle i egen backrekke, dog uten at overtallet bakfra spesielt ofte resulterte i overtall høyere i banen. TIl det gikk pasningene for sakte og bevegelsene for sent.

Det stod likevel ikke på sjansene, Robert Preller misbrukte den største alene med keeper rett etter scoringen, men fortsatt 1-0.

Haaken var neste synder på blokka, ikke fordi han misbrukte store sjanser, men fordi han valgte å skyte fra syndefull vinkel fremfor å sentre til 3 mann på tap-in.

Noe som skulle gjenta seg flere ganger utover omgangen - og kampen.

Men poengkongen var sentral da IL Tempo fikk straffe midtveis. Haaken ble spilt gjennom alene med keeper, og rakk akkurat å få en tå på ballen før han ble meid ned av Frøyas relativt animerte keeper-import.

Straffen virket opplagt, men hvordan dommeren velger å gi ikke engang gult kort, fremstår i ettertid som et mysterium - ikke minst når man har Jo Darells røde kort i seriefinalen mot Tiller 2 friskt i minne.

Eikebrokk fikk ansvaret, og misset med høyra.

Men vent. Keeper gikk for tidlig. Ny straffe.

Eikebrokk fikk ansvaret, og scoret, nå med venstra.

Men vent. Haaken hadde avansert for tidlig inn i ikke tillatte områder. Ny straffe.

Eikebrokk fikk ansvaret, og misset, nå med venstra, omtrentlig 14 meter utenfor, med sprett...

Medspillerne måpet, Eikebrokk lo og keeper-importen jublet.

Resultatet stod seg til pause. Aune virket storfornøyd. Til tross for få store sjanser. Og misbruk av de få store som kom.

Likevel skulle kampen virke avgjort, da Andreas Thyge Nielsen kriget seg forbi en lang rekke Frøya-spillere på IL Tempos venstre side. Innlegget var upåklagelig, og Haaken kunne dunke inn 2-0 fra 8 meter ute.

Keeper-importen brummet. På estisk.

Kampen var vel avgjort. Frøya hadde ikke vært over midten. Darell slo floker for å holde varmen.

Sjansene lot ikke vente på seg, men den ene etter den andre ble misbrukt, gjerne fra altfor langt hold. Dårlige innleggsvalg, håpløse langskuddforsøk og den ene pasningsmissen etter den andre.

Likevel ingen krise. Kampen var jo avgjort.

IL Tempo benyttet anledningen til å bytte. Ketil inn for Preller og Robban inn for Aune.

Kampen var jo avgjort.

Noe innbytterne mer enn noen andre virket å antyde.

Thorsø var heldig som slapp utvisning midtveis i omgangen.

Eikebrokk fyrte av fra 20, i tverra og ned.

Og så startet helvetet.

Frøya får innkast høyt i banen. Thorsø følger ikke med og Jenssen halvsover. Darell har tydeligvis ikke greid å holde varmen, og greier på merksnodig vis ikke å holde innlegget.

Som kommer fra hans venstre side. Upresset på 2 meter greier Darell å glippe ballen, og kaster den innover mot eget mål, på Roger Kværnø-vis. Frøys-spissen har bare å sette magen til for å redusere.

1-2 og 7 minutter igjen.

Frøya endelig over midten.

Seriøst? Dette kan ikke utvikle seg til et mareritt?

Neppe. Tiden går, Frøya sender flere folk i angrep og etterlater enorme rom defensivt. Som IL Tempo ikke greier å utnytte, til tross for at de kommer både 3 og 4 alene med Frøyas to stoppere.

Igjen avanserer Frøya på IL Tempos venstre side. Igjen sover Thorsø og får selskap av Jenssen. Ballen faller ned på 5-meter. Én Frøya-spiller står alene mellom 4-5 IL Tempo-spillere, og utnytter muligheten.

2-2. IL Tempo blir irriterte. På dommeren. På hverandre.

Tenker at sesongen suger. At fotball er kjedelig. Tenker at enkeltspillere, gjerne i form av "meg selv" er for god til å bli straffet på slik måte. At det ikke er en selv som har mislykket, men at det er resten av laget som har sviktet.

Lagfølelsen forsvinner. Vi er tross alt 3 minutter på overtid. Det blir bare ett poeng....

Men nei. Frøya beiner ballen i angrep, når IL Tempo fåfengt forsøker å angripe i jakten på et plutselig seiersmål.

Og Thyge går på bueløp bort fra ballen, og forventer at tabbe-Jo er ute og plukker ballen. Men Darell er passiv, står på streken. Og Frøya er alene med keeper, og scorer.

Og ler. Ikke som for å provosere, men fordi de forstår at de er i ferd med å få tidenes gavepakke. Flatterende? Javisst, men likevel ikke ufortjent.

Ikke at Frøya fortjente å vinne, men fordi IL Tempo fortjente å tape. Fordi gleden ved fotball plutselig var borte.

Og verre skulle det bli, nærmest rett fra avspark.

For IL Tempo mister ballen igjen, på enda et fåfengt forsøk - på utligning.

Frøya beiner i bakrom, og Jenssen mis-timer. Igjen er bortelaget alene med keeper. Og lobber, over Jo.

Fadesen er et faktum. Det sykeste tapet kan hende IL Tempo noen gang har vært med på.

Inntil 7 minutter før slutt hadde Frøya ikke en avslutning - og absolutt ikke PÅ mål.

De 3 siste målene kom på overtid.

Frøya scoret på 4 av 4 skudd. 100% uttelling. Fantastisk. Ikke rart bortelaget lo hele veien inn i garderoben.

Uten at det var provoserende for IL Tempo. For laget kunne takke seg selv. Denslags holdninger har ingen plass i et ambisiøst lag som helst ser seg selv på toppen av tabellen.

Nå må laget konsentrere seg om å ta 3. plassen. Og bevare stoltheten. For med tilsvarende innstilling i bortekampen neste helg mot Rennebu, kan også 3. plassen ryke.