IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore fotballspillere

‹ ROBERT PRELLER JOBBET UTRETTELIG PÅ TOPP, MEN SCORINGEN LOT VENTE PÅ SEG - DENNE GANGEN (Alle foto: Bruno Coelho)

27/04/14 › En uforutsett miks av usikkerhet, optimisme og lite gunstige fravær, la grunnlaget for en spennende innledning til 2014-sesongens første seriekamp. Trenerduoen John Johnsen og Emil Hauge fikk knapt søvn på øynene foran trenerkarrierens største prøvelse.

››› Skrevet av Bruno Coelho › bruno.teixeira19@gmail.comFacebook/Bruno.J.Coelho

27/04/14 Trenerduoen tar kritikk etter "byttebonanza", men tar ikke all skyld

Rødøyde etter utallige videoanalyser, speed-sesonger på Championship Manager med taktiske sittesår som eneste tellende resultat, gjorde duoen likevel sitt beste for å virke fulladet og postive foran premieren. Men motgangen skulle ikke gi slipp så lett.

Etter å ha jobbet uka gjennom for å få på plass nye spillerdrakter samt IL Tempo-historiens første felles kampuniform, ble skuffelsen dermed ekstra stor, da det viste seg at bortelaget også stilte i svart, og IL Tempo med det måtte ikle seg svette blå vester.

(noe IL Tempo ikke skulle gjort, ifølge NFFs regelverk, hvor det i lovverkets § 3-6 heter seg at:

(3) Har lagene etter dommerens mening for like drakter, har godkjente drakter fortrinnsrett overfor ikke-godkjente drakter. Dersom begge lag har godkjente drakter, må bortelaget skifte. Har ikke bortelaget selv alternative drakter, skal arrangøren skaffe bortelaget annet draktsett.)

Etter flere måneder med intens trening og treningskamper mot varierende motstand, var det endelig klart for sesongstart og dagen "nye IL Tempo" skulle vise alle at drømmen lever videre: At historien om gutta fra Calcutta ikke var ferdig skrevet. At det fortsatt bodde fotballspillere i denne gjengen. At foreldrerollen ikke er noe annet enn bare en fritidsaktivitet. Slik sett kunne ikke dagens motstander vært mer perfekt. På andre siden av banen stod nemlig et lag som en yngre versjon av IL Tempo. Et lag bygd på helt annerledes historisk grunn, men sannsynligvis med like mye ambisjon.

Bortelaget Trønder-Lyn starter kampen sterkt og gjør sitt for å sette seg i respekt. Første 10 minutter preges av mange feilpasninger fra begge lag, likevel med en tydelig tendens: Trønder-Lyn vil ha ballen og presser IL Tempos midtbane lenger og lenger bak mot eget forsvar.

Det skulle heldigvis ikke vare lenge.

For IL Tempo tar mer og mer over kampen og avslører fort svakhetene hos bortelaget. Emil Hauge får mye rom på høyre side mens Åsmund Nilsen får ta med seg ballen upresset nærmere og nærmere bortemålet. Og det er akkurat på denne måten IL Tempo skaper den første store målsjansen.

Emil Hauge tar løpet på høyreside, trekker med seg en spiller og Åsmund får rom på midten. Skuddet kommer rett utenfor 16-meteren og keeper reagerer ikke engang. Uheldigvis går ballen på feil side av stolpen og nullen holder seg fortsatt.

Trønder-Lyns trener roper høyere og høyere på sidelinja, men hjemmelaget er fortsatt i kontroll. Emil Hauge kommer stadig til innlegg på høyresida uten helt å finne verken Preller eller Oddi. Men det skulle vise seg at det ikke var nødvendig.

For da midstopperen til bortelaget skal klarere nok et innlegg fra Emil Hauge, rikosjerer ballen rett i mål. En fantastisk tabbe som Emil Hauge sikkert kommer til å skryte av i mange kamper fremover. I løpet av resten av første omgang er IL Tempo suvere og treneren til Trønder-Lyn trolig på vei mot et hjerteinfarkt.

Trenerduoen Johnsen/Hauge bruker god tid på å diskutere taktikken godt inn i 2. omgang, og når dommeren skal sette i gang kampen står IL Tempo med 12 mann på banen!

Til slutt finner Vidar Guttormsen ut at han er byttet ut og kampen settes i gang. IL Tempo bytter inn tre spillere i pausen og det tar ikke lenger enn 5 minutter før Åsmund Nilsen ber om å gå av på grunn av skaden. Johnsen er nådeløs på sidelinje og ber spilleren om å ta seg sammen og ”time” løpene sine fra nå av.

Hjemmelaget har ikke lenger kontroll på midten og Trønder-Lyn er i ferd med å installere seg permanent inne på IL Tempos halvdel, og skaper flere og flere farlige situasjoner. Bård Haugvik er sikker både mellom stengene og ute i feltet men keeperkjempens innsats er dessverre ikke nok.

10 minutter før slutt får bortelaget til slutt uttelling. Treneren til bortelaget er nå i ekstase og roper stadig høyere. Jonsen ser at kampen har snudd og sender innpå den aldrende IL Tempo-stjerna Tor Haakon Bjørgum, aka. "Haaken", i et desperat forsøk på å vinne kampen.

Men det blir ingen flere mål, selv om både IL Tempo og Trønder-Lyn fikk noen gode sjanser på tampen.