IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore idrettsutøvere

‹ 11 MANN I ANGREP: IL Tempo bød på stor underholdning i sandkassa på Lade kunstgress. (Video: Arkiv IL Tempo)

27/09/07 #BACKFLASH. Aldri har IL Tempo hatt høyere poengsnitt enn i 2007. Passende nok ble sesongen avsluttet med maltraktering av erkefienden Steindølene - og 6 mål av én spiller.

› 27/09/07 › Etter kampen: Steindølene v IL Tempo 1-11

(Lade) IL Tempos 13 seire, 2 uavgjort og 1 tap var ikke nok til å bli seriemester i 5. divisjon avdeling 6 i 2007-sesongen. Før sesongens siste kamp, borte mot Steindølene på Lade kunstgress, hadde IL Tempo ingenting annet enn ære og heder å spille for.

Freidig lå tre poeng foran og hadde langt bedre målforskjell enn IL Tempo.

Avgjørende ble dermed kampen som ble spilt på Freidig kunstgress tidlig i august. IL Tempo ønsket å flytte kampen på grunn av mange forfall, men Freidig nektet. Slik oppførsel var perfekt oppladning og motivasjon for IL Tempo, som kom til kampen (med taxi) fulle av revansjelyst (kun 5 minutter før avspark, etter å ha varmet opp på hemmelig sted).

IL Tempo gikk ut i hundre, og ledet kampen gjennom. Da Freidig utlignet fem minutter på overtid hadde Erik Hoff misbrukt en rekke enorme muligheter til å avgjøre kampen, alene med Freidig-keeperen.

Freidig så seg aldri tilbake, og ble seriemester 3 poeng og 30 mål bedre enn IL Tempo.

IL Tempo avsluttet likevel sesongen med stil og vant de seks siste kampene, med 11-1 seieren over Steindølene som prikken over i'en.

Kampen huskes spesielt for en lettbeint Erik Hoff sine mange overlappinger på begge (ut)sider av banen, at Kent Stian Holmli satte en nærmest uslåelig scoringsrekord og David Thyge Nielsen som avsluttet kampen som sentral midtbanespiller.