IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore idrettsutøvere
   ‹ IL LERVIK. Tre blad Lervik (Julian, Lasse og Thomas) måtte til for at IL Tempo skulle greie å stille lag til årets første treningskamp. (Foto: Magnus Sarheim)

FLATÅS IL 1-2 IL TEMPO: Legenden om Johann Bolsen
07/02/16 › Til tross for at hjemmelaget Flatås scoret et mål på en måte som ikke har vært sett på Flatåsen siden Johann Bolsens tid, var det IL Tempo og Thomas Lervik som dro hjem seieren.

‹› RELATERTE SAKER
   › 25/01/16 › Jørgen Schjølberg klar for IL Tempo - og varsler kamp om keeperplassen
   › 22/01/16 › Dro i land årets første signering. Endelig satt Gullaksen på kroken
   › 10/01/16 › Fabian: – Vi trenger nye spillere!

KAMPREFERAT

(Flatåsen) IL Tempo PLAY tar journalistikk seriøst. Derfor, i stedet for bare å publisere Magnus Sarheims lite objektive referat fra treningskampen mellom Flatås og IL Tempo, publiseres her også Flatås' versjon, som sannsynligvis er minst like lite objektiv.

» Sarheim først.

Flatås presser ganske høyt til å begynne med, men anført av en god og rolig Vidar Jenssen spiller vi rolig ball i backfirer. Får ganske fort full kontroll på kampen. Flatås har kun noen få farligheter.

Etter tjue minutter kriger Thomas til seg ballen inne i Flatås' 16-meter og plasserer ballen kontrollert ned til høyre for keeper.

Resten av omgangen er det mye nesten. Ingen av lagene skaper mange farligheter.

IL Tempo tar full kontroll fra start i 2. omgang, og kommer til flere gode muligheter, men uten å lykkes. Både Thomas, André og Bruno er nære på.

Så i det 56. minutt, nesten ut av ingenting, får en Flatås-spiller vandre uforstyrret gjennom bakerste ledd. Bård kommer ut, Flatås-spilleren sleiver.

En "perfekt lobb".

Flere av spillerne reagerer med sjokk og vantro over det som må være "den sykeste ballbanen siden Johann Bolsen-tida".

Sykeste ballbanen siden Johann Bolsen-tida

Referenten unnlater å redegjøre ytterligere for hvem denne Bolsen er.

Vi fortsetter å kontrollere kampen. Så i det 70. minutt: Bruno spiller gjennom Thomas, muligens i offsideposisjon, som setter ballen hardt og lavt i mål. Resten av kampen skjer det ikke stort. Vi er det klart beste laget.

André blir taklet på 17 meter på overtid. Setter selv ballen en meter over krysset.

» Flatås sin tur.

På en nydelig innrammet Flatåsen kunstgress var det duket til sesongens første treningskamp! Snøtribuner lå og badet i den blå timen, hvor de fremmøtte fikk brukt både spader og liggunderlag. Fra sine VIP-losjer fikk de se et Flatås-lag som startet med flere gode tendenser i angrep - selv om de møtte et disiplinert lag som lå fast og kompakt.

A-laget har den siste tiden brukt mye tid på å få en defensiv grunnmur og struktur på laget. Det fungerte tildels veldig bra, og IL Tempo ble tvunget til slå veldig mye langt.

Forholdene på denne vakre grønnkledde banen, må også ta litt skylden for at angrepsspill var vanskelig. Det grønne isdekket satte store krav til presisjonen og det ble en del klabb og tilfeldigheter.

Etter innkast fra siden på egen banehalvdel og noen tapte dueller sto det 0-1. Dette etter at Flatås hadde hatt en par store sjangser i forkant. Det her etter gode indreløper- og kant- bevegelser.

Kanskje tidenes høyeste lobb sett på Flatåsen

Etter pause greide IL Tempo å stenge av Flatås høyere i banen, og forsvaret sleit mer med frispilling. Men når de først kom igjennom første pressledd, var det flere gode angrep. Et av disse resulterte i ei frispilling av comeback-kid og kantspiller Thomas Schjerve Mjønes, som kanskje hadde tidenes høyeste lobb sett på Flatåsen. 1-1! Vakkert i sin første kamp i den røde trøya på lenge!

Avstandene og kompaktheten Flatås viste i 1.omgang forsvant litt utover i 2.omgang. Brudd imot ble et nøkkelord. De gode angrepene stoppet litt opp og man ble for alene på den siste tredjedelen.

Tilslutt fikk IL Tempo scoret enda et mål etter stor strekk og litt hawaii-fotball mot slutten. Dermed endte oppgjøret 1-2.

Men etter så mange gode tendenser og så mye godt i vente, så var det positivitet både i spillergruppa og blant de få fremmøtte! Det var ikke bare kakaoen og kjeledressen som varmet!