IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore idrettsutøvere
   ‹ BEKMØRKT. Foruten tjue minutter i andre omgang var det helt svart for IL Tempo. (Foto: http://byneset.wordpress.com/)

BYNESET IL 5-0 IL TEMPO: Ydmyket og fornedret på Rye kunstgress
17/03/16 › Foruten en tjue minutters periode i 2. omgang var det aldri spørsmål om hvor seieren ville havne. Spørsmålet var hvor stor seieren ville bli.

‹› LES OGSÅ
   › 5. divisjon avdeling 3 › Tabell og resultater
   › Kalender › Terminliste for IL Tempo 2016
   › Statistikk › IL Tempo-børsen

‹› RELATERTE SAKER
   › 16/03/16 › Cohen: Derfor er IL Tempo-spillere oftere skadet enn andre fotballspillere
   › 15/03/16 › IL Tempo-spillere i tottene på hverandre på trening: – Det var helt galehus!

KAMPREFERAT

(Byneset) Velkommen til Rye, og nok en dyst mellom IL Tempo og et bedre trent lag fra divisjonen over, denne gang Byneset IL.

Gjentakelse er kan hende gunstig om det man repeterer var en suksess ved første gangs hendelse; mer en ulempe om det man gjentar fungerte dårlig i utgangspunktet.

Coach Hoff ba derfor om lavt press fra start, "vent og se," for så å slå til samlet og helhjertig når sjansen bød seg.

– Spillerne fikk vel beskjed om å ikke presse for høyt, men Sandnes løp som om han hadde alle løvene i Afrika etter seg, så da fulgte de andre etter. Da rakna det totalt, sa vikarierende assistenttrenerreserve Odd Iver Røstad etter kampen.

45 min og fire baklengsmål senere ble utføringen nådeløst evaluert: presset er for høyt, for lite samlet, lagdelene henger ikke sammen, og de løper rett gjennom oss.

Pause. Fokus for andre omgang: Stå samlet lavere i banen, snu treer'n på midten og trille kula litt før vi bryter gjennom ledd. De neste 25 minuttene viser IL Tempo hva som bor i laget, med godt duellspill, samlet press og mange ballvinninger midt i banen.

Laget spiller seg frem til flere gode muligheter og dødballer, men mål blir det dog ikke.

– Vi er gode når vi spiller ball, men når vi slutter å treffe med pasninger og i tillegg ruser på i alle dueller så hadde de ingen problemer med å gli gjennom alle ledd på banen, sa Røstad.

Andreas Gullaksen, som meldte overgang fra Byneset til IL Tempo før denne sesongen, måtte skufet innse at hans nye lag ikke var i nærheten av å hamle opp med hans gamle. Det til tross for at IL Tempo vant tilsvarende kamp 4-1 før 2015-sesongen.

– De sprang mye mer enn oss, og vi ble skikkelig avslørt defensivt når Bynesets indreløpere sprang gjennom vår midte og inn i bakrom.

Treningskamper driter jeg i - det er serien som teller

Gode tjue minutter til tross, Byneset setter en ny kontring i mål, og derfra og ut stiger syra tilstrekkelig til at IL Tempo dessverre finner tilbake til sin gjentakende form: Stå naivt høyt, miste ballen og slippe inn mål på kontra.

– Vi spilte meget bra de første tjue minuttene i andre omgang. Er det som teller, var trener Erik Hoffs første av to kommentarer.

Fortjent seier til Byneset, men tendensene i deler av kampen kan bearbeides, utvikles og styrkes frem mot seriestart.

– Forsvaret vårt lekker som en sil, vi mangler struktur og forståelse av hvordan vi skal spille, sa Gullaksen etter kampen.

– Treningskamper driter jeg i, det er serien som teller, sa Hoff før han stormet ut av presserommet.

Førstkommende lørdag spiller IL Tempo første hjemmekamp for året; avspark mot Kolvereid IL er klokken 13:00 på Romolslia. Påskevær er meldt!