IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore idrettsutøvere
   ‹ KAPTEIN FANTASTISK: Thomas Lervik stod for to av IL Tempos 38 målpoeng mot Nidaros 2. (Foto: Emil Hauge)

IL Tempo 23-0 Nidaros 2: Kapteinen reddet mannskapet da skuta var i ferd med å grunnstøte
05/05/18 › Første omgang var i ferd med å ebbe ut. IL Tempo ledet bare 10-0, og sesongen så ut til å renne ut i ingenting. Da stod kaptein og angrepsspiller Thomas Lervik frem, og reddet dagen med avgjørende assistanse.

KAMPREFERAT

(Romolslia) IL Tempo slet voldsomt i åpningsminuttene av hjemmekampen mot Nidaros 2. I åtte minutter hadde hjemmelaget stanget og stanget mot bortelagets buss, men så - endelig - slapp bortelagets konduktør IL Tempos spillere inn dørene.

Og inne i «bussen» lot ikke festen vente på seg:

I løpet av de neste seks minuttene scoret IL Tempo, i følge dommer Petter Eriksens kamprapport, intet mindre enn seks mål; etter 8, 9, 10, 11, 12 og 13 minutter.

André Larsen stod bak tre av dem, noe som betyr hattrick på fire minutter - og tidenes raskeste IL Tempo-hattrick. Det var kanskje kveldens første rekord, men det var på langt nær den siste.

Det neste målet kom ikke før i det 17. minutt - da var stillingen 7-0. For tredje gang i kampen var det Martin Husevåg og Larsen som kombinerte, i den rekkefølgen - med Larsen som nådeløs eksekutør, og Husevåg som tilrettelegger.

Etter 31 minutter sørget Husevåg for sitt andre, og IL Tempos niende for aftenen, da med Larsen som servitør.

Så kom øyeblikket. Da Larsen slet med å følge opp sitt femte mål, og IL Tempo stanget og stanget mot bautaen av et Nidaros-forsvar, stod kaptein for dagen, Thomas Lervik, frem da det gjaldt som mest, og ga Larsen en enkel oppgave med å dytte ballen i mål.

Sammen med medspillerne kunne Larsen trekke et lettelsens sukk. Nå virket seieren trygg - men ikke før Emil Hauge og innbytter Tor Arne Flataunet fikset hver sin scoring før pause, slik at pauseresultatet var 13-0.

For de som ikke husker det, IL Tempos tidligere scoringsrekord var 14-1-seieren over Kroppan BK i 2008.

Om første omgang var Larsens og Husevågs sin, var andre omgang Bruno Coelho sin. Mot Sverresborg 2, for én uke siden, scoret den portugistiske moromannen sitt første mål på hodet i karrieren. Avtalen var at han skulle legge opp da dette skjedde.

Slik gikk det ikke, og Coelho plusset like så godt på målkontoen med ytterligere tre scoringer, i andre omgang mot Nidaros 2. Frykten nå er at han kommer til å forlenge karrieren med utallige sesonger.

Selv om det høres utrolig ut, kan det vise seg at det er til fordel for IL Tempo, for nå har Coelho fire mål på sesongens fire kamper. Toppscorerlista viser at det er tredje flest i IL Tempo...

Målene rant inn, og da IL Tempo hadde satt nitten spikere i Nidaros 2-kista, var det likevel tid til å snu kampen på forbortelaget, som var inne i en ikke fullt så dårlig periode. Heldigvis har IL Tempo én spiller som ikke aktet å la det skje. Etter å ha herjet med motstanderen i godt over én time, og nesten kommet til skudd på mål, var det atter en gang kaptein Lervik som stod bak forspillet da Coelho skulle få sitt første hattrick i IL Tempo-karrieren.

På stillingen 20-0 så det ikke ut som om Nidaros 2 skulle greie å røve med seg poeng hjem.

Etter åtte kjedelige scoringsløse minutter fikk Flataunet, Husevåg og Eikebrokk etter hvert lov til å spasere inn hvert sitt mål. Dermed vant IL Tempo sin fjerde strake kamp, og holdt nullen for andre gang i sesongen.

Resultatet var kanskje flatterende, og IL Tempo vant kanskje ikke fortjent, men når man har en spiller og en kaptein som Thomas Lervik, så er det lov å bli reddet av individuelle prestasjoner når det kollektive ikke sitter helt som det skal.

I tillegg til tidligere nevnte Larsen-rekord, har IL Tempo aldri scoret fem hattrick i én og samme kamp; Larsen scoret to hattrick, Eikebrokk, Coelho og Husevåg ett hver. Larsens ni målpoeng (7 mål og 2 assists) er også ny rekord. Seier 23-0 knuste den gamle seiersrekorden, som var 14-1.

Stort mer er det ikke å si om denne kampen.