IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore idrettsutøvere
   ‹ REKORD-BÅRD: «The goalkeeping artist formerly known as Hårbård». (Foto: Emil Hauge)

Varden Meråker 0-6 IL Tempo: Haugvik satte rekord, Lervik traff endelig rent, Larsen tok ferie
16/05/18 › IL Tempo-spillerne hadde utnevnt seg selv til enorme favoritter før bortekampen mot Varden Meråker. Med simple matematiske formler hadde serielederen regnet seg frem til 24-målsseier. Slik gikk det ikke...

KAMPREFERAT

(Meråker) Det er ikke ofte IL Tempo-keeper Bård Haugvik er i posisjon. Men det var 30+-åringen før sesongens femte seriekamp, mot Varden Meråker.

I posisjon til å slå en sju år gammel IL Tempo-rekord, holdt av blant andre Tor Martin Olsen, eller «Kula» om du vil.

«Kula», med flere keepere, sørget for at IL Tempo holdt buret rent sammenhengende i 225 minutter, mellom 18. september i 2010 og 4. mai i 2012.

Før borteturen til Meråker, hadde ikke Haugvik sluppet inn mål siden 30. april, da Sverresborg 2 scoret mot IL Tempo i kampens 19. minutt.

Etter å ha holdt nullen mot opprykksfavoritten Nidaros 2 i kampen etter, manglet dermed Haugvik 64 nervøse smultring-minutter for å sikre seg sin første IL Tempo-rekord.

Kampen åpnet trygt for Haugviks del, men ikke for IL Tempo, som på ingen måte greide å leve opp til 23-0-seieren én uke tidligere.

Det var ikke det at hjemmelaget yppet seg og skapte mange store sjanser. Problemet var at heller ikke IL Tempo gjorde det. Pasningsfeilene florerte, duellviljen var lagt igjen hjemme, og det virket opplagt at samtlige IL Tempo-spillere for lengst hadde utnevnt seg selv til så selvsagte og store opprykksfavoritter, at det å yte innsats mot et så middelmådig lag som Varden Meråker, det burde ikke være nødvendig.

Det var bare det at hjemmelaget delte ikke de samme tankene, og spilte jevnt med IL Tempo til langt ut i første omgang; primært takket være god organisering bakover, en hjemmekjær dommer og oppofrende duellspill.

Det var ikke før «luftens baron», André Larsen, to ganger på få minutter brukte ett touch innenfor 16-meteren. Først, da han satte venstrefoten til etter at hjemmelaget ikke greide å klarere skikkelig. Så, da Thomas Lerviks innlegg landet perfekt på bakerste stang.

Samtidig var dett dett for Larsen, som pådro seg en strekk idet han tok sats for å nå opp til Lerviks lave innlegg. Sagt på en annen måte; Larsen skal til Syden. Nok om det, det endte i hvet fall med at superinnbytter Åsmund Nielsen surret på seg både leggbeskyttere og sko.

Og nok en gang skulle Nielsens inntreden føre til scoring, som mot Kolstad 3, tidligere i sesongen. Alt til sin tid, mer om dét senere.

For først var det kaptein Lerviks tur til endelig å få hull på den berømte byllen. Etter en marerittstart på sesongen, der han har spilt fire kamper uten å score mål, og blant annet ikke kom på scoringslista da IL Tempo vant utrolige 23-0, skulle det endelig løsne for IL Tempos nye maratonmann.

Visekaptein Magnus Sandnes dundret oppover fra eget forsvar, og i fortvilelsen over å ikke finne noen medspillere å chippe ballen til, fant Sandnes Lervik i posisjon.

Lervik tverrvendte på 40 meter, avanserte ytterligere femten, og ladet kanonen. Ballen suste i mål, stang inn, og et lettelsens sukk fra hovedpersonen.

Da var det langt mindre overraskende at den berømte ketchup-effekten slo til, da Lervik, minutter etterpå, scoret et skikkelig drittmål, med ræva først. Hjemmelaget greide ikke å klarere en corner fra høyre, ballen landet på streken, der en forsvarsspiller klinket til for å få ballen unna. Ballen kom dessverre for Varden Meråker ikke lenger enn til Lerviks edle bakdel, fra hvilken ballen rikosjerte og humpet i mål.

IL Tempo byttet inn ytterligere fire spillere i pausen; Espen Røstum, Tor Arne Flataunet, Robert Preller og Eirik Ness Skåren.

Kampbildet fortsatt som i første, uten at IL Tempo imponerte stort, men likevel nok til å holde hjemmelaget på behørig avstand.

Samtidig var pulsen fra IL Tempos bakerste mann i ferd med å bli stadig høyere. Klokka tikket sakte, men sikkert, mot ny rekord, og brølene fra Haugvik ble høyere og høyere, involveringene mer og mer desperate, og da Haugvik gikk igang med sitt andre dribletokt i kampen, var det ikke vanskelig å skjønne at rekordjakten var i ferd med å fullstendig til hodet på den harmoniske keeperen.

Selvfølgelig ikke uten at både medspillere, motspillere, dommer, publikum - og speaker - ble kjeftet huden full helt uten grunn, en rekke ganger.

Innen Haugvik rakk å få bekreftet at han hadde satt ny rekord, hadde innbytter Nielsen og Kenneth Buvik kombinert elegant på venstre, med dét resultat at Nielsens innlegg fra nærmest død vinkel, gikk rett i mål.

Nielsen nektet som vanlig å juble etter scoringen. Mon tro om det var en slags stille protest mot trener Asklunds avgjørelse om nok en gang å sette superinnbytteren på benken fra start av.

Asklund fikk en slags revansj ti minutter før slutt, da han satte bredsida til nok en dårlig klarering fra hjemmelaget. Med en keeper på bærtur, var det bare for Asklund å treffe det gapende målet, og det gjorde Asklund med bravur. Asklund knyttet neven for sitt første mål for sesongen.

Men størst knyttneve av alle var det til slutt keeper Haugvik som kunne knytte.

Etter å ha fått bekreftet å ha satt ny IL Tempo-rekord, og holdt buret rent i 251 minutter, tok det fullstendig av i IL Tempo-garderoben med nakenbilder, nakenselfier, hanskesnaps og smultringfest.

Nå er spørsmålet hvor lenge rekorden vil leve videre, og om Haugvik noen gang kommer til å lande.

Vi taper duellene, men vinner kampen lett. Man trenger ikke være gode i mer enn 45 minutter mot Varden