› Gule kort: IL Tempo (0)
  › Gule kort: Sverresborg 2 (1)

KAMPREFERAT

(Havstein) Seks av spillerne som startet hjemmekampen mot Kolstad 3 for en uke siden, ble vraket da trener Jørn Ove Asklund tok ut laget som skulle starte bortekampen mot dumpekandidat Sverresborg 2.

Årsaken var - naturlig nok - at det var innbytterne som snudde kampen mot Kolstad 3, og sikret IL Tempo sesongens andre trepoenger.

Historien gjentok seg på Havstein. Ikke med samme spillere, men på samme måte:

Det var innbytterne som kom inn og reddet dagen.

Første omgang var usedvanlig lite å skryte av. Et tannløst og løpsuvillig IL Tempo-lag hang sammen verken i eller mellom lagdeler. Dette til tross for at bortelaget fikk en perfekt start på kampen, da Tor Arne Flataunet bredsidet inn Thomas Lerviks innlegg fra venstre.

Ett kvarter senere var stillingen snudd på hodet, etter to baklengsmål som syntes å være av den unødvendige sorten.

Ti minutter før pause fikset Flataunet og Espen Røstum utligning, med sistnevnte som siste mann på ballen. Scoringen var av den tilfeldige sorten. Sverresborg 2 hadde vært nok ganger på farten foran Bård Haugvik, slik at det like gjerne kunne stått 3-1 til hjemmelaget ved pause.

Det var en omgang preget av to forferdelig dårlige fotballag. Heldigvis skulle det snu. Og det veldig.

André Larsen og Kenneth Buvik kom inn ved pause for Nielsen og Røstum. Før første omgang var over måtte Patrick Stegavik kaste inn håndkleet på grunn av en skranglete ankel; inn kom Bruno Coelho. Han skranglet ikke.

Det var sistnevnte som atter en gang skulle føre IL Tempo i ledelsen igjen. Den ekstremt lille portugiseren raget - utrolig nok - høyest på Lerviks innlegg, nå fra høyre, og stanget ballen i mål fra fem meter, ett kvarter ut i omgangen.

Frem til da hadde IL Tempo fortsatt på samme vis som i første, men fra Coelhos forløsende scoring, og kampen ut, var det bare ett lag på banen. Ikke bokstavelig talt.

Minutter senere gjorde innbytter Erik Eikebrokk som Coelho, og satte pannebrasken til Larsens delikate innlegg fra venstre.

Dernest var det Vegar Olsen og Emil Hauge sin tur til å være sist på ballen. Først ble midtstopper Olsen med i angrep, og fikk en enkel jobb med å bredside inn 5-2 fra sju meter. Så glemte høyreback Hauge sine defensive forpliktelser og må i et øyeblikks galskap ha trodd han var en norsk versjon av brasilianske Cafu, der han skled inn 6-2-målet på bakerste stang, på brannsår-garantert vis.

Ytterligere bytter ble gjort, med tallet oppe i seks, for andre kamp på rad, uten at det tydet på svakhet hos IL Tempo. Tvert imot.

Etter at Robert Preller hoppet over IL Tempos Cafus innlegg fra høyre, og fikk Sverresborg-forsvaret til å se dummere ut enn de kanskje egentlig er, fikk Eikebrokk en enkel jobb med å spasere inn 7-2.

På overtid var det endelig Prellers tur. Kanonheadingen fra ti meter kunne vært innbytterens tredje i kampen, men det var i hvert fall det første. 8-2 høres kanskje mye ut, men det burde vært mer.

Mye mer. Kanskje i neste kamp...

En ukonsentrert og slapp første omgang. Vi vinner til slutt klart mot et meget svakt Sverresborg-lag.