UNDER LUPEN 2003
02.05.2003  Under Lupen :: Kondisjonssvake dødballsfetisjister.

Tidligere kjent som Byåsen 2, endret kontroversielt nok navn før denne sesongen. Kjent som et ballsikkert lag. Store gamper over hele banen, pluss en teknisk tass på sentral midtbane som strør om seg med genialt pasninger og lettlekne finter, får under dekknavnet "Kurt."

Har et taktisk godt mannskap som begynner å dra på årene. Flesteparten har spilt i høyere divisjoner for Byåsens A-lag, og holder formen ved like i 5. divisjon. Skal visstnok ikke ha noen interesse av å rykke opp, men vil ødelegge for de andre lagene i avdelingen for å vinne kretsmesterskapet. Forøvrig ble Byåsen (aka. Byåsen 2) ydmyket i semifinalen i kretsmesterskapet av Nardo 2 i fjor (6-1) hvor tapet ble toppet med tuttis på "Kurt," rett før slutt, som gikk sporenstreks av banen og hoppet i dusjen.

Angriper lite i lengderetning, men mister sjelden ball. Spille i ny og ne opp på en spiss, som begynner å bli noe rund i kantene, noe som medfører at han er enda flinkere til å skjerme ballen. Har i følge bedrevitere skjermet ballen fra egen 16-meter til motstanderens 16-meter. Digger skjerming, men det er i følge bedrevitere innført forbud mot overdreven skjerming på Byåsen-treningene.

Hadde et panserforsvari fjor, med "Dagfinn" og Thomas Dahle (som ikke bød på særlig motstand mot Nardo 2, ble rundet flere ganger av en meget god Nardo-spiss), hvorav sistnevnte er solgt for et større beløp til Stjørdals/Blink. Ryktene vil også ha det til at "Dagfinn" er jaktet av Othilienborg.

Byåsen scoret 2 spillemål sist sesong. Av nærmere 100 mål, kom resten på dødball. På treningene trener alle på dødball, mens "Kurt" står og vipper for seg selv.

:: Byåsen ::

01.05.2003  Under Lupen :: Arbeidernes dag, og ikke IL Tempo sin.

Om prestasjonene står i stil med ambisjonene, får fremtiden vise, men å ta Lade FK-trikset er uaktuelt. Legge seg langflat for storebror Trygg/Lade gang på gang, "vi er lillebror, kom og hjelp oss og fire flagget"-holdning er skremmende for våre wannabe-likemenn.

Lades utvalgte pressetalsmann omtalte IL Tempo slik: "En gjeng med pubertale misfostre som åpenbart har altfor god tid"..."ynder disse gutta med fjon på haka å kalle seg sjøl seriefavoritter."

Lite vet Lade-spillerne enda om de neste 10 årene. Når skjegget ikke lenger vokser, når håret faller av, åreknutene blir kraftigere enn musklene. Kortbuksa er i str. S, mens drakten er i str. XL. Spørsmålet c53twve0h_db478742.no-redaksjonen stiller seg, er om det i det hele tatt er helsemessig trygt for Lade FK-spillerne å stille til kamp mot IL Tempo-"guttene." Flere av "Gigantene" har uttalt at de er redde for å påføre oldingene varige mén, blåmerker, krampe i ryggen osv...

Daglig leder Erik Eikebrokk har uttalt at det kan være aktuelt å stille med kun 10 mann i alle fall i det første oppgjøret mot Lade FK, for å rettferdiggjøre aldersforskjellen. Mye tyder på at IL Tempo er blitt en kronisk verkebyll for Lade FK. Spillerne gruer seg til å møte hverandre på trening, i bakhodet ligger kjekkasene i IL Tempo, som daglig mottar fanpost, tilbud om sydenturer med Lade-spillernes eks-koner osv...

Over til IL Tempo. Ben Holan er på det nærmeste klar for klubben, mens Eivind Arne Bjaaland og Tor Haakon Bjørgum trolig vil være ute med skade til midten av mai. Peter Dahlsbø lukter på en overgang fra Byåsen og forteller villig om sine opprykksfantasier.

"Så samles vi på valen, seiren vet vi at vi får,
og Internasjonalen skal få sin folkevår.
Så samles vi på valen, seiren vet vi at vi får,
og Internasjonalen skal få sin folkevår."

:: IL Tempo ::

30.04.2003  Under Lupen :: Trygg på seg selv, men dårlig tempo...

Trygg/Lade må være et av byens minst meritterte lag gjennom sine snart 85 år i breddefotballen. Aldri har "bydelens barn" spist kirsebær med de store. En og annen epleslang har det vært innimellom, men har gang på gang blitt innhentet av virkeligheten og det ble med smakebiten.

Skal vi tro kjennere, består dagens Trygg/Lade av den samme kjernen som var med i debutsesongen i 1919. Erfaring er det mer enn nok av, men flere av spillerne har de siste sesongene blitt beskyldt for å ha dårlig motorikk. Derfor hentet Trygg/Lade inn den suksessrike treneren Hrovje Braovic for å i større grad implementere styrke- og bevegelighetstrening for slitne spillere.

Det fysiologiske eksperimentet sies å ha vært særs vellykket, ettersom det i utgangspunktet skal være nærmest umulig å få stablet et så alderstynget lag på beina, så fremt ikke spillerne har løyet på alderen eller c53twve0h_db478742.no har innhentet ukorrekt informasjon.

Trygg/Lade har ikke imponert i treningskampene denne sesongen. Trygg/Lade møtte Lade FK i både sin første og siste treningskamp før denne sesongen. Begge endte med 4-1-tap, etter å ha scoret trøstemål på slutten. Sist sesong endte Trygg/Lade på en oppsiktsvekkende 2. plass, dog 11 poeng bak den suverene vinneren Øya, som vi husker IL Tempo lekende lett feide av banen 2-0 i 2000-sesongen. Trygg/Lade har laget en flott kunstgressbane på Ringve, men har utrolig nok ikke bygd denne i full størrelse og er således ikke godkjent for spill i høyere divisjoner.

:: Trygg/Lade ::

29.04.2003  Under Lupen :: Asfaltcowboyer uten ammunisjon.

En gang i blant tenker jeg at vi kanskje skulle hatt en fiende. En skruppelløs faen som ødela tingene våre og truet oss på livet fra tid til annen. En riktig sta og slepen jævel. En lumsk slugger som kanskje gjemte seg i skogen. Brukte triks. En vi ville banke opp. Sammen. Gå ut i skogen for å banke ham. Overnatte i skogen. Sette opp feller og snubletråd. Løsne noen skudd. Bli skadet, hjelpe hverandre. Bruke et år eller to på å få has på ham. Gjennomskue spikk og skitne påfunn. Komme ned fra skogen igjen. Tynne og loslitte, men glade. Med håret i uorden, kanskje med skjegg. Gå gjennom gatene og brøle. Rope høyt. Drikke oss fulle og slå med store kjepper i veggene. Omfavne noen tilfeldig forbipasserende. Alias: Steindølene.

Et av Steindølenes trener Moursond Nilsens seneste triks, var å forsøke å flytte IL Tempos hjemmekamp mot Steindølene til 12. mai på Lade 6 grus. Grusspesialistene skyr trolig ingen midler for å oppnå fordeler. Asfaltfotball er for lengst blitt et begrep takket være asfaltcowboyene fra Universitetsghettoen. Ved å lure Fotballkretsen opp i stry, fikk Moursund Nilsen overbevist kretsens menn om at det var lurt å omberamme kampen til 12. mai, slik at IL Tempo ble tvunget til å spille 3 kamper på 5 dager.

Siste ord er neppe sagt i denne saken, og selv om Steindølene tror de har sluppet av gårde med en av tidenes tjuvstarter, vil fremtiden forhåpentligvis belære dem om at kampen ikke er over før den feite dama synger. For som Salomo sa det så vakkert en gang: "En tro baker meler ikke andres kaker."

:: Steindølene ::

28.04.2003  Under Lupen :: Bibelen III.

Salomo sa en gang: "Det er mye melk i en god bjørn," så gjenstår det og se om Stubban er tappet for all den gode melken de en gang stod for. Stubban består av en hel del gode fotballspillere og noen ikke fullt så gode. De gode er stort sett plassert i sentrallinja og spiller fotball seg i mellom, mens de øvrige må løpe rundt og gjøre innsatsen defensivt på banen. En Stubbfan-spiller, som ønsker å være anonym, kunne fortelle at under en viktig kamp i fjorårssesongen var han borti ballen to ganger. Ved avspark.

Stubban er et typisk ballspillende lag av fasjonabel "l'art pour l'art"-årgang (kunsten for kunstens skyld), tydelig påvirket av Nederlands totalfotball på sent 70- og 80-tall. Her tas det heller en tunell for mye enn én for lite.

Vår kontakt kan dog melde om en spent Stubban-leir før sesongstart. Det var også i Stubban tendenser til opptøyer, da en av Stubban-stjernene ble beskylt for å ha dårlig motorikk. Den ikke-navngitte stjerna slo tilbake med å hevde at Stubban-ledelsen seilte under falskt flagg og holdt spillerne for narr. Som kjent har IL Tempo gjennom media fabrikert falske rykter om en mulig fusjon av Lade FK og Stubban, som spilleren refererte til.

Stubban svarte sporenstreks på IL Tempos sprell, og kasserer Morten Berg kunne sent fredag kveld fortelle at han hadde mottatt et anonymt brev med bokstavene "M. B." på. Berg brydde seg ikke spesielt om "henvendelsen," men uttalte i en pressemelding lørdag morgen at Stubban i fremtiden heller burde skille klinten fra hveten i sin egen leir, i stedet for å mele andres kake foran 17. mai.

:: Stubban ::

25.04.2003  Under Lupen :: Om Frank Strandli hadde vært en sylfide.

Tenk på et fotballag, 11 spillere, 1 manager. På et godt fotballag er reservene de viktigste spillerne. For Lade FK gjelder ikke dette. Ikke minst fordi de ikke er noe godt fotballag, men også fordi reserver er et fremmedord. For spillerne i Lade FK er filosofien klar. Enten starter jeg, eller så finner jeg meg en ny klubb. Ettersom begge deler er faktiske umuligheter utenom i Lade FK, er spillerne overraskende lojale, uten at det forhindrer dem i å være AWOL 349 dager i året.

Konstellasjonene er mange i Lade FK, i ren Robinson-stil, som Big Brother peker og gestikulerer Morten Hjørnevik uten at noen forstår (eller unngår å forstå) hva han mener. Vinner Lade tar Hjørnevik æren, mens etter tap er han den første til å forlate garderoben og rettferdiggjør sine prestasjoner med patetiske innspill om Mr. Indoor, Mr. Freeze o.l.

Som Salomo sa det så råflott en gang: "Lik en galning som sender ut brannpiler og drepende skudd, er den som har sveket sine medspillere og sier: 'Jeg gjorde det bare for spøk.'"

Fotball er ikke et spill på liv og død, men det er blodig alvor om ikke annet. Tendensene til slosskamper har vært mange på Lade-treningene og IL Tempo har som tidligere formidlet hatt speidere i kulissene for å se etter potensielle overgangsobjekt til sommeren, når spillermarkedet igjen åpner. Spilleragent Vegard Bertelsen har så langt oppført følgende spillere på shortlisten: Stig Husby (forsvar), Dan "D Man" Johansen (midtbane) og Espen Karlsrud (ving).

"Lik hunden som snur seg til sitt spy, er en dåre som gjentar sin dumhet." Lade FK har i en årrekke bablet om fremtidig suksess, underholdning, tilskuerhorder, men virkeligheten innhenter alltid sitt bytte. "La dåren få svar som passer til hans dumhet, så han ikke blir vis i egne øyne."

:: Lade FK ::

24.04.2003  Under Lupen :: Hvem drar dit pepper'n gror..?

Hvorfor i all verden Fotballkretsen har satt Mausund i en trøndersk avdeling, er ikke så lett å forstå. Men for å se det fra en annen side, er turen utover til Mausundvær en ypperlig anledning for male bonding og sosial hygge i fri flyt.

Ryktene går om at både tribunene og publikum er fulle og stiller seg mannsterke (kvinnene må være hjemme og rydde hus og forberede middag) i ryggen på hjemmelaget. Tilskuerrekorden på 467 er ventet å bli knust denne sesongen når IL Tempo kommer på besøk, trolig med egen oppsatt buss for supporterne.

Mausund kapret 9 gratispoeng forrige sesong ved at motstanderne ikke møtte opp til kamp pga. store utgifter i forbindelse med turen utover. Turen er ventet å koste IL Tempo et sted mellom 2 og 3 000 kroner. Mausund stiller båt den siste turen, som koster 1 500 kroner. IL Tempo har engasjert folk for å anskaffe minibuss og sjåfør for å legge forholdene best mulig til rette for en begivenhetsrik tur med fugletitting, bil-leker og gode fortellinger over en øl (eller to).

Mausund endte på 3. plass sist sesong i 5. divisjon avdeling 4 mot blant andre lag som Romolslia, Munkholmen 2, Tiller 2 og Vikåsen. De 2 sistnevnte endte som slaktoffer med kun 3 poeng og slapp inn over 200 mål tilsammen. Det var bare et lag foruten Mausund som greide å ta poeng fra avdelingsvinneren Nardo 2, men c53twve0h_db478742.no-redaksjonen tror likevel denne avdelingen blir altfor hard for Mausund-guttene og tror mangelen på felles treninger og samspill vil bli utslagsgivende. Vilje og entusiasme vil med andre ord ikke være nok.

:: Mausund ::

23.04.2003  Under Lupen :: Den som tier, forsnakker seg aldri.

Det vi sikter til er Flatås-spillernes tolkning av et trener/spiller-forhold. Spillerne oppfører seg som nikkedukker og aksepterer år etter år å fungere som slaktoffer pga. trenerens evinnelige tro på sin egen fotballfilosofi. Man skal på ingen måte hevde at treneren har flere huller i sin filosofi enn det Flatås' forsvarsfirer har, men at det er en sammenheng er hevet over enhver tvil.

Flatås-spillerne (og trenere) vil sikkert spørre seg: "Hvem er denne bedreviteren som kan påstå slikt og dandere utspillene med kritiske superlativer med negativt ladet tone..?" Rett svar kan sendes inn til c53twve0h_db478742.no-redaksjonen via mail. Vinneren vil få en flott premie i form av kasserer Morten Bergs Uhlsport-ball, som vi i lang tid har forsøkt å kvitte oss med, men har enda ikke lykkes.

IL Tempo har møtt Flatås to ganger før, nemlig sist sesong, og ingen av kampene inneholdt færre enn 8 scoringer. Det skal sies at IL Tempo før begge kampene ble enige om å beholde spenningen i kampen og således slapp inn billige mål. At lovnader om to kasser øl om Flatås tok poeng i begge kamper lå i bakhodet, skal heller ikke avfeies som et tungtveiende argument.

Likevel holdt IL Tempo på å skape historie i begge kampene. I den første var Erik Hoff to ganger utrolig nære på å score sitt 5. mål for kampen, og således sette ny iL Tempo-rekord med antall scoringer i samme kamp. I stedet tangerte han Tor Haakon Bjørgum, som på sin side holdt på å slå rekorden for antall målgivende i samme kamp i den andre kampen mot Flatås i fjorårssesongen. Dessverre stoppet han på tre, og tangerte med det Erik Eikebrokk.

:: Flatås ::

22.04.2003  Under Lupen :: Stings like a bee and cries like a baby.

Det er kommet c53twve0h_db478742.no for øret at Humlen den siste tiden gjennom en rekke lokalaviser (I Hommelvik har de i følge bedrevitere opptil 10 lokalaviser, enten i form av underholdningmessig eller politisk innhold) har slengt med kjeften og skrytt på seg favorittstemplet foran den kommende sesongen.

IL Tempo vet ytterst lite om dette taslkaill-laget fra Ut-Trøndelags trangeste krinkelkroker. Da IL Tempo møtte Malvik FK 2 (Hommelvik) i 2001-sesongen ble vi møtt med brummende motorer, terninger i vinduet, pels i antenna, sota vinduer osv...noe som medførte krakilske tilstander for Vidar Brøndbo Jenssen og måtte etter kampslutt sporenstreks fraktes til nærmeste gatekjøkken.

Vi ønsker ikke å være nedlatende i forhold til Humlens håndtering av media. Å uttale seg gjennom gratisaviser fra oppi lia, ville nok vært noe IL Tempo også hadde benyttet seg av, om tv, radio og internett enda ikke hadde kommet til bygda. Halvparten av spillerne skal visstnok ha lært seg å mestre en blyant og øver seg med å skrive autografer til hverandre. Mon tro om disse blir verdifulle samleobjekter en gang i fremtiden.

Sekretær Vidar Brøndbo Jenssen har regnet ut at gjennomsnittsalderen (og vekta) på Humlen er 50% høyere enn IL Tempos, noe som kan bety både fordeler og ulemper for Humlen. På banen dog, vil det høyst sannsynlig medføre flest ulemper.

I et patetisk forsøk på å vippe IL Tempo av pinnen, har spissfindige oppmenn funnet ut at de skal spille hjemmekampen (1. seriekamp) mot IL Tempo på grus. Humlen må gjerne tro at dette er seiersresepten, men at IL Tempo har mer enn en håndfull triks og ufine midler godt gjemt i ermet, skal være hevet over enhver tvil.

:: Humlen ::

21.04.2003  Under Lupen :: Valentinlyst ender sist.

Få, om noen, husker IL Tempos to kamper mot Valentinlyst sesongen 2000. IL Tempos eneste "dobbel" (seier i begge kamper mot et lag) den sesongen. Faktum er at vi må helt tilbake til bortekampen mot Valentinlyst for å finne sist gang IL Tempo hold buret rent. IL Tempo vant 2-0 etter scoringer av Erik Eikebrokk og Tor Haakon Bjørgum.

Mye tyder på at "Haaken" trives mot "Valle," ettersom han scoret hat-trick i hjemmekampen samme sesong. Kyrre Kristiansen og Vidar Brøndbo Jenssen scoret de øvrige målene, i en kamp hvor Erik Hoff så rødt etter at han forsøkte å sparke en motspiller, men mislyktes...

Valentinlyst endte nest sist den sesongen med bare 3 seire, mens i 2001 gikk det enda dårligere. 8. plass og sist bl.a. bak lag som Lade FK, Flatås, Byåsen og Othilienborg.

2002-sesongen må i så måte sies å være en eneste stor opptur. Om vi var vitne til et trøndersk mirakel eller om motstanderne var enda dårligere enn Valentinlyst, er ikke godt å si. Faktum er likevel det at laget endte på en høyst overraskende 5. plass, bak bl.a. Trygg/Lade og Øya.

c53twve0h_db478742.no har ikke lykkes å innhente detaljer rundt Valentinlysts treningsfasiliteter, men at de spiller alle hjemmekampene på Lade 6 grus, vil nok medføre en del gratispoeng, da de sammen med Steindølene er eneste laget som spiller på grus. IL Tempos trumfkort får være at Roger Kværnø ikke står i mål denne sesongen heller...

:: Valentinlyst ::

19.04.2003  Vi går motstanderne i sømmene.

I uvisshet om det, har sesongens motstandere i flere måneder blitt holdt under oppsikt og studert i sømmene fra IL Tempo-represenonkler. Svakhetene var mange, styrkene så vi knapt. Vi noterer at Lade er et "tungt" lag, mens Valentinlyst spiller mest på flaksen. Stubban spiller som om de fortsatt spilte på 79-årgangen av Liverpool, mens Steindølene opererer med lange baller og sikre klareringer i tråd med dagens Liverpool.

Med Schopenhauers standpunkt i bakhodet: "Man tror ikke på annet enn det man har sett med egne øyne," lar vi oss på ingen måte skremme av treningskampene så langt. Etter en ukes lefling med påskeegg, marsipan og et uttall Flaming Ferraris skal de pompøse Byåsen-oldingene få slite med et par kilo ekstra påskefett, som vil gjøre IL Tempo til storfavoritter i avdelingen, noe heller ingen av representantene for de aktuelle klubbene har lagt skjul på.

Speideransvarlig, Tor Haakon Bjørgum, kan melde om et par-tre habile motstandere, men det vil også falle flere tungt for brystet at det også finnes potensielle slaktofre i årets avdeling. IL Tempo skåner dog ingen, her opereres med "Her skånes ingen tøser, kast kvinnene over bord og la dassringen stå oppe"-strategi.

Hver dag vil IL Tempo presentere en av årets motstandere og vi starter med å presentere laget som ender sist i avdelingen allerede på tirsdag. Ikke for å avsløre noe, men det er vel ingen hemmelighet at på sisteplass vil en av følgende ende: Byåsen, Trygg/Lade eller Valentinlyst.

 

Forum
 
Det skjedde