IL Tempo (4-1-2-1-2):
1.
STIAN SUNDSETH
7
3.
**ANDREAS THYGE NIELSEN
7
15.
STEIN ROAR SKRETTING
6
23.
VIDAR GUTTORMSEN
4
32.
EMIL HAUGE
6
7.
BRUNO COELHO
6
8.
BJØRN MAGNUS IVERSEN
6
22.
MORTEN SOLEM
-
25.
CHRISTIAN MJØLHUS
6
30.
BENT SKRETTING
5
42.
***ERIK EIKEBROKK
8
13.
*STIAN FINCKENHAGEN
7
11.
KENT STIAN HOLMLI
6
2.
ERIK HOFF
4
10.
TOR HAAKON BJØRGUM
6
SNITT:
6,0

Dagens Kinderegg:
ERIK HOFF

Som etter Eikebrokks scoring rett fra avspark påpekte at det var pasningen som gjorde målet og ikke omvendt. "Det der må være tidenes assist," sa Hoff umiddelbart etterpå. Man kan vanskelig si seg uenig, men mon tro om ikke Tor Haakon Bjørgum vil ha et ord med i spillet etter at han i 2000 slo det han da mente var tidenes assist mot Øya FC. Da ved avspark i 2. omgang mot serielederen. Bjørgum trillet ballen, Eikebrokk skjøt og vips så var det 1-0.

Live!

79' Mål 6-3 Astor 2 (Trøstemål)

64' Mål 6-2 IL Tempo (Erik Eikebrokk. Corner fra Tor Haakon Bjørgum)

59' Mål 5-2 IL Tempo (Kent Stian Holmli. Gjennomspill fra Erik Eikebrokk)

54' Gult kort IL Tempo (Bruno Coelho. Professional foul)

53' Bytte IL Tempo (Finckenhagen ut)
53' Bytte IL Tempo (Holmli inn)

51' Mål 4-2 Astor 2 (Heading etter innlegg)

45' Bytte IL Tempo (Mjølhus ut)
45' Bytte IL Tempo (Skretting inn)

40' Gult kort IL Tempo (Erik Eikebrokk. Usportslig opptreden)

38' Mål 4-1 IL Tempo (Tor Haakon Bjørgum. Fem-og-førti fra Emil Hauge)

33' Mål 3-1 IL Tempo (Selvmål. Skudd fra Stian Finckenhagen)

28' Bytte IL Tempo (Hoff ut)
28' Bytte IL Tempo (Bjørgum inn)

27' Mål 2-1 Astor 2 (Straffespark)

27' Gult kort IL Tempo (Bjørn Magnus Iversen. Holding/slag)

27' Straffespark Astor 2 (Holding)

21' Gult kort IL Tempo (Christian Mjølhus. Jåleri)

17' Gult kort Astor 2 (Ufinhet)

15' Mål 2-0 IL Tempo (Stian Finckenhagen. Innlegg fra Erik Eikebrokk)

13' Bytte IL Tempo (Solem ut)
13' Bytte IL Tempo (Mjølhus inn)

0'02'' Mål 1-0 IL Tempo (Erik Eikebrokk. Pasning fra Erik Hoff)

 
15
SKUDD PÅ MÅL
7
9
SKUDD UTENFOR
4
8
HJØRNESPARK
5
6
OFFSIDE
3
4
GULE KORT
1
0
RØDE KORT
0
15
SPILLERE BENYTTET
14
58%
BALLINNEHAV
42%
ILLUSTRASJON: VERDENS RASKESTE MÅL

KAMPREFERAT:

Utdrag fra Erik Eikebrokks dagbok tirsdag 2. september. Skrevet noen timer før, underveis og etter oppgjøret mot Astor 2.
Jeg var hos frisøren i dag. Hårklipp, intimbarbering, vokset leggene og fjernet rumpelo, navnelo og annen tilfeldig lo. I dag er dagen tenker jeg, avisoppslag, web-kjendis og verdensrekordholder i emning. For siden sist scoring rett fra avspark (Øya FC i 2000 og Freidig 2 i 2002) har en jævel med navn Fred overtatt rekorden for verdenshistorien raskeste mål. Aerodynamikk er viktig, tenker jeg, derfor fjerner jeg alt overflødig hår, oljer muskulaturen og legger inn skoene med smult. Smidighet, dynamikk og snert. I dag skal det skje. Det er i dag det gjelder mer enn det noen gang har gjullet. For Astor-banen er en av landets korteste baner, akkurat innenfor minstekravet til FA, NFF og UEFA. Tor Haakon Bjørgum har akkurat kommet opp fra Nor Contact med den splitter nye toppfotballen fra Adidas, "Finale" basert på EM-ballen. Også den oljet, uten sømmer og lynrask på dette underlaget. Duskregn var det også. Og oljer, og intimbarbering og helt fri for alskens lo.

Varmer opp i den såkalte "dug-out", klinker baller ut i periferien, litt som når man står på driving-rangen og dunker golfballer i alle retninger. Eneste forskjellen er at jeg sikter på 7,32x2,44 meter. Et fotballmål. I mellom meg står 10 Astor-spillere og en keeper. Keeperen hopper og spretter, tydeligvis klar i trøya. Dunker hanskene mot hverandre, slik han så Stian Sundseth gjorde det sist gang vi møttes. Det går som i sakte kino, det støver, han spytter i nevene, for å feste grepet, eller forbedre grepet, eller så gjør han det bare fordi det er det Stian Sundseth pleier å gjøre før tippekampen begynner. Spytter i hanskene, i dag skal han gjøre sitt livs match. Holde nullen for første gang, i alle fall lengst mulig, slik at han kan gi medspillerne en fair mulighet til å knipe et poeng, kanskje tre. I alle fall holde nullen lengst mulig, slik at han får et klapp på skuldra etter kampen. Av treneren, medspillerne. "God kamp," sier de. Få en god opplevelse. Viktig med en god start på kampen, gjøre et par enkle tv-redninger. Få god-følelsen...

Avspark
Han har trent avspark i flere minutter. Erik Hoff. Han står ovenfor det viktigste avsparket i sitt liv. Viktigere enn da Tor Haakon Bjørgum gjorde det i 2000, han hadde ikke noe press på seg. Det var ikke planlagt. Hoff er rutinert, han har gjort dette mange ganger. Stian Finckenhagen står og brummer ved siden av, liker egentlig ikke dette tuppetippen-prosjektet i det hele tatt, mener det er dømt til å mislykkes. Tenker inni seg at det hadde vært bedre om det var han som hadde forsøkt.

Hoff hopper og spretter, opp og ned, sidelengs. Akkurat slik Vegar Olsen pleier å gjøre. Varm i trøya, har varmet opp lenge nå, tempoløp på sykkel, et par korte intervaller før han fikk krampe og trengte vann, oksygentilførsel og måtte legges i fosterstilling. Hoff har ambisjoner, om å score for 3. kamp på rad. Knipe enda et hakk innpå den legendariske rekorden til Tor Haakon Bjørgum. Tenker inni seg: "Jeg HATER Tor Haakon Bjørgum!" Klart for avspark. "Skal, skal ikke," tenker Hoff. "Ødelegge, eller ikke ødelegge?" Har fått tillit fra start av, takke for tilliten. "Ikke ødelegge."

Dommeren blåser i fløyta. Hoff ruller ballen, Eikebrokk skyter. Treffer hardt. uten overflødig lo, aerodynamiske legger, nybarberte legger, intimbarbering, garderobekultur og splitter ny ball. Ballen fyker avgårde, med en anelse underskru og med dupp. Litt ut mot høyre, så tilbake mot venstre. Den har retning. Det går som i sakte kino, spillere stopper opp alle som en. Stirrer, kikker, speider, hvor er keeper? Keeper er på 5 meter, aner fred og ingen fare. Nei! Fare. Fare på ferde? Ballen smeller i vinkelfestet inne i målet og fyker ut igjen. 1-0. 2,7 sekunder målt på Vegar Olsens lommeur fra andre siden. Ny verdensrekord. Verdensrekorden er tilbake der den hører hjemme. Astor 2 tar avspark. Kampen er igang...

Om alt det som skjedde etter 0'02"70'''
For med det var tendensen satt. Astor 2 kom seg aldri etter sjokket. Hadde en klar og tydelig plan, stenge av IL Tempos fikse spill. Stenge av rommet mellom IL Tempos diamant på midten, stenge av rommet mellom Bruno, Ivers, Solem og Eikebrokk. Følge løpene hjemover, stenge av Emil og Thyge på backene. Ambisiøs plan. Forenklet: Stenge av alle rom, følge alle løp. Lykke til!

For det kunne ikke gå, Astor er et disiplinert lag som jobber godt, både kollektivt og individuelt, har en engasjert trener som spillerne er villig til å slite for. Men de har ikke forstått spillets sjel, spillets estetikk. Det oser ikke spilleglede og vinnerkultur i Astor 2. Ikke når man sladrer til dommeren om at en motspiller spiller med smykke. Ikke når man sladrer på en motspiller gult kort...Det går som det må gå Astor 2. Det blir straff. IL Tempo serverer velvillig både en og to poser besk. BESK!

For ikke mange minuttene etterpå er det 2-0. Lang ball fra Skretting ut mot høyre. Eikebrokk løper og rekker akkurat ballen. Vender inn i banen, innlegg på bakerste. Fincken Finckenhagen har løpt seg fri på gammel vane. Gammel vane er vond og vende og den korpulente stiger til værs som i glansdagene. Headingen er det ingenting å si på, den smeller i mål. Prosjektil, teknikk, hodestøt. Fincken har presentert seg.

Samme duo er sterkt delaktiv 10 minutter senere, etter at Astor 2 har redusert på straffe og Bjørn Magnus Iversen fått sitt første gule kort i IL Tempo-karrieren og brutt en barriere. Eikebrokk slår en corner kort og hard. Ballen spretter ut til Fincken på 6, smeller til. Treffer keeper, går ut igjen, treffer en motspiller og rikosjerer i mål. 3-1. Game, set?

For IL Tempo er i stimen. Haaken har kommet inn for Hoff og har lyst til å være med på showet. Spillet bygges opp på venstre. Alltid like offensive Emil Hauge kommer rundt, spiller fem-og-førti (selvfølgelig) ut til Haaken som står og vaker på 7 meter. Ruller ballen kontrollert i lengste hjørnet. 4-1. Match.

Pause, pep-talk og walk in the park
I pausen sies det som alltid sies når IL Tempo leder. Ikke bli altfor arrogante, ikke drible altfor mange ganger som bakerste mann, ikke altfor mange tuttiser, piruetter, dribleserier osv. Og ikke sett innpå Erik Hoff i ankerrollen altfor tidlig...

"Tidenes assist" sier Hoff fra sidelinjen og gjør ingen antydning til å gidde å komme innpå enda. Skretting kommer inn for en i overkant aggressiv Christian Mjølhus, som lagde 5 frispark i løpet av sine 10 første minutter på banen i 1. omgang. For Morten Solem hinket tidlig av banen med vrikket ankel og er usikker til fredagens kamp mot Møllenberg. Astor 2 skrider til verket, legger om slagplanen og setter innpå en kraftig kar på topp. Planen er å binde opp begge midtstopperne og vinne knokkelkampen. De lykkes. Ikke altfor ofte, men planen er god. For med Håkon Hiller ute med suspensjon, har ikke IL Tempo den naturlige duellkongen i midtforsvaret. Kommunikasjonen mellom Skretting og Guttormsen er dårlig og spesielt sistnevnte spiller av seg selvtillit, kommer på mellomdistanse og Astor 2 får slå innlegg upresset fra høyre. Kjempen fra Nord ruver høyest og header over sprellemannen Sundseth og det er 4-2 og match igjen?

Neida, visekaptein Thyge tar ansvar. Krever mer ballbesittelse, ro i laget og litt hæpping, kortpasninger, tuttiser og arroganse bakfra. "La oss lokke disse jyplingene altfor høyt i banen, spille dem ut etter noter og avgjøre kampen." Som sagt så gjort, IL Tempo ruller ball i forsvarsrekka et kvarters tid, involverer smått om senn midtbanen og spiller så ballen gjennom til Kent Stian Holmli som alene med keeper gjør ingen feil. Alltid til høyre for keeper, gjerne med tåa og 5-2. 6-2 følger bare minutter etterpå, etter at Eikebrokk har forsøkt seg påny fra egen banehalvdel. Keeper fister skuddet til corner, Bjørgum spurter som han hadde fanden i hælene for å ta corneren og er millimeterpresis. Eikebrokk stanger ballen kontant i mål. Verdensrekordholder, toppscorer og man of the match. La vita e bella, livet er herlig på Astor kunstgress.

Erik Hoff kommer til slutt inn på anker, forflytter seg selv opp som indreløper, så til ving, spiss og til slutt som diamant. Etter å hatt ballen i strålende posisjoner en rekke ganger på tampen av kampen, reduserer Astor 2 til 3-6 og diamanten Hoff ender opp som prygelknabe.

"Tidenes beste assist."

BØRS-KRITERIER:
Børsdebatten ser ikke ut til å ta slutt og det er jo vel og bra. For at diskusjonen skal få et mer håndfast og konkret preg over seg, legges her kriteriene for børspoengene ut.

1 -
Forsøkte ikke engang
2 - Forsøkte, men mislyktes
3 - Dårlig
4 - Underkjent
5 - Brukbar/godkjent
6 - OK
7 - Bra
8 - Meget god
9 - Strålende
10 - Gigantisk