4
SNITT:
5,0
Dagens Kinderegg:

Lager straffespark for andre gang på to kamper som IL Tempo-keeper denne sesongen. Denne gangen ble han i tillegg utvist og må stå over neste kamp.

Live!

87' Mål 1-7 Tiller 2 ()

77' Mål 1-6 Tiller 2 ()

76' Gult kort IL Tempo (Vidar Jenssen. Gjentatte forseelser)

60' Bytte IL Tempo (Grahl-Madsen inn)
60' Bytte IL Tempo (Solem ut)
55' Bytte IL Tempo (M. Nielsen inn)
55' Bytte IL Tempo (Bjørgum ut)

52' Mål 1-5 Tiller 2 ()

45' Bytte IL Tempo (Guttormsen inn)
45' Bytte IL Tempo (Coelho ut)

40' Mål 1-4 Tiller 2 ()

33' Mål 1-3 IL Tempo (Tor Haakon Bjørgum. Stikker fra Bruno Coelho)

28' Mål 0-3 Tiller 2 ()

24' Mål 0-2 Tiller 2 (Straffespark)

23' Rødt kort IL Tempo (Jo Espen Darell. Uviss grunn)

22' Straffespark Tiller 2 (Felling av Jo Espen Darell)

18' Mål 0-1 Tiller 2 ()

KAMPREFERAT:

Etter å ha tapt, det nærmeste man kommer en seriefinale, 1-7 på hjemmebane for Tiller 2, er det kan hende fåfengt å argumentere for at det kunne vært annerledes.

Ikke fordi det ikke er sant, men fordi det er typisk norsk å vende det døve øret til. Eller i beste fall, å påstå det hele er dårlige hypoteser eller unnskyldninger.

Etter Tiller-kampen var det i hovedsak to spillere, fra Tiller, som burde unnskylde seg.

Og mer oppmerksomhet trenger ikke den type spillere å få.

Det er mer interessant å snakke om hypoteser, hvordan 1-7 kunne vært annerledes. Og det finnes mange gode utgangspunkter for en slik teori - eller en hypotese, om du vil.

IL Tempo kunne f.eks. scoret på en av sine fire enorme muligheter de første 10 minuttene. Det er én hypotese.

Eller om den andre linjedommeren ikke hadde vinket offside da IL Tempo flere ganger utlignet Tillers ledelse - i tallet to. Veldig feilaktig.

Alt dette spredt omkring det rød-kortet dommer Halvorsen deler ut etter 20 minutter. Til Jo Darell, som lager straffespark til Tiller. Fair enough. I det hele tatt en relativt uskyldig forseelse. Men som viser seg å bli relativt dramatisk, faktisk kamp-avgjørende, når Tiller får straffe - og IL Tempo rødt kort.

En avgjørelse, i det hele tatt, relativt utrolig. All den tid det ikke fins hjemmel i noen fotball-lov om at Darells forseelse legitimerer straff what-so-ever.

Ikke var han bakerste mann, ikke var taklingen stygg og ikke hadde Tiller en opplagt scoringsmulighet.

Tiller scorer på straffen, IL Tempo er 10 mann. Og kampen er avgjort. Så enkelt er det.

En dommer-parodi, som ble det reneste travesti i minuttene etterpå, når to legitime IL Tempo-scoringer blir avvinket for offside.

IL Tempo må kunne tilgis. For å gi opp. Men ikke i annet enn å være i overkant naive. Å kjøre litt for mange spillere fremover, når antall forsvarsspillere på en måte allerede var redusert med én.

Noe som ga Tiller-spillerne enorme rom, som de visste å benytte seg av.

Legg til at de i tillegg lot til å få 2 meter ekstra rom å boltre seg på, av linjedommeren, så er det ikke vanskelig å skjønne hvorfor dette til slutt ble Tiller 2 sin dag - og ikke IL Tempos.

For mens bortelaget fortsatte å beine ballen i angrep ved første og beste anledning, ja, med unntak av de to pasningene stopperne slo mellom seg før diagonal-mitraljøsen ble ladet, sank IL Tempo lavere og lavere i banen, og ga TIller gode vilkår for å vinne ballen tilbake høyt, og avgjøre kampen, med god hjelp av nevnte trio i svart, før kampen i det hele tatt var i gang.

Det som på forhånd skulle bli en spennende seriefinale, ble aldri det.

Kampen ble ødelagt. Av tre aktører i svart, og av to i blått. Hvor det siste var det verste - og det mest skuffende.

DET var i realiteten pinlig. For Tiller.

Tillers øvrige spillere er unnskyldt. Hyggelige folk. De unge. Men blir dessverre små biter av det store hele. Som i sum setter respekten man måtte ha for Tiller kraftig tilbake.

Håpet som ble tent på stillingen 3-0, av Bruno Coelho, som spilte Tor Haakon Bjørgum på blank, fikk ikke virke lenge. Tiller gikk faktisk rett i angrep, enda en gang, og fikk servert enda en billig scoring.

Enda en gang på IL Tempos venstre side - for n'te gang denne sesongen.

Og da var kampen i alle fall over. Med 4-1 til pause.

For IL Tempo fikk ikke det første målet i 2. omgang, som de jaktet på. I stedet fikk Tiller 2 spasere inn tre til i 2. omgang.

Ikke at det var ufortjent - ikke at sluttresultatet på noen måte var flatterende. TIl det var IL Tempo for tafatt i andre omgang.

Uten at spillerne kan bli beskyldt for å gi opp. Til det var bare overmakten for stor. Med 10 mann var det aldri realistisk å utligne nivå-forskjellen på lagene.

Man kan i ettertid bare snakke om hva som kunne ha vært - hypotesene.

Om Tiller ikke hadde reddet på streken etter 4 minutter, om Eikebrokk hadde dunket inn skuddet fra 14 etter 6. Om Solem ikke hadde blåst sitt skudd over etter 9, eller om Aune hadde scoret alene med keeper etter 12. Eller for den saks skyld, om Coelhos skudd i tverrliggeren hadde gått inn etter 20. Om Bjørgums halv-volley etter corner hadde gått inn fra 5 meter.

Eller om linjedommeren ikke hadde flagget for offside, to ganger - feilaktig - før 20 spilte.

Hypotesene. Og dyktigheten. Eller i sum, det uforståelige faktum at IL Tempo lå under 0-2 etter 20, og var én mann mindre på banen.

Uforståelige faktum man i ettertid bare må akseptere og som nå - spekulere i.

For så å gratulere TIller 2 med opprykket. At det er fortjent. Og føye til at vi er glad for å være kvitt dem.

For maken til usympatisk lag. Og det bare takket være to spillere.

Og da har vi ikke engang nevnt TIller-keeperens drapsforsøk på Morten Solem med strak fot og 8 knotter. Som gikk ustraffet hen. Så klart.

Uten at det er noen grunn til å rippe opp i det. Fordi det ikke har noen hensikt. Og det virket mer klønete enn med vilje.

Tilbake står det å gråte over spilt melk. Sånn at alle forstår hva det er snakk om. At Tiller er et møkkalag.

Ettersom laget ikke fatter et fnugg om hva det vil si å vinne med stil. At det å gå over lik bare er en kvist på stien - i retning seier.

Ettersom det er dét som teller - for enhver pris.

Konklusjonen: At det bare er én ting som er verre enn en dårlig taper - og det er en dårlig vinner.