FREDAG 19. SEPTEMBER 2003
Av EMANUEL DESPERADOS og MYRIL BERGSPREKEN (foto)

IL Tempo-spiller raste etter kampen:
HØRTE APELYDER FRA TRIBUNEN

ROSENBORG GRUS (Steindølene-IL Tempo) Etter gjentatte dyriske tilrop fra tribunen, fikk Fredric Vogel nok og brast nærmest i gråt mot slutten av bortekampen mot Steindølene. Vogel sa etter kampen at han gråt fordi han spilte sin siste IL Tempo-kamp på et år, men løsnet på sløret under pressekonferansen dagen derpå og innrømte at han følte seg støtt av tilnærmelsene.

23-åringen, som for tiden er på vei tilbake til England, har også ved tidligere anledninger fått pepper for sine store ører. Vogel har en en kronisk sykdom som medfører ukontrollerte spasmer og rykninger i øreregionen. Da Vogel konfronterte dommeren med tribunehetsen, humret dommeren og spurte om Vogel hadde bæretillatelse for ørene.

- Det er ikke første gangen jeg opplever å bli hånet for ørene mine. Det er ikke til å legge under stol at jeg hører bedre enn andre og at de tidvis fungerer som radar, noe som gir meg fordeler både på og utenfor banen, men at jeg skulle måtte tåle tilrop som dette hadde jeg ikke drømt om i mine villeste mareritt.

APELYDER
Det var midtveis i 2. omgang at Vogel for alvor så ut til å reagere. Mens publikum i 1. omgang stort sett holdt seg til å klø seg i skrittet og bakhodet når Vogel var i nærheten, gikk de over til brautende apelyder og bøyde seg fremover med hodet senket og subbet armene i bakken i passgang mens de hoppet opp og ned og forsøkte å brøle lik en sjimpanse.

- At publikum kaster bananer etter meg og forsøker å sjikanere meg med sjimpanesisk kroppsspråk lar jeg ikke gå inn på meg, men når jeg hele tiden blir forstyrret av apelyder og forsøker å tolke hva publikum sier, går det ut over mitt spill og IL Tempo generelt.

STEINAR LARSEN REAGERTE OGSÅ
Midstopperkollega Steinar Larsen la også merke til apelydene som spredte seg over Rosenborg, men trodde det var Vogel selv som stod for "apestrekene."

- Når man konsentrerer seg om å holde buret rent og vinne fotballkamper, sier og hører man mye rart. Selv om jeg ikke har spilt sammen Fredric i så mange kamper, har jeg begynt å forstå munnbruken og kroppsspråket hans. Når ørene hans vibrerer og lager "flopp-flopp"-lyder som et helikopter vet jeg at han er skikkelig gira og det ser ut til å motivere hele laget.

OBSKØNE GESTER
80 minutter ut i kampen, hadde Vogel tydeligvis fått nok og viste med tydelighet at sjikanen gikk inn på han. To ganger løftet Vogel begge hendene over hodet, gapte som han var god for og brølte "oh-oh-oh-oh" mot tilskuerne mens han hoppet flere meter opp i været med samlede bein.

- I ettertid beklager jeg min fysiske reaksjon ovenfor tilskuerne. Som profesjonell fotballspiller bør jeg holde meg for god til å utøve min frustrasjon over å tape fotballkamper mot publikum, uansett om det er hjemme- eller bortesupportere.

RAPPORTERER TIL ORKLA ZOO
Fredric Vogel skal også ha tatt oppførsel fra IL Tempo-spillerne Tor Haakon Bjørgum og Joakim Rønning inn over seg. Rønning skal før kampen ha blitt observert hoppende på huk ved sidelinjen samtidig som han utøvde lyder som lett kan oppfattes som apelyder. Bjørgum på sin side skal ha klappet mot Vogel med strake armer og stampet i bakken i sinne etter en dårlig Vogel-pasning.

IL Tempo-styret har besluttet å rapportere hendelsen til Orkla zoo og tilby Vogel som reserve om en av Orkla Zoos sjimpanser skulle bli svekket av influensa eller andre sykdommer som kan medføre sykmelding over kort tid.

Forum
 
Det skjedde