TORSDAG 16. OKTOBER 2003
Av FRIMAND PLØSEN og MELVIND SNERKEN (redigering)

Vinterens første kjøp:
ANSETTER SPILLENDE TRENER

LEANGEN-BUKTA (Verdens Undergang) Etter intense forhandllinger over en fiskestang og en sluk, ble Geir Bekken og IL Tempo enige i går kveld. At Bekken måtte vinke farvel til Gimse var tungt å svelge for trenerspiren, men innså at kvalitet måtte komme foran trivsel og lønningsposer. IL Tempo kan tross alt skilte med store lønningsposer, selv om de ikke veier fjæra på vekta.

- Jeg har hatt et tilbud liggende fra IL Tempo i lang tid. Forhandlingene har pågått i det skjulte og media er bevisst holdt utenfor. Jeg har hele tiden vært klar for å offentliggjøre mitt valg når det ble tatt i samråd med familie og slekt. Selv om Gimse alltid vil ha en spesiell plass i mitt hjerte, følte jeg det var på tide å flytte på meg for å utvikle meg videre som trener. I så måte tror jeg IL Tempo blir min største personlige utfordring noensinne, er Bekkens presise pressemelding som spilleragent Vegard Bertelsens sendte ut via morsesignaler i går kveld.

ELENDIG SESONG
Geir Bekken avsluttet nylig sin 2. sesong som Gimse-spiller. Selv om resultatene har vært veldig skuffende for Gauldalslaget, har en utrent og halvfeit Bekken tidvis dominert på Gimse-midtbanen. Arbeidsområdet inkluderer sjelden områder utenom midtsirkelen og i faste situasjoner, men Bekken er likevel en av få som har fått godkjent av Gimses trenerteam.

Det kommer kanskje som ingen bombe, da Bekken selv har fungert som assistenttrener denne sesongen. At "årets spiller" i Gimse trolig blir spillende hovedtrener Anton Gimse, overrasker vel heller ikke mange.

"Sesongen åpnet ikke slik vi ønsket det. Motstanderen scoret flere mål enn oss, derfor spilte vi for mange uavgjorte kamper," forklarer Bekken mens han hekter på en ny sluk på sin høyteknologiske fiskestang og sporer helt av: "Denne sluken står mitt hjerte nær. Den er uvurderlig og er den eneste av sitt slag."

IKKE METTET PÅ SUKSESS
Selv om fisken ikke biter denne kvelden, faller det Bekken helt naturlig å trekke paralleller mellom fiskeingen og trenergjerningen. "Ja, som spillende trener har du som med fiskestangen en slags fallarm når du kan operere både fra sidelinjen og fra banen. Du får alltid to sider av samme sak og kan gjøre grep. Biter ikke fisken, kan du bytte sluk og vinner man ikke kamper, kan man bytte ut seg selv..."

24-åringen, som fyller år om en drøy uke, informerte selv IL Tempo-ledelsen om sitt valg. Likevel er det ikke til å legge under en stol at Bekken har stått knallhardt på kravene. Det var tre forutsetninger som måtte godkjennes av IL Tempo-styret før han i det hele tatt sa seg villig til å forhandle om frynsegoder og opprykksbonuser. 1) Ingen involvering fra styret i forbindelse med sportslige valg. 2) Joakim Rønning fjernet fra styret. 3) Midler til å hente inn minst to nye spillere. Én forsvarsspiller og én midtbanemann.

"Jeg kunne ikke la sjansen til å trene IL Tempo gå fra meg. Selv om jeg kan tape ansikt, er det fortsatt mye å vinne som IL Tempo-trener.
Det er tross alt bedre å leve en dag som hore, enn hundre år som jomfru," leser Bekken opp fra en diktbok han fisket opp fra innerlomma på kjeledressen.

ENORMT POTENSIALE
Bekken forteller at han har tatt seg i å le når han har lest om IL Tempos resultater i lokalavisene. Med en slik spillerstall finner Bekken det vanskelig for å tro at de siste 34 kampene har resultert i bare 8 seire.
"Jeg må stille klare spørsmål ved trenerkompetansen den foregående IL Tempo-treneren har innehatt når IL Tempo så til de grader har blitt dratt ned i søla. Stallen formerlig bugner over at gode fotballspillere og nå kommer det en til...For jeg er tross alt spillende trener," trumfer Bekken frem og krever å bli trodd.

Kjent som en slu innendørsspiller ble Geir Bekken kåret til "Årets innendørsspiller" i 2002. Selv om fotvorta glimret med sitt fravær på gallaen, ble diplomet presentert Bekken i forbindelse med en innecup i juletider i fjor. Til tross for at utnevnelsen av ny trener ikke har blitt gjort offisiell før nå, har Bekken ved to tidligere anledninger vikariert som trener for IL Tempo. Begge resulterte i imponerende kollektive prestasjoner og seire 4-0 og 4-1.

SPILLER BARE MED TRØYE NUMMER 7
For at Bekken skal ikle seg IL Tempo-drakten også som spiller, er det dog et problem til som må ryddes av veien. Geir Bekken er ritualets mann og har i årevis spilt med trøye nummer 7. Det har også Steinar Larsen og Bekken maner til slosskamp for å avgjøre hvem som skal ikle seg det spesielle nummeret kommende sesong. "Larsen får et valg. Benken eller tribunen. Trøye nummer 7 får han uansett ikke. Larsen er ingen Garrincha, Raul eller Beckham. Jeg er alle på en gang," avslutter Bekken før han kommer med følgende oppfordring: "Tren godt gjennom vinteren. Øv på vipping, heading og sklitaklinger. Fotball skal ikke spilles, det skal tenkes. Neste år skal ingen vippe oss av pinnen på det mentale plan. Utøv øldrikkingens kunst nå, neste år blir et tørt år. Champagnen sparer vi til slutt."

Forum
 
Det skjedde