FREDAG 19. DESEMBER 2003
Av ERIK EIKEBROKK og VIDAR BRØNDBO JENSSEN (svada)

IL Tempo nær samarbeidsavtale med
ERKEFIENDEN OTHILIENBORG

PEPPES PIZZA (Årsmøte). For 3-4 år siden var det nok ikke mange som anså det som sannsynlig at IL Tempo og Othilienborg i slutten av 2003 kom til å forhandle om et samarbeid. IL Tempos manglende gjennomføring av visjonen om opprykk til 3. divisjon sammen med Othilienborgs konkurs, har gjort sitt til at lagene seiler mot horisonten under samme flagg de kommende årene.

Skeptikerne har vært mange på begge sider av forhandlingsbordet. Likevel er fristelsen og ambisjonene de samme. En stor og ambisiøs treningsgruppe, under gode arbeidsforhold og med den økonomiske rammen i ryggen. Administrativt sett er IL Tempo en bauta, og det anses som en positiv utfordring å få dette til å fungere i samarbeid med alle involverte.

I følge Othilienborg-spiller Vidar Jenssen, avsluttet styremedlem Frank Halvei årsmøte med å si følgende: "Nei, æ ønske dokk hjertelig velkommen æ. Det bli litt gi og ta for begge parta, men vi e da voksne menn alle sammen. Æ skjer situasjonen her som ubetinga positiv for aill."

FORHANDLET MED EN REKKE LAG
Etter at Othilienborg gikk konkurs rett etter sesongslutt, har lagleder Ronnie Gjevik vært i forhandlinger med en rekke lag. Lenge så det ut til å gå mot en avtale med Nardo, før forhandlingene brått strandet. Siden har Gjevik vært i kontakt med bl.a. Utleira, Stubban og Brage, før IL Tempo plutselig kom på bordet. Etter en rekke soloutspill og fabrikerte sitater, kom interessen fra begge sider for en dag, og et utall personer ble satt i sving for å avklare en rekke spørsmål: Kunne tidligere rivaler sosialiseres og samarbeide om å nå samme mål i IL Tempo?

Svaret ser foreløpig ut til å være ja, men før forhandlingene avsluttes, er det en rekke viktige saker som må klareres. Uten at Halvei vil gå i detalj akkurat hvor saken står, dreier det seg i stikkordsform om, opprykk, IL Tempo 1 og 2, trener, treningsforhold, treningsstart, økonomi og lederstillinger i IL Tempo 2.


I MØTE MED OTHILIENBORG TIL UKA
Daglig leder Erik Eikebrokk sier over telefon at avtalen på det nærmeste er klar i hans hode, men at den til uka skal gjennomgås med "styret" i Othilienborg. "Det er riktig at vi til uka skal ha et helt avgjørende møte med de tidligere Othilienborg-spillerne. IL Tempo har et par krav som må aksepteres om et samarbeid i det hele tatt skal bli aktuelt. Jeg vil møte en utvalgt gruppe representanter fra Othilienborg sammen med sportslige og administrative representanter fra IL Tempo for å legge de siste uoverenstemmelser på bordet og komme til enighet om en kontrakt begge parter kan si seg fornøyd med. IL Tempo ultimate mål er uansett 3. divisjon i løpet av kort tid."

På gårsdagens styremøte ble det stilt store spørsmålstegn om sjelen til IL Tempo ville bli beholdt om Othilienborg-spillerne skulle integreres i klubben. Svarene IL Tempo-spillerne fikk var så gode, at de så ut til å la seg overbevise. For det er ikke til å legge skjul på at fordelene vil være store for begge lag. Kontaktnettet vil bli utvidet og gi flere muligheter for dugnader og sponsoravtaler, vi får en større og bedre spillergruppe og sportslig sett får vi muligheten til å stille med to lag.

DELVIS ADSKILT I 2004-SESONGEN
Eikebrokk antyder videre at 2004-sesongen trolig vil bli en sosialiseringsperiode hvor spillerne vil trene sammen, men i utgangspunktet spille for forskjellige lag. IL Tempo 1 vil fortsette i sin vante 5. divisjonsavdeling, mens IL Tempo 2 vil spille i Trøndelag Fotballkrets' avdeling for 2'er-lag. Målet får være at lagene møtes i kretsmesterskapsfinalen i september neste år. En adskillelse hindrer likevel ikke at spillerne etter hvert blandes i større grad og målet vil være å vinne begge avdelinger. Etter sesongen vil så lagene kombineres, en trener vil ansettes, Geir Bekken, Dag Bones, Roger Askimdal, er allerede nevnt, men trolig vil flere navn etter hvert komme på blokka.

"Om denne avtalen går i boks, vil IL Tempo være et av de mest attraktive lagene i regionen å trene. Med økonomisk ryggrad, anses det som en utmerket mulighet å rykke opp 2 år på rad. Sponsortilbudene vil florere og trenerkandidatene vil sikle etter stillingen som trener i IL Tempo," sier en sprudlende IL Tempo-spiller Geir Bekken.

PS: Styremedlem Joakim Rønning regner med at klubbhus og egen hjemmebane er på plass i løpet av 3 sesonger. Med varmekabler og flomlys selvsagt.

Forum
 
Det skjedde