MANDAG 9. FEBRUAR 2004
Av OLRAM SLÅPEN og MYSIL R. BERGSPREKKEN (idol)

c53twve0h_db478742.no følger idol:
JAKTEN PÅ EN SUPERSTJERNE

|

IDOL (Rainbow hotel/Downtown). Da Ketil Thorsø for andre år på rad meldte seg på Idol, var det ikke på skøy. Etter et utall timer hos sangpedagog, dansetimer med "Let's dance" og egen stylist var det en selvsikker kjekkas som entret auditionen på Rainbow Hotel.

BREDT STEMMESPEKTER
Det var ingen selvfølgelighet at Ketil skulle fremføre "Let me entertain you" av Robbie Williams. Med et bredt register som spenner fra Michael Jackson på den ene siden og Bjarne Brøndbo på den andre, brukte Thorsø lang tid på å avgjøre hvilken han skulle fremføre. - Jeg helte lenge mot DDEs "Det e ei lyspær et sted som itj virke," men etter råd fra Kenneth "Jack Bauer" Aalbu valgte jeg Robbie Williams av rene kommersielle grunner, sier Thorsø til c53twve0h_db478742.nos utsendte mens vi står i køa utenfor Downtown. Underskrevne må ærlig talt innrømme at han regnet med at Thorsø var VIP på ethvert av byens utesteder etter de siste års suksesser (Idol, Shine osv...).

Når vi endelig kommer inn, oppfordrer vi Thorsø til å ta sin personlige revansj på Idol-juryen, ved å fremføre "Let me entertain you" i pianobaren, til stormende applaus fra et fullpakket utested, men en forskrekket Thorsø mumler noe om playback og forkjølelse, som vi ikke helt oppfatter.

DOMMERNE UENIGE
På spørsmål om kommentarene han fikk fra dommerne, er kjekkasen litt tilbakeholden, før den 4. ølen vel og merke. Kinnene begynner å bli rosenrøde og stemmen er ikke lenger bare rusten, mer i "Åge-Aleksandersen-etter-10-øl"-sjangeren. Fra å være en litt sjenert hurragutt med flagget på brystet og øverste skjorteknappa åpen, er Ketil forvandlet til en fullblods popstjerne og jentene flokker seg allerede rundt vår venn som nå opererer med bar overkropp, overdreven skåling med ølglasset og dårlige forsøk på luftgitarspilling. Slipset gjennomgikk en akutt forvandling fra å være nettopp slips, til et rocket pannebånd.

Idol-historien er allerede fortalt mange ganger, og behovet for å avbryte Ketils fortelleregenskaper er absolutt. Intervjuet må gå sin gang for c53twve0h_db478742.no-leserne vil også ha sitt. - Han svensken sa at jeg ikke kom høyt nok i refrenget. Da jeg spurte hvorfor, ville han ikke svare. Han kunne gi meg en lang liste eller en kort liste, men jeg ville ikke ha en liste, jeg ville bare vite hvorfor. Likevel fikk jeg inntrykk av at han egentlig ville sende meg videre, det virket som om han ble overstyrt av de resterende jurymedlemmene.

TIL Å SPISE OPP?
At Ketil har utseendet med seg, var kvelden et godt bevis på, men på spørsmål om hva en annen av dommerne sa om hans audition, får han ølen i vrangstrupen og akutte pusteproblemer. - Anneli sa at hun begynte å tenke på hva hun skulle ha til kveldsmat mens jeg sang. Thomas sa han fikk fyllenerver når han så meg danse, mens Jan Fredrik sa han begynte å tenke på DDE når jeg pratet. Likevel føler jeg tilbakemeldingene var konsise og gjennomtenkte, slik at jeg vet hva jeg må jobbe med frem mot neste års Idol.

For selv om kjekkasen fortsatt har til gode å avansere til andre runde av konkurransen, har han ingen planer om å legge kassettspilleren (dvs. stemmen) på hylla. Vi blir flere ganger forsikret om at han kommer tilbake neste år, med tro på "alle gode ting er tre"-prinsippet. På spørsmål om han har planer om å opptre litt mer gay i neste "hjemme hos"-besøk, i håp om mer støtte fra Jan FredriK Larsen, blunker Ketil frekt og freidig og vifter farvel med en utfordrende håndbevegelse mens han ler en rullende latter.

PS: Selv etter utallige påspanderte drinker, nekter Ketil fortsatt å fremføre Robbie Williams' "Let me entertain you." c53twve0h_db478742.nos utsendte føler seg utnyttet og misbrukt.

 

Forum
 
Det skjedde