SØNDAG 28. NOVEMBER 2004

Fardin-sjef hevder Johnsen må trene mer fysikk
"TOTALT UENIG"

(Nidelvhallen) Fardin-sjef og rytmisk sportsgymnast, Vidar Jenssen, hevdet etter helgas kvartfinaletap for FK Schwikingfjord at keepertalentet John Johnsen måtte trene mer fysikk for å fortsette å utvikle seg som keeper. Keeperen selv stiller seg totalt uforstående til utspillet og hevder bare han selv vet hvor mye fysikk han har trent opp gjennom årene.

Etter å ha blitt regelrett spilt av banen mot FK Schwikingfjord, ventet som vanlig et oppgjør på sidelinja umiddelbart etterpå. Alle angrep som vanlig alle og ingen fikk muligheten til å forsvare seg. Noe som gjenspeiler Fardins taktikk på mange måter. Likevel var det noen som gikk lenger enn andre og Vidar Jenssen mer enn antydet at John Johnsen var skyld i at laget røyk ut i kvartfinalen også denne gangen (for 4. gang).

For dårlig i feltet
- John Johnsen har kommet så langt som det er mulig å komme på talentet nå. Han er nødt til å begynne å fokusere keepertreningen sin inn på områder han ikke behersker så godt. Spesielt i feltarbeidet så vi i dag klare mangler og han er også veid og funnet for lett rent fysisk, oppsummerer Jenssen.

Fardin avanserte overraskende nok fra gruppespillet, til tross for Johnsen i mål, etter å ha slått Artes Liberales, Kings Crossers og stjålet tre poeng fra Team Råners med bare 4 skudd på mål. Mens Geir Bekken rev seg i håret i fortvilelse over å være den eneste av 20 IL Tempo-spillere som røyk ut før sluttspillet, vokste Fardin igjen i troen på at en finale skulle nås. Slik skjedde dog ikke.

-Må unngå tabbe-stempelet
Og Bekken, som trente Johnsen i IL Tempo mener Fardin-keeperen må prestere svært godt over tid framover for at folk skal glemme tabbestempelet han er i ferd med å få.

- Det som er farlig for John nå er hvis han får begrepet "Tabbe-Johnsen" hengende etter seg. Han skal stå godt i lang tid fremover for at folk skal glemme det. Jeg mener at John ikke har fortjent å få det stempelet. Så dårlig har han ikke vært.

- Hvilke råd kan du gi John i den situasjonen han er i nå?

- Han bør ikke lese aviser. Det bare forsterker det negative. Det han bør gjøre er å omgås folk som bakker deg opp. Roger Kværnø (tidl. IL Tempo-legende) taklet det å gjøre feil på en glimrende måte. Han "dreit" i det, rett og slett. Det bør John også lære seg å gjøre. Hvis ikke så baller det bare på seg, sier Bekken.

Noe av det John Johnsen har fått mest kritikk for, er fotarbeidet på tilbakespill. Bekken tror at usikkerheten hans der også går ut over resten av ferdighetene.

- Det er blitt veldig mye fokus på det, og det påvirker resten av spillet hans også. Når du hører et sus gå gjennom publikum hver gang en ball triller langs bakken mot John, bidrar det til at han blir usikker i alt han foretar seg. Det er bare menneskelig å reagere slik, sier Geir Bekken.

:: Diskusjonsforum ::
Bør John Johnsen spille for Tjukkasan?

Forum
 
Det skjedde