TIRSDAG 7. MARS 2006

Dribleglad portugiser med glimt i øyet:
VENGA BRUNO, VENGA!

(Residens Hilde) I sine barndoms år spilte han ball på løkka med Cristiano Ronaldo, Ricardo Quaresma, Maradona, Platini og andre storheter. Nå løper Bruno Coelho x antall runder á 240 meter i Leangen ishall nesten hver onsdag, og deler logo på brystet med Olsen, Jenssen og Johnsen. Noen kaller det miljøforandring, Bruno selv kaller det skjebne.

- Det er morro å tenke på at jeg i dag kunne signert autografos på skjorta til hylende senoritas, hunget på veggen på tusen gutterom og blitt invitert til de feteste utestedene og blitt servert gratis cervezas, sier Coelho mens han titter apatisk ut av vinduet og virker en anelse drømmende.

Likevel understreker han at han ikke trakter etter en tilværelse lik det bestekompisene John Carew og Thierry Henry har.

- Under sesong har vi ikke så mye kontakt, men vi utveksler ofte sms før og etter kamper. Ønsker hverandre lykke til, gratulerer med gode prestasjoner o.l. Slik som gode venner gjør.

Har ikke pratet med Cristiano på lenge.
Cristiano Ronaldo er i dag superstjerne i Manchester United og aktuell for en rekke filmroller i Hollywood. Bruno Coelho er deltidsspiller i IL Tempo og jobber utenfor banen. Selv om kameratskapet var sterkt da de begge spilte med Porto-drakt og "Futre" på ryggen på løkka, peker nå duoens karrierer i vidt forskjellige retninger. Med det endte også kameratskapet.

- Etter at jeg signerte for IL Tempo fant jeg raskt ut hvem som var mine virkelige venner og de som kun var der for å nyte godt av mitt respekterte navn. Jeg fikk dem inn på discotekos, skaffet dem telefonnummer og gratis cocktails. Så ga de blaffen i meg og siktet seg inn på blåøyde blondiner med lange bein. Akkurat dem er det mange av i Portugal, sier Bruno og banker knyttneven i bordet.

Cristiano Ronaldo har han derimot ingen kontakt med lenger...

- Nei, jeg sendte på han en melding for noen måneder siden. Lurte på om han ville ha gratisbillett og VIP-plass til IL Tempos kamp mot Nidaros. Jeg hørte ingenting, da gikk det en faen i meg, han kan bare ha det så godt.

Trukket visdomstennene - store mål
Etter at Eivind Bjaaland entret IL Tempo-miljøet og satte ned foten for ukultur og kollektiv nedverdigelse, åpnet fotballverdenen seg på nytt for Coelho, som igjen fikk lysten på å satse. Målet er fortsatt å spille i Porto-drakt med #10 Futre på ryggen, men har nå innsett at da er han mest sannsynlig nødt til å skifte navn. #10 Jørgensen er det liksom ikke samme sus over.

- Jeg skal i alle fall bli den beste portugiseren på laget. Ingen tvil om det! Målet for IL Tempo er opprykk og personlig håper jeg å greie 15 mål, kanskje mer, avslutter Coelho og vender oppmerksomheten mot en hoderystende José Mourinho på TV3.


Forum
 
Det skjedde