TORSDAG 30. MARS 2006

Eivind Bjaaland klar for NM i Skiskyting sprint. Vi ble med på
INNSKYTING

(Saupstad skistadion) Den firedobbelte juniornorgesmesteren Eivind Arne Bjaaland forbereder seg for tiden til sprint-distansen i Norgesmesterskapet i skiskyting. IL Tempos presseutsendte fikk de nødvendige akkrediteringer og observerte med zoom og linse Bjaalands siste forberedelser før den store dagen på fredag. Som junior var Bjaaland katten og Bjørndalen, Ricco Gross og Sven Fischer var små mus. Nå er rollene byttet om...

Se intervjuet i Windows Media Player (18 mb)

Revansjens time er kommet og det er en skadefro Eivind Bjaaland som sprudlende harsellerer med sin egen og skiskytterpampenes fortid på Saupstad skisenter. Når Bjaaland entrer stadion er det ingen som lenger spør etter Ole Einar Bjørndalen, nå er Bjaaland i sitt ess, det lukter comeback, OL i Vancouver 2010, det lukter i det hele tatt.

Går fredagens NM-sprint
Bjaaland legger ikke skjul på at det ikke er talentet det kommer an på. Det er formen og for mange kilo som er problemet. "Med mine 191 cm på strømpelesten og snaue 100 kg på vekta må jeg være verdens tyngste skiskytter," sier en lattermild Bjaaland.

Han er forsåvidt lattermild under hele innskytinga. Det er først etter 2 bom på stående at smilet halvveis forsvinner og at målet om topp30 svinner som en urealistisk stjerne i det fjerne. Sola skinner på Saupstad, men Bjaaland føler ikke at sola skinner på ham. Han virker med ett mutt og innesluttet, skiene pakkes ned i bag'en, børsa kastes på ryggen og IL Tempos utsendte får beskjed om å pelle seg hjem til mors middag. Drømmen om å Liv Grete Skjelbreid legges på hvil, han er alvorstynget og blodseriøs. Konkurranseinstinktet er kronisk, han er der han skal være, han er i modus.

Bilturen hjem er stille og rolig. Bjaaland sier lite, men utviser stor aggresjon mot sine sjåførkolleger på veien. Børsa ligger i baksetet, jeg forsikrer meg om at sikringen er på og at patronene ble lagt igjen på stadion. Bjaaland er sint, men han er best når han er sint. Det er i morgen det skal skje. I dag var det bare innskyting og en jævlig trang trikot det dreide seg om.

Går ut kl. 13:25 - Møt opp!
Eivind Bjaaland går ut som nr. 50 på morgendagens sprint. Traséen er 10 km lang og det skal skytes 10 ganger. Hver bom straffes med én strafferunde. Det er meldt godt vær og mye folk, så møt opp i IL Tempo-drakt i det flotte terrenget rundt stadion. Ta med deg stolsekken, termosen, kvikk-lunsjen, norske flagg og bær "Bjelle Bjålls" frem til en plassering på øvre halvdel!


.: Diskusjonsforum :.
Kan Bjaaland greie topp40?

 

Galleri

Bilde00

Bilde00

Bilde00

Bilde00

Bilde00

Bilde00

Bilde00